Μπαρτζώκας: «Μην πουν ότι ο Ολυμπιακός έγινε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, είναι λάθος»

Μπαρτζώκας: «Μην πουν ότι ο Ολυμπιακός έγινε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, είναι λάθος»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού στη Euroleague, τη Μονακό, εξηγώντας παράλληλα ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έγιναν ξαφνικά η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και πρέπει μόνο να κοιτούν το επόμενο ματς

Bartzokas__2_
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπρεπε να αναφερθεί στη Μονακό. Είναι η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού, για την 5η αγωνιστική της EuroLeague (27/10, 19:45).
Όμως ο προπονητής του Ολυμπιακού ήθελε να περάσει και το δικό του μήνυμα, αναφορικά με τον ενθουσιασμό που έχει φέρει το αήττητο ξεκίνημα στη EuroLeague (4-0). «Μην πουν ότι ο Ολυμπιακός ξαφνικά έγινε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είναι λάθος αυτό. Πρέπει να κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς, είτε το κερδίζουμε είτε το χάνουμε», ήταν τα λόγια του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

Για το παιχνίδι με την Μονακό: «Είναι ένα δύσκολο ματς, έτσι το έχουμε αξιολογήσει. Είναι το πρώτο ματς μπροστά στο κοινό μας, αυτό θα μας φέρει πίεση, που την θέλουμε φυσικά. Επίσης, μιλάμε για μία ομάδα με εκπληκτικό επιθετικό ταλέντο. Έχει παίξει τα περισσότερα ματς εκτός έδρας, δείχνει πάρα πολύ ανταγωνιστική. Έχει κερδίσει είτε έχει χάσει στο τέλος».

Για τη γαλλική ομάδα: «Πρόσθεσαν περισσότερο ταλέντο, έχουν μεγαλύτερο βάθος, μιλάμε για 12 παίκτες επιπέδου. Το 63% των πόντων προέρχεται από τους γκαρντ τους, είναι ομάδα που πάει στο επιθετικό ριμπάουντ, είναι ένα ματς που θέλει προσήλωση στην άμυνα, με καλές iso άμυνες και γενική καλή αμυντική λειτουργία».

Για την περσινή σειρά των playoffs με τους Γάλλους και τους φετινούς στόχους: «Είναι άλλο πράγματα φέτος. Και οι δύο ομάδες έχουν υψηλές απαιτήσεις. Η Μονακό ξόδεψε πολλά χρήματα και έφερε πολλούς καλούς παίκτες, κράτησε τον ίδιο προπονητή. Είναι σκληρός ανταγωνιστής για Final Four. Φαίνεται από τα αποτελέσματα, αυτή είναι η εκτίμησή μου. Εμείς πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό ματς, να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις, να μην έχουμε κενά διαστήματα, όπως με την Μπασκόνια. Πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για ένα απαιτητικό ματς».

Για τη στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού: «Είναι φανταστικό, που γίνεται έτσι. Είχαμε κόσμο και στα εκτός έδρας. Έχουμε πάντα υποστήριξη, μακάρι να είναι έτσι όλη τη σεζόν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχιστεί αυτό».

Για τα πολλά «διπλά» στο ξεκίνημα της Euroleague και τις σημαντικές νίκες των Πειραιωτών: «Όσο πιο καλές γίνονται οι ομάδες, τόσο λιγότερη σημασία έχουν οι έδρες. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Αν μπορείτε εσείς να μου βρείτε αντίπαλο που θα κερδίσεις χωρίς να παίξεις καλά, το δέχομαι. Αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας. Είναι σκληρός ο ανταγωνισμός, τα ματς έχουν ένταση, κρίνονται στο τέλος. Κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερο.

Δεν πρέπει να κοιτάμε τι έχουμε κάνει. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Όλοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός έχει τρία ματς στην Ισπανία, έκαναν υπολογισμούς για το ποιο ματς θα πάρουμε. Και εμείς κοιτώντας κάθε ματς ξεχωριστά, φτάσαμε εδώ. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο, συνιστώ στην ομάδα να μην ασχολούμαστε για το μετά. Το συνιστώ για όλους. Μην πουν ότι ο Ολυμπιακός ξαφνικά έγινε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είναι λάθος αυτό. Πρέπει να κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς, είτε το κερδίζουμε είτε το χάνουμε».

Για τα περιθώρια βελτίωσης της ομάδας του: «Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα, καλύτερες συνεργασίες. Όλες οι ομάδες θα βελτιωθούν, μαζί κι εμείς. Στη προπόνηση θα είμαστε όλοι, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Έχουμε τη διάθεση να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης στους πιο αδύναμους

Η αλλόκοτη «μπηχτή» του Μάθιου Πέρι για τον Κιάνου Ριβς στα απομνημονεύματά του

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και επιχειρήσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου - Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης