Τσίπρας για Novartis: Να ξεριζώσουμε τις πρακτικές της διαφθοράς

novartis_tsipras_omilia

«Αποχώρησαν από την επιτροπή, γιατί δήθεν δεν μπήκε στην ουσία. Αν το έκανε, θα οδηγούνταν σε παραγραφή. Δεν το πράξαμε και αυτοί επέλεξαν τον δρόμο της τρομοκράτησης των δικαστών και των μαρτύρων» είπε ο πρωθυπουργός

«Έχει έρθει η ώρα της ευθύνης να μην υποθηκευτεί η προσπάθεια της πατρίδας μας. Ο μόνος τρόπος να περάσουμε στην εποχή της ανάπτυξης, είναι να ξεριζώσουμε τις πρακτικές της διαφθοράς. Να δημιουργήσουμε θεσμικές εγγυήσεις. Η διαφθορά και ο θεσμικός εκφυλισμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ανάπτυξη. Αποτρέπει επενδύσεις. Για να ξεριζωθούν αυτές οι πρακτικές, πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όσους έστησαν και επωφελήθηκαν από το σύστημα διαφθοράς» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, μιλώντας για την υπόθεση Novartis.

Και συνέχισε: Νιώθουν εκτεθειμένοι από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis και την δέσμευσή μας να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Απορούν για το πώς είναι δυνατόν κάποιος να τολμά να αμφισβητήσει το κληρονομικό τους δικαίωμα στην εξουσία. Η αγανάκτηση αποτελεί και την άλλη όψη της αλαζονίας τους. Το τεκμήριο της αθωότητας είναι ιερό. Δεν προσβάλλεται από τον Κανονισμό της Βουλής και από το Σύνταγμα, παρά τις προβληματικές πτυχές του. Αναρωτιέμαι τι είναι θεσμική απρέπεια; Είναι να ερευνούμε και να μην κουκουλώνουμε το σκάνδαλο των σκανδάλων; Οι προηγούμενοι ομιλητές θεωρούν θεσμική απρέπεια να ερευνώνται πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί».

«Πώς έγινε αυτό το σκάνδαλο που όλοι το παραδέχονται; Έπεσε από τον ουρανό; Δεν υπήρχαν πρόσωπα και κυβερνητικοί παράγοντες που ευνόησαν την Novartis για παράνομο όφελος και με ποιο όφελος;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Και προσέθεσε: «Εκδόθηκαν ή όχι υπουργικές αποφάσεις για να ευνοηθεί η συγκεκριμένη εταιρεία; Ευνοήθηκε η εν λόγω εταιρεία σε σχέση με άλλες; Κανείς δεν έδωσε απαντήσεις. Τολμάνε σήμερα ορισμένοι να μας καταγγέλλουν ως σκευωρούς. Ότι εμείς πείσαμε τους μάρτυρες να καταθέσουν και αφού στήσαμε την σκευωρία, τώρα την κουκουλώνουμε. Θα θέλανε να είναι έτσι. Θα θέλανε να έχουμε επιδίωξη να το κουκουλώσουμε. Ουτε εγώ ούτε η πλειοψηφία εχουμε τέτοια πρόθεση. Θα ακολουθήσουμε την μοναδική διαδρομή που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση χωρίς παραγραφές. Αυτή η διαδικασία είναι η επιστροφή του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη. Το γνωρίζουν αυτό και εκφράζουν αυτή την επιθετικότητα».

Κατήγγειλε, δε, την αντιπολίτευση: «Αποχώρησαν από την επιτροπή, γιατί δήθεν δεν μπήκε στην ουσία. Αν το έκανε, θα οδηγούνταν σε παραγραφή. Δεν το πράξαμε και αυτοί επέλεξαν τον δρόμο της τρομοκράτησης των δικαστών και των μαρτύρων. Μήνυσαν τους δικαστές και κατέληξαν εκεί που κατέληξαν. Οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά, που είπε ότι θα ανασυρθεί από το αρχείο, είναι παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Μήπως σκοπεύει να διορίσει κανέναν κολλητό του; Το έχει ξανακάνει. Κανείς δεν γλιτώνει από την λαϊκή συνείδηση. Κυκλοφορούμε και ακούμε τον κόσμο και γνωρίζουμε τι λέει. Λέει ότι κάποιοι τα πήρανε και πλουτίσανε και μακάρι να βρεθούν στοιχεία. Για το πρώτο είναι βέβαιοι ότι τα πήραν για το δεύτερο έχουν αμφιβολίες».

«Τους γνωρίζει ο κόσμος, γιατί όλα αυτά τα τερατουργήματα που βρίσκουμε μπροστά μας είναι δικά τους δημιουργήματα. Η διαπλοκή, ο Τσοχατζόπουλος, Χριστοφοράκος, Παπαντωνίου, Παπασταύρου και ο νόμος περι ευθύνης υπουργών. Δικά τους τα υποβρύχια και η Siemens και τα μαύρα ταμέια, τα αδήλωτα του πόθεν έσχες και τα θαλασσοδάνεια και τα ξεχασμένα στικάκια και τα δάνεια-μπαλόνια. Τώρα δική τους και η Novartis» σημείωσε.

Και συνέχισε: «Αυτό δεν προκύπτει μόνο από καταθέσεις, αλλά από το σημείωμα του κ. Σαμαρά στον κ. Φρουζή. Του κ. Σαμαρά, που στην προηγούμενη συνεδρίαση, κάπου ανάμεσα σε ακροδεξιά ρητορική και κουτσαβάκικα ότι θα μας κυνηγήσει, είπε ότι δεν συνάντησε τον κ. Φρουζή παρά μόνο μπροστά στις κάμερες της ΕΡΤ. Μάλλον γιατί στις κάμερες της ΝΕΡΙΤ έδινε το τηλέφωνο του προϊστάμενου του Λογιστηρίου του Κράτους, του κ. Σταϊκούρα. Αλήθεια, όλοι δίνουν το τηλέφωνο του προϊσταμένου του ΓΛΚ; Δεν απάντησε. Ηταν υπάκουα παιδία της τρόικας και των πολυεθνικών. Αντί να είναι υπηρέτες του λαού, έγιναν υπηρέτες του Φρουζή που τους έστελνε εντολές για το τι πρέπει να κάνουν. Η εκθεση της Novartis αξιολογούσε ένα προς ένα τα στελέχη της τότε κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης. Τότε ο κ. Πολάκης ήταν απλός βουλευτής και υπάρχει αξιολόγηση. Τι προκύπτει; Η προνομιακή σχέση της ΝΔ με την εταιρεία και η όχι τόσο καλή σχέση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το πήγαιναν το γράμμα. Αυτά που έχουμε δει δεν είναι τίποτα σε όσα θα δούμε. Δεν το λέω επειδή ξέρω κάτι. Είμαστε σε πρωτόλειο στάδιο της έρευνας. Θα συνεχίσει η έρευνα από την δικαιοσύνη. Απλό και καθαρό αίτημα. Κάθε πολίτης μπορεί να αντιληφθεί ότι πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα από την δικαιοσύνη για τα αδικήματα που δεν εμπίπτουν στα καθήκοντα υπουργών».

«Απέναντι στην καθαρή θέση, το αντεπιχείρημα είναι ότι τα εγκλήματα τελέστηκαν στο πλαίσιο άσκησης καθηκόντων τους. Επομένως, εμπίπτουν στο νόμο περι ευθύνης υπουργών και άρα ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε. Αυτό το επιχείρημα ήθελα να θέσω υπόψη του κόσμου που μας παρακολουθεί. Παρακολουθούμε πρωτοφανές ρεσιταλ αμοραλισμού από τα πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με την καταστροφή της χώρας. Η επιλογή της αντιπολίτευσης να αποχωρήσει, καθιστά ξεκάθαρό ότι, εκτός από την άβυσσο που μας χωρίζει ιδεολογικά, μας χωρίζει και ένα απέραντο χάσμα σε επίπεδο ηθικής. Λοιδορούν χωρίς δισταγμό στοιχειώδους κανόνες λογοδοσίας. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μια συντεταγμένη πολιτεία έχει ισχυρά αντισώματα. Το ισχυρότερο όλων είναι ο δημοκρατικός έλεγχος των πολιτικών προσώπων και η απόδοση δικαιοσύνης. Αυτά ακριβώς υπερασπιζόμαστε. Η Δικαιοσύνη εκ του ρόλου της θα αναλάβει το καθήκον να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Πολιτικά ένοχοι είναι και εκτίουν την ποινή πολλοί, όμως η Δικαιοσύνη πρέπει να αποδώσει και τις ποινικές ευθύνες σε όσους είναι πραγματικά ένοχοι».

ΣΧΟΛΙΑ (15)

ΝΙΚΟΣ

Με ψήφους από τους πουλημένους προδότες της αριστερής ιδεολογίας, τους Καμμένους και τους χρυσαυγίτες όλοι μαζί οι απατεώνες θα σώσουν την χώρα.

Άγγελος

Κουρουμπλής, Πολάκης, Ξανθός και εσύ Τσιπράκο Ρότσιλντ, λες να έχετε επίπεδο ηθικής; Για επίπεδο ηθικής μιλούσε και ο Λαδάς της χούντας, όταν επικαλείτο τα καθαρά χέρια. Η άρνηση διαλεύκανσης της περιόδου Σύριζα, θυμίζει το Ν.Δ 802 της χούντας που όριζε ότι, "δεν μπορούσε να ασκηθεί δίωξη εναντίον υπουργού ή υφυπουργού, παρά μόνο εάν το αποφάσιζαν οι …συνάδελφοι του". Πόσο μα πόσο στ' αλήθεια μοιάζετε. Αριστερόστροφοι εσείς δεξιόστροφοι εκείνοι, μα φασίστες και οι δυό. Κόκκινος φασισμός, μαύρος φασισμός, μα ΦΑΣΙΣΜΟΣ

....

...η λυση στο προβημά σου ακούει στη λέξη βλακαηδώνης! Ειναι εγγύση δημοκρατίας και δημοκρατικών πρακτικών εν γένει. Εχει και πιστοποιητικο του πατακκου περι δημοκρατικών φρονημάτων.

Άγγελος

Πιστοποιητικό Παττακού έχουν κάποιοι άλλοι, όπως, Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου. Ο Στυλιανός Παττακός είχε απαγορεύσει στον πολιτικό μηχανικό γαμπρό του σύζυγο της κόρης του) να παίρνει δημόσια έργα επί Χούντας. Στον Παύλο Τσίπρα επέτρεπε, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του Αρχηγού του Σύριζα να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου. Η οικονομική άνεση του Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης. Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νυν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»!

nina

.ΠΟΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ,,,, ΚΑΙ ΕΣΥ κε ΤΣΙΠΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΖΙΖΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΟΥ!

LOGIKOS

ΜΕΓΑΛΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗ ,,,<ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ> Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ!

Πέτρος

Αλήθεια ο μίστερ Πουλιασης τι κάνει...Ευκλείδη δώστου τα φιλιά μας!

Βαλεντίνη

Εσύ είσαι η προσωποποίηση της διαφθοράς καί τού ψεμματος , Πινόκιο , απατεώνα ......

Βαλτους ΜΕΣΑ ....

Αλεξη , για να σε ψηφιζω ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗ ΖΩΗ . .......Πονταρω στον ΤΣΟΧΑΤΖΟ ......ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ .....!!!!!!! ΠΟΔΑΡΙΚΟ .....!!!!!!!

η παρασταση ελαβε τελος!!

τι να βαλει ο αλεξης ρε νουμερο, ο αλεξης με τον παρασκευοπουλο βγαζουν δεν βαζουν!! ειδες κανενα πολιτικο 3,5 χρονια να παει μεσα;; οι μονοι που πανε μεσα ειναι κατι δυστυχεις που δν μπορουν να πληρωσουν τα χρεη!

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ στη ΦΥΛΑΚΗ ή ΒΑΛΤΟΣ

Ο Τσιπρας εντέχνως συγχέει τη νδ με το παλιό πασοκκ που είναι στο συριζα (γαπ, κατσελη, λαλιωτης, ραγκουσης κλπ και τα σκανδαλα τους.). Η ΝΔ κυβερνησε 3 τριετίες. Η σοσιαλιστικήΑριστερά ηγεμόνευε κι ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ 40 χρονια (1980-2019) αφου ο αισχρός πρωην αριστερός ελληνικός λαός (και δολοφόνος των παιδιων του) ψηφιζε αριστερά σε ποσοστά 56-62% συνεχως μεταξυ 1980-2012!!!). Η ΝΔ είχε μια κακή διετία, το 2008 +8 μηνες 2009 μεσα στη μεγαλυτερη οικον. κριση μετα το κραχ του 1931. Κι εκει βασιλευαν Πακης-Καμμενος-Παπαγγελοπουλος-Παπαχριστόπουλος κι άλλη σαβούρα των ψεκασμενων. Ο Σαμαρας παρελαβε υφεση και γενικο ελλειμα -7% και παρεδωσε αναπτυξη και πλεονασμα 0,8% αμφοτερα σε 28 μήνες. Η Ιστορία θα είναι αμειλικτη. ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, όπως λεει ο Κατρουγκαλος, ΗΤΟΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αυτό αποδίδει!! Τα 44αρια του ΠΑΣΟΚ εχουξ γινει 24αρια του συριζα! Και η εκτοξευση με 3% αναπτυξη εχουν γινει τελμα και φεσια στο δημοσιο 240 δις (ΔΟΥ-ΕΦΚΑ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΔΕΗ-ΔΕΚΟ-ΟΤΑ).

Η αναπτυξη του Σαμαρα ηταν ,

ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΟΟΟΟΟΟΛΗΗΗΗΗΗΗ , ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

VVV

Μετάφραση :Να ξηλώσουμε τον όποιο πρώην κομματικό μηχανισμό για να στήσουμε τον δικό μας......Και τι εννοώ 1. Διαλύουν όλες τις κρίσιμες δομές του Δημοσίου, όπου υπάρχουν άνθρωποι με γνώση, μπαρουτοκαπνισμένοι (Το δημόσιο έχει δώσει χρήματα για εκπαιδεύσεις) Απορώ πως τα περνάνε απο το Ελεκτικό Συνέδριο που ενώ πρόκειται για νέες δομές τα παρουσιάζουν ότι δεν είναι....Ε βέβαια θα τα αλλάξουν μετά την υπογραφή.....Α και το παρουσιάζουν και χωρίς κόστος π.χ. 100.000 για αρχή και μετά απο κανα χρόνο ρίχνουν χρήμα χωρίς να φανούν........Μπράβο στο Ελεκτικό Συνέδριο (Γατόνια πρέπει να είναι) 2. Έχουν αλλάξει σχεδόν όλα τα ΔΣ με δικά τους άτομα..... 3. Στα Σώματα Ασφαλείας είδαμε τι έγινε...Όποιος προσκύνησε έμεινε.... Και εδώ που τα λέμε άλλο τα 2000 μισθός το μήνα σύν τα αυτοκίνητα κλπ και άλλο τα 1200 σύνταξη... 4. Τα κανάλια τα κρατάνε απο τα καλαμπαλίκια...Δεν μιλάει σχεδόν κανείς..Σουσσσσσσσσσσσ μας ακούνε...

Τσιπριντεν πες αλευρι ....

ποιο Ειδικο Δικαστηριο σε περιμενει!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stournaras_polakis_art

Ωμή παρέμβαση ενός υπουργού στο έργο της ανεξάρτητης Τράπεζας της Ελλάδος - Τον εκβιάζει ότι θα πάει στο γραφείο του και θα μείνει εκεί, μέχρι να διατάξει έρευνα και για άλλα δάνεια, εκτός από το δικό του, από την Attica Bank - Έδωσε στη δημοσιότητα τον διάλογό τους

mitsotakis_me_bankers

Η πρόταση του προέδρου της ΝΔ: για όσους πολίτες ήταν κατά την τελευταία τριετία συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, να υπάρχει ως επιβράβευση μια εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα

22
tsipras_anas

Ο πρωθυπουργός σχολίασε την είσοδο των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα στο κυβερνητικό σχήμα – Οι δύο υφυπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν θρησκευτικό όρκο, έναντι των προερχόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν πολιτικό όρκο

54
4433609

Η αναπληρώτρια  υπουργός, προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο, τόνισε  ότι είναι μεγάλη πρόκληση ο καλπασμός της Ακροδεξιάς, το Brexit, πώς θα πάει η Ευρώπη και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελλάδα

18