Λοβέρδος: Δεν είναι θετική εξέλιξη το «άδειασμα» Κοτζιά από Τζανακόπουλο και Μαξίμου

loverdos_3

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ επισήμανε ότι Μέγαρο Μαξίμου και Υπουργείο Εξωτερικών έχουν διαφορετικές θέσεις για τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό 

Για διάσταση απόψεων μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το «Σκοπιανό» μίλησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος στην Βουλή.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε πως «δεν αποτελεί θετική εξέλιξη το άδειασμα του υπουργού Εξωτερικών από τα non papers του Μαξίμου και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Έχουμε τη διάσταση των κυβερνητικών εταίρων, αποκτήσαμε τώρα και τη διάσταση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το ΥΠΕΞ, τουλάχιστον ως προς τα θέματα του πολιτικού χειρισμού αυτής της πολύ σοβαρής υπόθεσης».

Αναφορικά δε με την πορεία των διαπραγματεύσεων και την προοπτική επίτευξης συμφωνίας είπε «Συμφωνία σημαίνει πέραν των θεμάτων του ονόματος, της γλώσσας, της ιθαγένειας, το erga omnes, της αναθεώρησης του Συντάγματος και των λοιπών ειδικότερων θεμάτων και δυο ακόμη κρίσιμα θέματα :

• την κατανόηση της διαφοράς του χρονοδιαγράμματος της επίλυσης με την «σαλαμοποίηση» της επίλυσης που πρέπει να απορριφθεί αμέσως,
• αλλά και την τύχη της συμφωνίας στον ΟΗΕ, αν μια τέτοια συμφωνία τελικώς επιτευχθεί.

Κι εδώ υπάρχουν κρίσιμες λεπτομέρειες που πρέπει να αποτελέσουν και αντικείμενο της ίδιας της συμφωνίας. Το θέμα είναι δύσκολο, έχει πολλές λεπτομέρειες και είναι πολυπαραγοντικό.

Γι’ αυτό δικαιώθηκε η στάση μας ως στάση ενός πολύ σοβαρού κόμματος, και σύμφωνα με την οποία πρέπει να δούμε την τελική και υπογεγραμμένη συμφωνία για να πάρουμε θέση».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ.ΓΕΡΑ,ΓΕΡΑ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΑ.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ Η ΕΧΘΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΝΔΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2499896

«Ξέρουμε ότι ο στόχος πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% εως το 2022 είναι απαιτητικός αν και αυτή την στιγμή τον έχει υπερβεί η Ελλάδα», τόνισε ο Roberto Gualtieri μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

YM_2

Έχει εργαστεί στο χώρο της διαφήμισης και της πολιτικής επικοινωνίας και είναι Διευθυντής του ελληνικού think tank «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη»

kuriakos-mitsotakis

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλά για «καθαρή είσοδο στο 4ο μνημόνιο» και καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τα επιπλέον μέτρα ύψους 5.1 δις ευρώ και για την «πενιχρή ρύθμιση» που έφερε για το χρέος

3