iPhone 12: Η Apple «τα δίνει όλα» για το 5G

iPhone 12: Η Apple «τα δίνει όλα» για το 5G

Εστιασμένη στο νέου τύπου δίκτυο και τις δυνατότητές του η χθεσινή παρουσίαση του iPhone 12 - Οι βελτιώσεις στο νέο smartphone της Apple, που θα «τρέχει» πιο γρήγορα από οποιονδήποτε προκάτοχό του - Από πού ξεκινούν οι τιμές στις ΗΠΑ

iphone12-arthro
Σαν «ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του iPhone» περιέγραψε ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ την έλευση του πρώτου smartphone της εταιρείας του με δυνατότητες σύνδεσης σε δίκτυο 5G. Η τετράδα των iPhone 12 που παρουσιάστηκαν, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου λόγω των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό, είναι βελτιωμένα σε όλους τους επιμέρους τομείς των τεχνικών τους δυνατοτήτων. Αν όμως κάποιος αναζητά οπωσδήποτε κάποια «επαναστατική» καινοτομία, αυτή θα μπορούσε να εντοπίζεται μόνο στην προσαρμογή του iPhone στις προδιαγραφές του 5G.

Δείτε την παρουσίαση:

Apple Event — October 13


Εξάλλου, η παρουσίαση του iPhone 12 ήταν, σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της, αφιερωμένη στο τι μπορεί να κάνει και το πόσο ανατρέπει τα δεδομένα στην κινητή τηλεφωνία η τεχνολογία 5G. Μάλιστα, εκτός από τον Τιμ Κουκ, στη σκηνή του αχανούς αμφιθεάτρου εντός του Apple Park στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας, ανέβηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού παρόχου υπηρεσιών δικτύου Verizon, o Σουηδός Χανς Βέρστμπεργκ.

Στην παρουσίαση του νέου iPhone γενικώς ήταν εμφανής η προσπάθεια την οποίαν κατέβαλαν οι ομιλητές να δείχνουν ενθουσιασμένοι με το «θαύμα» του 5G. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει μια σειρά από προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν ώστε το νέου τύπου δίκτυο -με τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα έναντι των προηγουμένων γενεών ασύρματων τηλεπικοινωνιών- να καταστεί διαθέσιμο παγκοσμίως και πλήρως λειτουργικό.


This is iPhone 12 Pro — Apple



Κλείσιμο
Όπως και να 'χει, πάντως, τo iPhone 12, με βασικό του ατού τη δυνατότητα αξιοποίησης του 5G σε καθεμία από τις 4 εκδόσεις του, αφίχθη. Το αμφίσημο σύνθημα της παρουσίασης «Hi, Speed.», το οποίο διαβάζεται είτε σαν «καλωσήλθες ταχύτητα» είτε όπως ακούγεται, δηλαδή σαν ένας όρος με δύο συνθετικά («high-speed») εξηγήθηκε πλήρως: Το iPhone 12 θα τρέχει πιο γρήγορα από οποιονδήποτε προκάτοχό του, αφ' ενός λόγω του 5G, αφ' ετέρου όμως επειδή είναι εφοδιασμένο με έναν ολοκαίνουργιο, πανίσχυρο επεξεργαστή.

Το βασικό στοιχείο στην «προίκα» του iPhone 12 είναι το τσιπ A14 Bionic, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί 11,8 δισεκατομμύρια ημιαγωγοί. Με την ασύλληπτη δυνατότητα εκτέλεσης 11 τρισεκατομμυρίων ενεργειών ανά δευτερόλεπτο, το iPhone 12 καθίσταται ταχύτερο τουλάχιστον κατά 50% στη λειτουργία του. Ο επεξεργαστής A14 Bionic είναι επίσης πιο οικονομικός σε κατανάλωση ενέργειας, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην αυτονομία της μπαταρίας.

Meet iPhone 12 — Apple


Η τετραμελής οικογένεια του iPhone 12 απαρτίζεται από το iPhone 12 Mini (με οθόνη 5,4 ιντσών), τα iPhone 12 και 12 Pro (στις 6,1 ίντσες), και τη ναυαρχίδα του μοντέλου, το iPhone 12 Pro Max, με οθόνη 6,7 ιντσών. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη γενιά του, το iPhone διετίθετο σε 3 εκδόσεις, το iPhone 11 (6,1 ίντσες), το iPhone 11 Pro (6,1 ίντσες) και το iPhone 11 Pro Max (6,7 ίντσες). Η Apple δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανη για το iPhone 12 Mini, το μικρότερο -και κατά την άποψη των στελεχών της- καλύτερο smartphone 5G στην αγορά.

Στις ΗΠΑ η τιμή του iPhone 12 Mini θα ξεκινά από τα 699 δολάρια και του iPhone 12 από τα 799 δολ. Δυνατότητα προ-παραγγελίας για το iPhone 12 δίνεται από τις 16 Οκτωβρίου και για το iPhone 12 Mini από τις 6 Νοεμβρίου (στις ΗΠΑ, εννοείται). Το iPhone 12 Pro διατίθεται για προ-παραγγελίες από τις 16 Οκτωβρίου, με τιμή από 999 δολάρια. Και το iPhone 12 Pro Max από τις 6 Νοεμβρίου, στα 1.099 δολ.

Το νέο iPhone 12 είναι κατά 11% πιο λεπτό, κατά 15% μικρότερο και κατά 16% πιο ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο, διατίθεται σε 5 διαφορετικούς χρωματισμούς (μαύρο, σκούρο μπλε, έντονο κόκκινο, ανοιχτό πράσινο και λευκό/ασημί), ενώ είναι εφοδιασμένο με οθόνη Super Retina XDR OLED με ανάλυση δύο φορές μεγαλύτερη από ό,τι στο iPhone 11. Νέας τεχνολογίας είναι επίσης η προστασία της οθόνης από τη φθορά, με την επίστρωση Ceramic Shield, η οποία αποτρέπει 4 φορές πιο αποτελεσματικά τη θραύση του κρυστάλλου της οθόνης από πτώσεις κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες του iPhone 12 ως φωτογραφικής μηχανής και βιντεοκάμερας, χάρη στον επεξεργαστή A14 Bionic η ποιότητα εικόνας κυριολεκτικά απογειώνεται σε επίπεδα επαγγελματικού εξοπλισμού -ιδιαίτερα, δε, στην περίπτωση του iPhone 12 Pro Max. Μια συσκευή που μόνο ως πρόφαση μπορεί να χρησιμοποιείται ως τηλέφωνο. Στην πράξη είναι μια πανίσχυρη, υψηλής ευκρίνειας κάμερα, για στατική και κινούμενη εικόνα.

iPhone 12 Pro, iPhone 12, iPhone 12 Mini: Comparing Apple’s New 5G Phones | WSJ


Το iPhone 12 διαθέτει δύο κάμερες και το iPhone Pro και Pro Max τρεις. Ωστόσο, η τη διαφορά κάνουν οι εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης, οι οποίες παρέχουν στο χρήστη απεριόριστες δυνατότητες κατά τη λήψη και την επεξεργασία της εικόνας. Η κάμερα στο iPhone Pro Max εφοδιάζεται με ευρυγώνιο φακό με φωτεινότητα (διάφραγμα) έως 1,6. Ο αισθητήρας της είναι κατά 47% μεγαλύτερος, επιτυγχάνοντας 87% καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Για λόγους οικολογίας, οι φορτιστές δεν συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία του iPhone 12, παρά μόνο ένα καλώδιο σύνδεσης με κάποια πηγή φόρτισης. Σε αντιστάθμισμα όμως, έχει βελτιωθεί η ασύρματη φόρτιση των συσκευών.

Το βράδυ της Τρίτης (και) 13 Οκτωβρίου, η παρουσίαση της Apple ξεκίνησε με το HomePod mini, ένα μικρό αλλά πολυ-λειτουργικό smart speaker. Τυπικά είναι ένα ηχείο, το οποίο συνδέεται με iPhone ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, podcast κ.λπ. Επιπλέον όμως, το HomePod mini είναι η φωνή της Siri, της ψηφιακής βοηθού/γραμματέως/ιδιαιτέρας της Apple. Η οποία δέχεται εντολές και εκτελεί χειρισμούς, προσφέρει πληροφορίες κ.ο.κ.

Εκτός αυτών, το HomePod mini μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για τον έλεγχο διαφόρων οικιακών συσκευών. Και, κυρίως, μέσω της διασύνδεσής του με iPhone, iPad κ.λπ, μπορεί να συντονίσει ολόκληρη την οικογένεια μέσω των υπενθυμίσεων που στέλνει σε κάθε μέλος η Siri. Στις ΗΠΑ η τιμή του HomePod Mini, που θυμίζει συσκευή από το διάστημα, είναι 99 δολάρια.


Ειδήσεις σήμερα:

Στην τελική ευθεία για τις ποινές των χρυσαυγιτών - Σήμερα η απόφαση

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου για τη Γ.Γ. του ΟΟΣΑ

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα - Βροχές στα δυτικά της χώρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης