Champions League: Η ελίτ αντιτρομοκρατική μονάδα της Γαλλίας επιστρατεύτηκε για τον αγώνα Παρί-Μπαρτσελόνα

Champions League: Η ελίτ αντιτρομοκρατική μονάδα της Γαλλίας επιστρατεύτηκε για τον αγώνα Παρί-Μπαρτσελόνα

Οι απειλές του ISIS για αιματοκύλισμα σε έναν από τους προημιτελικούς του Champions League αναγκάζουν τις γαλλικές αρχές να έχουν σε επιφυλακή τις κορυφαίες μονάδες τους

ISIS-K
Από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας όταν το ISIS-K (παρακλάδι του ISIS που ανέλαβε την ευθύνη για το πρόσφατο μακελειό στη Μόσχα) απείλησε με ανάλογη επίθεση στους αγώνες του Champions League (με ιδιαίτερες αναφορές στον αγώνα Παρί-Μπαρτσελόνα) στην UEFA, τις ομάδες αλλά και τις πόλεις διεξαγωγής των αγώνων ηχεί ασταμάτητα η σειρήνα του συναγερμού.

Madrid


Κι αν το πρώτο κομμάτι των αγώνων σε Μαδρίτη (Ρεάλ-Σίτι) και Λονδίνο (Άρσεναλ-Μπάγερν) δεν έκρυβε κάτι περίεργο, στο Παρίσι επικρατεί αναβρασμός εν όψει του σημερινού αγώνα της Παρί με τη Μπαρτσελόνα.

Η γαλλική κυβέρνηση στη συνηθισμένη αστυνομική δύναμη που απασχολείται σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, προσέθεσε 500 αστυνομικούς, αλλά κυρίως επιστράτευσε την επίλεκτη αντιτρομοκρατική μονάδα (Brigade de Recherche et d'Intervention).

BR1


Μια μονάδα που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '60 για να καταπολεμήσει τις συμμορίες των μεγάλων γαλλικών πόλεων, αλλά από το 2015, όταν και είχαμε τα χτυπήματα του ISIS στο Παρίσι (με αφορμή τον φιλικό αγώνα Γαλλία-Γερμανία έγιναν επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή 130 ανθρώπων), ασχολείται με τις τρομοκρατικές απειλές.

Μάλιστα η παρουσία της BRI στο Παρκ Ντε Πρενς (με ντρόουνς, σκυλιά που ανιχνεύουν βό,βες, ρομπότ) αναμένεται να επεκταθεί και σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ η ανησυχία έχει μεγαλώσει καθώς τις προηγούμενες ημέρες η Παρί κατήγγειλε κυβερνοεπιθέσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων (γεγονός που θεωρήθηκε ως προσπάθεια να εισέλθουν στο στάδιο τρομοκράτες).

Κλείσιμο
BR12


Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο - Το λάδι σέρνει την ακρίβεια στα τρόφιμα με αύξηση 67% σε ένα χρόνο

New York Post: Η Μελάνια το μυστικό... όπλο του Τραμπ για την εκστρατεία του - Πώς μπορεί να τον βοηθήσει να κερδίσει τους αναποφάσιστους

Κομισιόν: Στη Δαδιά η μεγαλύτερη μεμονωμένη πυρκαγιά στην Ευρώπη από τη δεκαετία του 1980
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης