Τσιτσιπάς: Πάντα ονειρευόμουν να κερδίσω το Roland Garros και το Wimbledon

Τσιτσιπάς: Πάντα ονειρευόμουν να κερδίσω το Roland Garros και το Wimbledon

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το παιδικό του όνειρο, τον Ράφα Ναδάλ, και τον πρώτο του αντίπαλο στο Παρίσι 

TSITSIPAS_RG
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στους δημοσιογράφους στο Roland Garros και αναφέρθηκε στα Grand Slams που ονειρευόταν να κερδίσει απ' όταν ήταν μικρός, στον Αλεχάντρο Φοκίνα, τον οποίο θεωρεί φαβορί για τίτλο (!), αλλά και στον Rafael Nadal.

Για τo Grand Slam που ονειρευόταν περισσότερο να κερδίζει μικρός: «Θυμάμαι ότι έλεγα στον αδερφό μου για το Roland Garros και το Wimbledon, διότι είναι τα δύο ευρωπαϊκά Grand Slams. Το όνειρό μου είναι να κερδίσω σε αυτές τις δύο επιφάνειες που θεωρώ τις πιο δύσκολες. Είναι επιφάνειες που θεωρώ παραδοσιακές και είναι σημαντικές για τη ιστορία του αθλήματος. Οι σκληρές επιφάνειες είναι πιο μοντέρνες. Το όνειρό μου, λοιπόν, είναι να είμαι πρωταθλητής σε αυτά τα δύο Slams, που είναι και πιο κοντά στο σπίτι μου».

Για το ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στο φετινό Roland Garros: «Ναι, νομίζω ότι είναι ανοιχτό. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν καλά στο χώμα. Ο ανταγωνισμός είναι δυνατός σε αυτά τα courts. Πιστεύω ότι θα έχουμε συναρπαστικά ματς τη φετινή σεζόν. Το νιώθω».

Για το δικό του φαβορί, έδωσε μια αμφιλεγόμενη απάντηση: «Θα έλεγα τον Φοκίνα, μιλάω σοβαρά».

Κλείσιμο
Για τον Ράφα Ναδάλ και τη πιθανότητα που υπήρχε να τον αντιμετωπίσει από τον 1ο γύρο: «Ανεξάρτητα από το τι λέει ο κόσμος, ο άνθρωπος έχει 14 τίτλους. Ήταν ένα σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί και το βρίσκω επικίνδυνο. Λένε ότι δεν είναι στην καλύτερή κατάστασή του, όμως είναι ακόμα ο Nadal και μπορεί να βρίσκει τον δρόμο στο Philippe Chatrier, όπου έχει τις καλύτερες αναμνήσεις. Έχει κερδίσει αμέτρητα τρόπαια, έχει βρει τον τρόπο να κερδίσει ακόμα και στις λίγες περιπτώσεις που ίσως δεν θα έπρεπε».

Τέλος, για τον πρώτο του αντίπαλο, Μάρτον Φούτσοβιτς, που θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα: «Είναι ένας all around παίκτης, μπορεί να παίξει σε κάθε επιφάνεια, έχει πολλά χρόνια στο tour, οπότε γνωρίζω το παιχνίδι του και κάποιες μεγάλες νίκες που έχει σημειώσει. Έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλες μάχες και έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις σε Grand Slam. Είναι ένας δύσκολος πρώτος γύρος, όλοι δουλεύουμε για να προχωρήσουμε πιο πέρα και είμαι σίγουρος ότι το θέλει κι εκείνος. Το τένις είναι δύσκολο άθλημα, υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να παίξουν καλά, ανεξάρτητα από το ranking τους».

Πηγή: tennisnews.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι επίορκοι εφοριακοί στη Χαλκίδα έκαναν μαθήματα εκβιασμών ο ένας στον άλλο - «Αν δεν πάθει πατατράκ αυτή, δεν μαζεύεται»

Νέα ανησυχία για την Κέιτ Μίντλετον: Πιθανό να μην εμφανιστεί ξανά δημόσια μέχρι το 2025

Κυνική ομολογία τρομοκρατών της Χαμάς: Πρώτα τη βίασε ο πατέρας μου, μετά εγώ και ο ξαδερφός μου, αφού τελειώσαμε τη σκοτώσαμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης