«Ύμνοι» της ιταλικής «Elle» για δύο ελληνικά νησιά

«Ύμνοι» της ιταλικής «Elle» για δύο ελληνικά νησιά

Ποια νησιά είναι στην κορυφή των επιλογών για τους Ιταλούς, σύμφωνα με το δημοφιλές περιοδικό πόδας

ferryscanner-greece-cyclades-Lipsi-6-1568x1045
«Ύμνο» στα ελληνικά νησιά για διακοπές τον Σεπτέμβριο αποτελεί το πρόσφατο αφιέρωμα της ιταλικής ιστοσελίδας μόδας Elle στο πλαίσιο του δυναμικού προγράμματος προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας.

Στο σχετικό αφιέρωμα, η «βίβλος της διεθνούς μόδας» ξεχωρίζει την Ελλάδα ως τον απόλυτο προορισμό για την ποιότητα και την φυσική γοητεία που ασκεί και προτείνει έξι νησιά, αναδεικνύοντας την Ίο και τους Λειψούς στην κορυφή των επιλογών για τους Ιταλούς.

ios_xora
Ίος


Η Ίος με την απαράμιλλη θέα στο Αιγαίο παραλληλίζεται με ένα «σεντούκι πολιτιστικού θησαυρού» που περιέχει μερικά από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, δηλαδή τον προϊστορικό οικισμό του Σκάρκου και τον τάφο του Ομήρου. Τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνουν οι Λειψοί. Τα πρασινογάλαζα νερά, οι περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές και οι θαλάσσιες εκδρομές συνθέτουν την «επιτομή» της χαλάρωσης. Τη λίστα συμπληρώνουν τα νησιά των Σποράδων, Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος καθώς και η Αμοργός.

lipsi-11
Λειψοί
Κλείσιμο


«Οι Λειψοί αποτελούν παραδοσιακά το δεύτερο «σπίτι» των Ιταλών για τις θερινές διακοπές! Με σχέδιο και σύστημα, ενημερώνουμε φορείς και διεθνή ΜΜΕ και κερδίζουμε προοδευτικά το στοίχημα του τουρισμού από αγορές του εξωτερικού. Το καλοκαίρι ακόμη δεν έχει τελειώσει, όμως εμείς ξεκινήσαμε δουλειά προκειμένου η νέα σεζόν να είναι ακόμη πιο επιτυχημένη», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος.

«Διαπιστώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των τουριστών για διαφορετικές εμπειρίες, επιχειρούμε να αναδείξουμε την τεράστια δυναμική της Ίου ως προορισμού ιστορίας, πολιτισμού και δραστηριοτήτων μέσα από κατάλληλες συνεργασίες όπως με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετεκλογική εποχή στη Γερμανία: Τα δύο πιο πιθανά σενάρια, οι πολιτικές συμμαχίες και η ανησυχία στην αγορά

Μητσοτάκης και Μακρόν δίνουν σάρκα και οστά στο σύνθημα «Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία»

Ανησυχία για ταυτόχρονη εξάπλωση γρίπης και κορωνοϊού - Η αντοχή του ΕΣΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης