Η Microsoft θα επιμείνει στην εξαγορά του TikTok παρά την απαγόρευση Τραμπ

Η Microsoft θα επιμείνει στην εξαγορά του TikTok παρά την απαγόρευση Τραμπ

Επαφή της εταιρείας με τον Αμερικανό πρόεδρο - Η Microsoft δεσμεύτηκε για τη μεταφορά και την ασφάλεια των δεδομένων που αφορούν Αμερικανούς πολίτες

tiktok
Την απόφασή της να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση και να επιμείνει στο σχέδιο εξαγοράς του TikTok ανακοίνωσε η Microsoft, παρά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την προβολή του υλικού από το συγκεκριμένο δίκτυο στην αμερικανική αγορά.

Ο «πόλεμος» που έχει κηρύξει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εναντίον της Κίνας, βρήκε πλήρη ανταπόκριση στην απόφασή του να «κόψει» το TikTok στις ΗΠΑ. Για όσους δεν γνωρίζουν, το TikTok ανήκει στον κινεζικο τιτάνα της τεχνολογίας ByteDance. Ο Αμερικανός πρόεδρος δικαιολόγησε την απόφασή του, λέγοντας πως τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών είναι δυνατόν να περιέλθουν στη διάθεση των Κινέζων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.


Πριν την ανακοίνωση της Microsoft, πραγματοποιήθηκε επαφή μεταξύ της CEO της Microsoft Satya Nadella και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η Mictrosoft δεσμεύτηκε όλα τα δεδομένα των Αμερικανών πολιτών να μεταφερθούν και να παραμείνουν στις ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωσή της, η Microsoft αναφέρει την κατανόησή της στις ανησυχίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και κάνει λόγο για μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν από την εξαγορά του TikTok για την αμερικανική οικονομία, αλλά και για τα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, καθώς τα έσοδα αποδίδουν και φόρους στο Κράτος.

Η διαπραγμάτευση με τον κινεζικό κολοσσό αφορά την εξαγορά του TikTok στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Κλείσιμο
Αρχικός στόχος της Microsoft ήταν να έχει ολοκληρωσει την εξαγορά έως τις 15 Σεπτεμβρίου, όμως μετά τις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ, το χρονοδιάγραμμα ανατράπηκε.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Πάνω από 18 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως

Κορωνοϊός - Κόσοβο: Θετικός ο πρωθυπουργός Αβντούλα Χότι

Κορωνοϊός - Βραζιλία: 541 θάνατοι και 25.800 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης