ΑΕΚ-Πανιώνιος 4-0: Έριξε «ντόρτια» και τώρα βλέπει Άμστερνταμ

ΑΕΚ-Πανιώνιος 4-0: Έριξε «ντόρτια» και τώρα βλέπει Άμστερνταμ

Η ΑΕΚ έκανε το 3χ3 συντρίβοντας τον κακό Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ - Η Ένωση έλυσε το γόρδιο δεσμό με το γκολ που πέτυχε ο Πόνσε στο 45'+1' - Στο 58' ο Μπακασέτας πέτυχε το 2-0 και ο Κλωναρίδης με δύο γκολ στο 83' και στο 90'+3' διαμόρφωσε το τελικό 4-0!

4551337
«Για το ματς με τον Αγιαξ έχουμε χρόνο, το μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο στον Πανιώνιο», έλεγε ο Μαρίνος Ουζουνίδης την Παρασκευή. Αυτός το είπε, οι παίκτες του το έκαναν πράξη και η ΑΕΚ πανηγύρισε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα με το 4-0 επί του Πανιωνίου. Σκορ που θα μπορούσε να ανέβει κι άλλο, αφού η Ενωση ήταν πολύ καλή στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, είχε δύο δοκάρια και έδωσε τη δυνατότητα στους 15.000 οπαδούς της να απολαύσουν το 90λεπτο, αποθεώνοντας τους όλους. Τον Πόνσε που σκόραρε ξανά, τον Μπακασέτα που βρήκε δίχτυα, τον Κλωναρίδη που ως αλλαγή έβαλε μία τρελή γκολάρα και ένα... απλό γκολ, τον Μάνταλο που ήταν πολύ καλός, τον Γιαννιώτα που έκανε ντεμπούτο, όλους τους υπόλοιπους επειδή ήταν σοβαροί. Οπως ήθελε ο προπονητής τους δηλαδή...

Το καλό σουτ του Μπακασέτα στο 4' μπορεί να μην έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ, αλλά έδωσε την αίσθηση ότι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε μπει καλά στο ματς. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια και ειδικά ως το 20', αφού οι Κιτρινόμαυροι πίεζαν σωστά, έπαιρναν μπάλες, ήταν συνεχώς μπροστά και προσπαθούσαν κυρίως από αριστερά να βρουν τη λύση. Η Ενωση είχε μεγάλη ευκαιρία στο 17' με τον Σιμόες από κοντά αλλά το 0-0 παρέμεινε και ο Πανιώνιος στα επόμενα λεπτά ένιωσε πιο άνετα.

Οχι ότι έκαναν τίποτα ιδιαίτερο επιθετικά οι Νεοσμυρνιώτες, αλλά για ένα 15λεπτο (20'-35') ουσιαστικά δεν κινδύνεψαν σοβαρά. Η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό αμυνόταν σωστά και δεν επέτρεπε στους Κιτρινόμαυρους να απειλήσουν από τον άξονα, επιμένοντας στα αριστερά. Ο Μάνταλος πήγε και στο ένας με έναν όποτε έβρισκε ευκαιρία αλλά πάντα η προσπάθεια ήταν ημιτελής, με την ΑΕΚ γενικά να έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Στο 39' η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καμαρά από το σουτ του Τσιγκρίνσκι αλλά δόθηκε κόρνερ αντί για πέναλτι, με την πρωταθλήτρια να μην επηρεάζεται και να ανεβάζει την πίεση της στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Δεν ανταμείφθηκε για αυτό με το καλό σουτ του Λιβάια στο 45', ανταμείφθηκε όμως δευτερόλεπτα αργότερα με τον Πόνσε από κοντά μετά τη σέντρα του Μάνταλου, σε μια ωραία κομπίνα στο κόρνερ (1-0).

Με το όποιο άγχος να έχει φύγει σε πολύ μεγάλο βαθμό πλέον, η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος για να καθαρίσει τον αγώνα και ήταν πειστική. Αυτό αποδεικνυόταν από την ευκαιρία του Λιβάια (53') μετά το ωραίο άνοιγμα του Μάνταλου, από το σουτ του Αλεφ (54'), από την ευκαιρία του Μάνταλου (56') μετά την ωραία προσπάθεια του Πόνσε, από τον ξεσηκωμό στις εξέδρες, οι οποίες δεν άργησαν να πανηγυρίσουν.

Το 2-0 από τον Μπακασέτα στο 58', ο οποίος έκανε ακριβώς όπως έπρεπε όλη την προσπάθεια και το σουτ, σήμανε ουσιαστικά το τέλος του αγώνα και ειδικά από τη στιγμή που ο Σπιριντόνοβιτς, ένα λεπτό μετά, δεν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και αστόχησε από καλή θέση. Ηταν η (μοναδική) ευκαιρία του Πανιωνίου να επιστρέψει στο ματς, δεν την αξιοποίησε και στη συνέχεια η πρωταθλήτρια ήλεγξε απόλυτα την κατάσταση.

Κλείσιμο
Τόσο, ώστε ο Ουζουνίδης να δώσει και την ευκαιρία στον Γιαννιώτα να κάνει ντεμπούτο ως Κιτρινόμαυρος. Χειροκροτήματα για αυτόν, χειροκροτήματα και για τον Μάνταλο που έκανε ωραία κίνηση αλλά στάθηκε άτυχος με το δοκάρι στο 74', χειροκροτήματα γενικά για την ΑΕΚ, η οποία ανέβασε το σκορ στο 3-0 στο 84' με ασύλληπτη ενέργεια του αναγεννημένου Κλωναρίδη! Από αυτόν, ως αλλαγή υπενθυμίζουμε, θα ακολουθούσε ακόμη ένα γκολ για το 4-0 και ένα δοκάρι!

Και κάπως έτσι, όμορφα κι ωραία, η πρωταθλήτρια συνεχίζει με το απόλυτο στη Super League και τώρα σκέφτεται τον Αγιαξ και το ταξίδι στα αστέρια του Champions League!

Man of the match: Ο Μάνταλος. Είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ με την ωραία σέντρα για τον Πόνσε, πήρε πρωτοβουλίες, έσπαγε ωραία την μπάλα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε και δοκάρι σε ωραία ενέργεια.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Πανιωνίου εκτέθηκε στη φάση του 1-0, αφού άφησαν μόνο τους τον Πόνσε (όπως και τον Τσιγκρίνσκι) έπειτα από σέντρα.

Στο ύψος του: Πόνσε, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, οι οποίοι σκόραραν κιόλας. Ο Αργεντίνος έβαλε γκολ σέντερ φορ, ο δεύτερος ήταν γενικά καλός και βρήκε και δίχτυα. Και ο τρίτος μπήκε ως αλλαγή και έκανε τρελά πράγματα!

Η γκάφα: Την έκανε ο Ντομίνγκες με το φάουλ στον Σιμόες στο 66'. Χωρίς λόγο θα μπορούσε να αποβληθεί και να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες.

Το στραγάλι: Δε δόθηκε πέναλτι για την ΑΕΚ σε χέρι του Καμαρά μετά το σουτ του Τσιγκρίνσκι. Επειδή, πάντως, το σουτ έγινε από κοντινή απόσταση, ίσως να έχει και μια δικαιολογία ο διαιτητής Ευαγγέλου.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε. Το 3x3 δηλαδή, παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο σε μεγάλο διάστημα του αγώνα. Οι Κιτρινόμαυροι διατηρούν το μηδέν παθητικό και παράλληλα δείχνουν ότι γίνονται σιγά-σιγά μια ομάδα που κάνει αρκετές ευκαιρίες. Και αφού τα έκανε όλα σωστά σε αυτές τις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο δικέφαλος αετός πετάει τώρα για το Αμστερνταμ, από όπου θα αρχίσει το ταξίδι στο Champions League.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Aλεφ, Σιμόες (77' Τσόσιτς), Μπακασέτας, Μάνταλος (81' Κλωναρίδης), Λιβάια, Πόνσε (68' Γιαννιώτας).
Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κεϊτά (46' Ρίβας), Κόρμπος, Μασούρας, Οικονομίδης (53' Ντουρμισάι), Σπιριντόνοβιτς, Καμαρά (64' Τσιλούλης).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης