Η χώρα ένα βήμα πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit

Η χώρα ένα βήμα πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit

Η ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας συνεχίζεται με την αύξηση των ταχυτήτων σταθερού Internet, ενώ ως το τέλος της χρονιάς σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα θα έχουν πρόσβαση σε 1Gbps μέσω COSMOTE Fiber

fiber1

Sponsored Content

Οι ιδιαίτερες συνθήκες των τελευταίων ετών ανέδειξαν την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού για την εύρυθμη λειτουργία κάθε προηγμένης κοινωνίας. Θεμέλια πάνω στα οποία οι χώρες οικοδομούν την ψηφιακή τους μετάβαση, είναι τα υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών. Προκειμένου η χώρα μας να σταθεί ισάξια στη διεθνή αγορά και να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται να ενισχυθεί η διείσδυση και χρήση των υπερ-υψηλών ταχυτήτων Internet.

Απαντώντας σε αυτή την ανάγκη, η COSMOTE φέρνει την επανάσταση στο σταθερό Internet, καθώς διαθέτει για πρώτη φορά εμπορικά, ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps, σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, στο COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας. Πρόσβαση σε ταχύτητες 1Gbps έχουν σήμερα, περισσότερα από 730.000 σπίτια και επιχειρήσεις, δηλαδή πάνω από 1,8 εκατ. πολίτες.

Για εγγυημένες ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps στο σπίτι μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ και όσοι έχουν τη δική τους επιχείρηση μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες τους, εδώ.

COSMOTE_Fiber1Gbps_VirtualReality_2106145790

Η χώρα αλλάζει ταχύτητα
Αυτή τη στιγμή, γίνεται από τον Όμιλο ΟΤΕ η μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα. Είναι ένα έργο που θα μας οδηγήσει στην Κοινωνία των Gigabit. Μέσα από επενδυτικό πλάνο που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ, ο Όμιλος προχωρά στην κάλυψη των 2/3 γραμμών της χώρας με υποδομή οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι FTTH (Fiber to the Home), φέρνοντάς την σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στο 2022, και σε 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027.

Με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps ενισχύεται η κάλυψη των υπερ-υψηλών ταχυτήτων, γεγονός που θα συμβάλλει στη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας στους διεθνείς δείκτες, ιδίως στη βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI.

COSMOTE_Fiber1Gbps_YouTuber_1984972265

Τα πλεονεκτήματα της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση
Η σύνδεση με υποδομή FTTH, δηλαδή με 100% οπτική ίνα μέχρι την πρίζα, σημαίνει 100% εγγυημένη απόδοση υπερ-υψηλής ταχύτητας internet, με ταχύτερο downloading και uploading, χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες (υγρασία, κρύο, μαγνητικά πεδία).

Επιπλέον, με τις οπτικές ίνες ο πελάτης (είτε οικιακός, είτε επιχείρηση) έχει σταθερή ταχύτητα, ακόμα και όταν είναι online ταυτόχρονα πολλές συσκευές και «τρέχουν» παράλληλα «βαριές» εφαρμογές. Η ποιότητα της σύνδεσης διευκολύνει επίσης σημαντικά τη χρήση των υπηρεσιών και εφαρμογών video conference, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διακοπές ή καθυστερήσεις.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι οι συνδέσεις FTTH είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν 10 έως 15 φορές μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη ροή δεδομένων από τα δίκτυα χαλκού.

Κλείσιμο
visual_COSMOTE_Fiber_FTTH_1Gbps
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης