«Κωλοτούμπα» Μαξίμου: Απομακρύνεται η συμφωνία με τα Σκόπια, λένε τώρα με διαρροή

«Κωλοτούμπα» Μαξίμου: Απομακρύνεται η συμφωνία με τα Σκόπια, λένε τώρα με διαρροή

«Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών» επισημαίνει κυβερνητικός αξιωματούχος

tsipras_zaef_arthro
«Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών» επισημαίνει κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Συνεπώς», όπως τονίζει ο ίδιος, μη κατονομαζόμενος συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, «η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται».

«Πιθανότατα» υπογραμμίζει η ίδια κυβερνητική πηγή, «να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών».

Το ό,τι η συμφωνία απομακρύνεται είχε επισημάνει στην ουσία και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δηλώνοντας νωρίτερα σήμερα ότι «μέχρι να συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει καμία συμφωνία αν δεν γίνει αποδεκτό το erga omnes.

Υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί για μια ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή, όταν θα έρθει προς ψήφιση η συμφωνία για το ονοματολογικό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή και, όταν θα υπάρξει, θα ενημερώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό, για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση».

Κλείσιμο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί με καθαρότητα υπέρ μιας λύσης, με βάση τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χώρα και όχι «να προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά», υποστηρίζοντας ότι επέλεξε να συμμαχήσει με το ακροδεξιό τμήμα της ΝΔ, στο οποίο, όπως είπε, είναι εγκλωβισμένος.

Ερωτηθείς για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει θέμα δεδηλωμένης» και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αρραγής και συμπαγής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης