«Καρφί» Τζανακόπουλου σε Κοτζιά: Δεν υπάρχει συμφωνία στο Σκοπιανό

«Καρφί» Τζανακόπουλου σε Κοτζιά: Δεν υπάρχει συμφωνία στο Σκοπιανό

Χαρακτήρισε άδικη την κριτική στον Πάνο Καμμένο και «μορφώματα» τις Παμμακεδονικές οργανώσεις που ετοιμάζουν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

gd25
Πλήρη κάλυψη στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,
Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο ταξίδι που έκανε ο υπουργός Άμυνας στο Μονακό.

Ό κ. Τζανακόπουλος μάλιστα δικαιολόγησε απόλυτα και την αντίδραση του Πάνου Καμμένου μέσω Twitter.

Όπως είπε, μιλώντας στο κανάλι «Epsilon», «είναι δίκαιη η οργή του. Ο τρόπος που τοποθετείται είναι γνωστός. Του έχει ασκηθεί κατά την γνώμη μια άδικη κριτική και απαντά με τον τρόπο που εκείνος θεωρεί ότι μπορεί να εκφράσει και την οργή και την αγανάκτησή του. Ο κ. Καμμένος έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατέβει από το σαλόνι στο αλώνι».

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι «μέχρι να συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει καμία συμφωνία αν δεν γίνει αποδεκτό το Erga Omnes.

 Υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί για μια ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή, όταν θα έρθει προς ψήφιση η συμφωνία για το ονοματολογικό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κλείσιμο
 Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή και, όταν θα υπάρξει, θα ενημερώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό, για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε, επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί με καθαρότητα υπέρ μιας λύσης, με βάση τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χώρα και όχι «να προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά», τονίζοντας ότι επέλεξε να συμμαχήσει με το ακροδεξιό τμήμα της ΝΔ, στο οποίο, όπως είπε, είναι εγκλωβισμένος.

Ερωτηθείς για τη στάση του υπουργού 'Αμυνας, Πάνου Καμμένου, είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει θέμα δεδηλωμένης» και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αρραγής και συμπαγής.

Ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολίασε και την αντίδραση του Ιβάνοφ, λέγοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει διαπραγματευτεί σωστά».

Τέλος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκφράστηκε με σκληρά λόγια για τις Παμμακεδονικές οργανώσεις και τις κινητοποιήσεις που αυτές οργανώνουν.

«Οι Παμμακεδονικές οργανώσεις είναι μορφώματα που λειτουργούν με ένα ακραίο τρόπο, δεν θεωρώ ότι εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται οι συγκεκριμένες οργανώσεις. Ο τρόπος που έχουν επιλέξει να τοποθετούνται μου είναι αδιάφορος», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης