Γιατί πρέπει να επισκεφθείς την Κύπρο φέτος

Γιατί πρέπει να επισκεφθείς την Κύπρο φέτος

Ένας προορισμός που τα έχει όλα!

basic1

Sponsored Content

Το νησί της Αφροδίτης, ένας μαγικός προορισμός για καλοκαιρινές - και όχι μόνο - αποδράσεις, σε περιμένει αυτή τη χρονιά για να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία και να ξεφύγεις από τις αναμνήσεις ενός δύσκολου χειμώνα. Άλλωστε, πού αλλού θα βρεις πανέμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά, δροσερές πεζοπορικές διαδρομές στο βουνό, πόλεις και χωριά με πλούσια ιστορία και μνημεία, ένα καλοκαίρι με μεγάλη διάρκεια και, φυσικά, υπέροχο φαγητό με σπεσιαλιτέ που θα κλέψουν την καρδιά σου; Η Κύπρος σε περιμένει για να περάσεις κάποιες μέρες στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, με σύμμαχο τον καιρό και τη θετική σου διάθεση.

ekklhsia_lazarou
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα

Με αφετηρία τη Λάρνακα
Οι διακοπές σου στην Κύπρο θα ξεκινήσουν, κατά πάσα πιθανότητα, από τη Λάρνακα, εκεί όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού. Κάνε μία στάση στην πόλη για να επισκεφθείς αξιοθέατα όπως ο Ιερός Ναός του Αγίου Λαζάρου - ένας από τους τρεις βυζαντινούς ναούς της Κύπρου με νεογοτθικά και νεοκλασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία - ή το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας και, φυσικά, μην παραλείψεις μία βόλτα στις Φοινικούδες, τον κεντρικό παραλιακό πεζόδρομο και κλασική περαντζάδα.

69974534_s
Φλαμίνγκο στην αλυκή της Λάρνακας
Κλείσιμο

Δες ακόμη την αλυκή της Λάρνακας, έναν σημαντικό υδροβιότοπο που προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ και το πρόγραμμα Natura, όπου μπορείς να συναντήσεις ακόμη και φλαμίνγκο. Κάνοντας μία βόλτα στην επαρχία της Λάρνακας, μπορείς να επισκεφθείς τα Λεύκαρα, μια κωμόπολη περίπου 40 χιλιόμετρα έξω από την πόλη που φημίζεται για τα λευκαρίτικα κεντήματα και την αργυροχοΐα, αλλά και το γραφικό χωριό Καλαβασός στο Βασιλικό ποταμό όπου υπάρχει και ο νεολιθικός οικισμός της Τέντας.

lefkosia
Παραδοσιακό σπίτι στη Λευκωσία
Στη Λευκωσία, την τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα
Η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα του κόσμου είναι μία πόλη με ξεχωριστό χαρακτήρα. Ξεκίνα την εξερεύνησή σου από την παλιά πόλη και την οδό Λήδρας (στο τέρμα της οποίας βρίσκεται ένα από τα check points που ελέγχουν την κίνηση ανάμεσα στην ελεύθερη και την κατεχόμενη Λευκωσία).

Από το Μουσείο Παρατηρητήριο της Λήδρας, μπορείς να δεις ολόκληρο το βόρειο τμήμα της πόλης με τηλεσκόπιο. Κάνε βόλτες στα όμορφα στενά της Λευκωσίας και σε περιοχές όπως η Λαϊκή Γειτονιά που θα σου μεταφέρουν την ατμόσφαιρα μίας άλλης εποχής, και θαύμασε τα Ενετικά Τείχη, καθώς και την Πύλη Αμμοχώστου με την εντυπωσιακή πρόσοψη, η οποία άνοιγε το δρόμο για το σπουδαιότερο (κάποτε) λιμάνι του νησιού, την Αμμόχωστο.

stegis
Ο Άγιος Νικόλαος της Στέγης στην Κακοπετριά
Επισκέψου ακόμη το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κύπρου –όπου θα έχεις την ευκαιρία να δεις εκθέματα από τη Νεολιθική έως και τη Ρωμαϊκή περίοδο– αλλά και την Παλιά Αρχιεπισκοπή, ένα υπέροχο κτίριο του 18ου αιώνα που σήμερα φιλοξενεί το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Κύπρου και το Μουσείο Αγώνος. Στην επαρχία της Λευκωσίας, στον Πεδουλά, θα βρεις πολλά φυσικά μονοπάτια –όπως προς τη Μονή Κύκκου και τα χωριά Μουτουλλάς και Καλοπαναγιώτης– για να τα περπατήσεις, φυσικές πηγές και άλλα αξιοθέατα. Κάνε επίσης μία βόλτα στην όμορφη Κακοπετριά και δες τον Άγιο Νικόλαο της Στέγης.


58216706_s
Η μαρίνα της Λεμεσού

Στη ζωντανή και τουριστική Λεμεσό
Ένα παραθαλάσσιο θέρετρο και το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, που, τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα, εντυπωσιάζοντας μεταξύ άλλων με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την πλούσια νυχτερινή ζωή. Επισκέψου το Κάστρο της Λεμεσού, όπου θα βρεις και το Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου. Κάνε μια βόλτα στον μόλο αλλά και στην μαρίνα της Λεμεσού, ένα από τα ομορφότερα έργα που έγιναν στην πόλη προσελκύοντας εκατοντάδες ξένους επενδυτές, πανάκριβα γιοτ και τουρίστες.

100149012_s
Το μεσαιωνικό κάστρο στο Κολόσσι

Στο χωριό Κολόσσι, επισκέψου το ομώνυμο μεσαιωνικό κάστρο και σπίτι των Ναϊτών Ιπποτών. Στις πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, μπορείς να ακολουθήσεις τη Διαδρομή του Κρασιού γνωρίζοντας 20 παραδοσιακά χωριά αλλά και 16 οινοποιεία!


petra_romiou
Η Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο
Βόλτα στην όμορφη Πάφο
Ένα ακόμη παραθαλάσσιο θέρετρο της Κύπρου που θα κερδίσει την καρδιά σου. Επισκέψου το Αρχαιολογικό Πάρκο της Κάτω Πάφου, όπου θα βρεις μνημεία από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και τον Μεσαίωνα. Δες ακόμη το κάστρο της Πάφου και τον Φάρο που χτίστηκε το 1888 επί Αγγλοκρατίας. Κοντά στην πόλη, θα βρεις και την Πέτρα του Ρωμιού, εκεί όπου, κατά τον ομηρικό μύθο, γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη. Στην ακτή της περιοχής της Πέγειας, 10 περίπου χιλιόμετρα από την Πάφο, θα βρεις το ναυάγιο του EDRO III που πλέον έχει μετατραπεί σε αξιοθέατο. Μπορείς ακόμη να εξερευνήσεις τις φυσικές ομορφιές στη χερσόνησο του Ακάμα, που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura.


56221136_s
Οι Θαλασσινές Σπηλιές στην Αγία Νάπα
Στις παραλίες της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά
Η Αγία Νάπα με τις όμορφες παραλίες της με κατάλευκη άμμο είναι ένα μέρος που σφύζει από ζωή, τουρίστες και διασκέδαση. Επισκέψου το Κάβο Γκρέκο, με τη μοναδική φυσική ομορφιά, υποθαλάσσιες χαράδρες και σπήλαια. Στον Πρωταρά, μία από τις πιο ωραίες περιοχές της Κύπρου, θα βρεις ακόμη περισσότερες υπέροχες παραλίες. Επισκέψου ακόμη το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου με το γραφικό αλιευτικό καταφύγιο και το εκκλησάκι.

Η Κύπρος είναι η αφορμή για… επιστροφή στο ταξίδι
Ανυπομονείς να γνωρίσεις την Κύπρο και να ταξιδέψεις ξανά, γεμίζοντας νέες εμπειρίες; Το πρόγραμμα €πιστροφή της Eurobank και η AEGEAN φέρνουν το ταξίδι πιο κοντά σου, καθώς σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις όποιο εισιτήριο επιθυμείς, και να πληρώσεις μέρος του με τα ευρώ €πιστροφή  που έχεις συγκεντρώσει. Η κράτηση γίνεται πανεύκολα, κατευθείαν από την κεντρική σελίδα της AEGEAN στο aegeanair.com. Το μόνο που χρειάζεται είναι, κατά την αγορά του εισιτηρίου, να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου Eurobank που συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Στο ειδικό παράθυρο, θα βάλεις το ποσό των ευρώ €πιστροφή που θες να εξαργυρώσεις και έτσι, πανεύκολα, αγοράζεις το εισιτήριό σου πληρώνοντας λιγότερο ή μόνο τους φόρους. Καλό ταξίδι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης