Λοβέρδος: Δεν είναι θετική εξέλιξη το «άδειασμα» Κοτζιά από Τζανακόπουλο και Μαξίμου

Λοβέρδος: Δεν είναι θετική εξέλιξη το «άδειασμα» Κοτζιά από Τζανακόπουλο και Μαξίμου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ επισήμανε ότι Μέγαρο Μαξίμου και Υπουργείο Εξωτερικών έχουν διαφορετικές θέσεις για τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό 

loverdos_3
Για διάσταση απόψεων μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το «Σκοπιανό» μίλησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος στην Βουλή.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε πως «δεν αποτελεί θετική εξέλιξη το άδειασμα του υπουργού Εξωτερικών από τα non papers του Μαξίμου και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Έχουμε τη διάσταση των κυβερνητικών εταίρων, αποκτήσαμε τώρα και τη διάσταση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το ΥΠΕΞ, τουλάχιστον ως προς τα θέματα του πολιτικού χειρισμού αυτής της πολύ σοβαρής υπόθεσης».

Αναφορικά δε με την πορεία των διαπραγματεύσεων και την προοπτική επίτευξης συμφωνίας είπε «Συμφωνία σημαίνει πέραν των θεμάτων του ονόματος, της γλώσσας, της ιθαγένειας, το erga omnes, της αναθεώρησης του Συντάγματος και των λοιπών ειδικότερων θεμάτων και δυο ακόμη κρίσιμα θέματα :

• την κατανόηση της διαφοράς του χρονοδιαγράμματος της επίλυσης με την «σαλαμοποίηση» της επίλυσης που πρέπει να απορριφθεί αμέσως,
• αλλά και την τύχη της συμφωνίας στον ΟΗΕ, αν μια τέτοια συμφωνία τελικώς επιτευχθεί.

Κι εδώ υπάρχουν κρίσιμες λεπτομέρειες που πρέπει να αποτελέσουν και αντικείμενο της ίδιας της συμφωνίας. Το θέμα είναι δύσκολο, έχει πολλές λεπτομέρειες και είναι πολυπαραγοντικό.

Κλείσιμο
Γι’ αυτό δικαιώθηκε η στάση μας ως στάση ενός πολύ σοβαρού κόμματος, και σύμφωνα με την οποία πρέπει να δούμε την τελική και υπογεγραμμένη συμφωνία για να πάρουμε θέση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης