Ζαγοράκης για τον θρίαμβο του 2004: «Δεν υπάρχουν μη, δεν μπορώ, δεν θέλω - αρκεί να πιστεύεις» - Δείτε βίντεο

Ζαγοράκης για τον θρίαμβο του 2004: «Δεν υπάρχουν μη, δεν μπορώ, δεν θέλω - αρκεί να πιστεύεις» - Δείτε βίντεο

Συμπληρώθηκαν  19 χρόνια από την ημέρα όπου η Εθνική Ελλάδας κέρδισε το Euro στην Πορτογαλία

4499757
Μια ημέρα σαν τη σημερινή (4/7) το 2004 η Ελλάδα έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ποδοσφαιρική της ιστορίας. 

Ο Μεγάλος Άθλος


Η Εθνική ομάδα με προπονητή τον Όττο Ρεχάγκελ κέρδισε το Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αθλήματος. Η Ελλάδα κέρδισε στην πρεμιέρα αλλά και στον τελικό την "οικοδέσποινα" Πορτογαλία και έφτασε στην κορυφή στο "Ντα Λουζ" της Λισαβόνας. 
Κλείσιμο

Με γκολ των Καραγκούνη, Μπασινά κέρδισε με 2-1 την Πορτογαλία στην πρεμιέρα του ομίλου της. Στον 2ο αγώνα της έμεινε στο 1-1 (Χαριστέας) με την Ισπανία και στον 3ο έχασε με 2-1 από τη Ρωσία αλλά το γκολ του Ζήση Βρύζα την έστειλε ως 2η στον επόμενο γύρο με 4β αφήνοντας εκτός συνέχειας την "Φούριος Ρόχας". 

Στον προημιτελικό  η Ελλάδα θα παίξει με την Γαλλία του Ζιντάν και του Ανρί.

Με γκολ του Άγγελου Χαριστέα στο 65' θα την κερδίσει και θα συνεχίσει στα ημιτελικά. Εκεί με κεφαλιά του Δέλλα στην παράταση νικά με 1-0 την Τσεχία, στο πιο δύσκολο παιχνίδι της στο τουρνουά. 



Στον τελικό της 4ης Ιουλίου με γκολ του Χαριστέα στο 57' νικά με 1-0 την Πορτογαλία και ο Θόδωρος Ζαγοράκης σηκώνει την κούπα στον αέρα.

4499758
4499752


Ο αρχηγός εκείνης της ομάδας, Θόδωρος Ζαγοράκης μετά από 19 χρόνια θυμήθηκε τον άθλο της Πορτογαλίας και έστειλε το δικό του μήνυμα: 

«Δέκα εννέα χρόνια μετά το δικό μας βράδυ "Ντα Λουζ" και συνεχίζουμε να λέμε "impossible is nothing". Είναι ok να πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μη, δεν μπορώ, δεν θέλω. Αρκεί να πιστεύεις!

Γράφοντας την ιστορία με καθαρά γράμματα.

Για πάντα πρωταθλητές!». 

Οι συνθέσεις του τελικού

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Αντράντε, Κοστίνια (60' Ρούι Κόστα), Φίγκο, Παουλέτα (74' Νούνο Γκόμες), Μιγκέλ (43' Φερέιρα), Βαλιέντε, Καρβάλιο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μανίς και Ντέκο.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος (76' Βενετίδης), Ζαγοράκης, Φύσσας, Κατσουράνης, Χαριστέας, Βρύζας (81' Παπαδόπουλος) και Καψής.

Οι 23 «ήρωες»

Οι ποδοσφαιριστές που οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή: Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Στέλιος Βενετίδης, Νίκος Νταμπίζας, Τραϊανός Δέλλας, Τάκης Φύσσας, Γιάννης Γκούμας, Μιχάλης Καψής, Άγγελος Μπασινάς, Θοδωρής Ζαγοράκης, Κώστας Κατσουράνης, Παντελής Καφές, Γιώργος Καραγκούνης, Βασίλης Λάκης, Γιώργος Γεωργιάδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Άγγελος Χαριστέας, Ντέμης Νικολαΐδης, Ζήσης Βρύζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Προπονητής ήταν ο Γερμανός Όττο Ρεχάγκελ με συνεργάτη τον Γιάννη Τοπαλίδη. 

Η Ελλάδα συμμετείχε για 2η φορά στην ιστορία της στο Euro. Η πρώτη ήταν το 1980 με τον Αλκέτα Παναγούλια στο τιμόνι της. 








Ειδήσεις σήμερα:

Η πρώτη συνέντευξη των γιων του Κωνσταντίνου μετά τον θάνατό του: «Είμαστε Έλληνες, δε μας λένε Γλύξμπουργκ»

Ποιος είναι ο βουλευτής της ΝΔ που εμφανίστηκε με σκύλο-οδηγό στην ορκωμοσία της Βουλής

Το Twitter έκανε «πάρτι» με την ορκωμοσία των 300 της Βουλής - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης