Πέρασαν 19 χρόνια από τότε που η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Όττο Ρεχάγκελ με το γκολ του Άγγελου Χαριστέα ανέβαζε στον 7ο ουρανό εκατομμύρια Έλληνες.
Οι μνήμες από την κατάκτηση του Euro 2004 απέναντι στην Πορτογαλία ξύπνησαν σήμερα για τους διεθνείς της ομάδας που έκαναν ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να παραμιλάει...
Ο Αντώνης Νικοπολίδης ανέβασε στα social media μια φωτογραφία των “θρυλικών” καθισμένοι σ ένα τραπέζι με θέα την Ακρόπολη γράφοντας: “Reunion με @gr_legends_2004 με θέα την Ακρόπολη και συντροφιά το κύπελλο!”.
Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται: Καφές, Χαλκιάς, Κατσουράνης, Τσιάρτας (όρθιοι) και Καραγκούνης, Νικολαΐδης (καθιστοί) - Παπαδόπουλος, Λάκης, Φύσσας, Μπασινάς (όρθιοι) και Γκούμας, Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Γκαγκάτσης (τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, καθιστοί).
H ημέρα που γράφτηκε ιστορία
Μια ημέρα σαν τη σημερινή (4/7) το 2004 η Ελλάδα έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ποδοσφαιρική της ιστορίας.
Κλείσιμο
Η Εθνική ομάδα με προπονητή τον Όττο Ρεχάγκελ κέρδισε το Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αθλήματος. Η Ελλάδα κέρδισε στην πρεμιέρα αλλά και στον τελικό την "οικοδέσποινα" Πορτογαλία και έφτασε στην κορυφή στο "Ντα Λουζ" της Λισαβόνας.
Με γκολ των Καραγκούνη, Μπασινά κέρδισε με 2-1 την Πορτογαλία στην πρεμιέρα του ομίλου της. Στον 2ο αγώνα της έμεινε στο 1-1 (Χαριστέας) με την Ισπανία και στον 3ο έχασε με 2-1 από τη Ρωσία αλλά το γκολ του Ζήση Βρύζα την έστειλε ως 2η στον επόμενο γύρο με 4β αφήνοντας εκτός συνέχειας την "Φούριος Ρόχας".
Στον προημιτελικό η Ελλάδα θα παίξει με την Γαλλία του Ζιντάν και του Ανρί.
Με γκολ του Άγγελου Χαριστέα στο 65' θα την κερδίσει και θα συνεχίσει στα ημιτελικά. Εκεί με κεφαλιά του Δέλλα στην παράταση νικά με 1-0 την Τσεχία, στο πιο δύσκολο παιχνίδι της στο τουρνουά.
«Δέκα εννέα χρόνια μετά το δικό μας βράδυ "Ντα Λουζ" και συνεχίζουμε να λέμε "impossible is nothing". Είναι ok να πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μη, δεν μπορώ, δεν θέλω. Αρκεί να πιστεύεις!
Η προηγμένη τεχνολογία της Dyson Spot+Scrub AI Robot αναλαμβάνει τη δύσκολη δουλειά και εμείς μπορούμε να απολαύσουμε ένα άνετο και πεντακάθαρο σπίτι, ακριβώς όπως το θέλουμε.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.