Γεννηματά: Η ονομασία «Μακεδονία του Ιλιντεν» αποτελεί την επιτομή του αλυτρωτισμού

fofi-vouli

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό- Κοινοβουλευτική παρωδία με άδοξο τέλος η προανακριτική για τη Novartis

Νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την προανακριτική ως «κοινοβουλευτική παρωδία με άδοξο τέλος» ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στο «Σκοπιανό» και στην οικονομία επαναφέροντας το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Επιλέξατε να δηλητηριάσετε την πολιτική ζωή του τόπου. Κάθε ώρα παραμονής σας στην εξουσία κοστίζει πολλαπλάσια. Φοβάστε την ετυμηγορία του λαού. Αν είχατε στοιχειώδες αίσθημα πολιτικής ευθύνης θα προκηρύσσατε εκλογές ώστε τώρα ο λαός να αποφασίσει ποιος θα είναι στο τιμόνι της χώρας για να την οδηγήσει σε βιώσιμη έξοδο από την κρίση» είπε χαρακτηριστικά.

«Καλή σας νύχτα κύριε Τσίπρα»  κατέληξε και ανακοίνωσε την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής της ομάδας από την συζήτηση του κυβερνητικού πορίσματος για την Novartis στην Ολομέλεια της Βουλής

Σκοπιανό...

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο πεδίο της διαπραγμάτευσης για το «Σκοπιανό» ξεκαθάρισε πως η ονομασία «Μακεδονία του Ιλιντεν» αποτελεί την επιτομή του αλυτρωτισμού.

«Περιμένουμε όλη την ημέρα μια διάψευση που δεν έχει έρθει από την πλευρά της κυβέρνησης γιατί φέρεται ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει μια ονομασία για «Μακεδόνια Ιλιντεν». Είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού. Η κυβέρνηση θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχει μπει στην διαπραγμάτευση αυτού του ονόματος» τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να επισημάνει «Όμως η λύση δεν αφορά μόνο την ονομασία. Απαιτείται ολοκληρωμένη λυση. Σύνθετη ονομασία erga omnes και αλλαγή συντάγματος. Απαιτούνται δεσμευτικές εγγυήσεις».

Η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι «χθές μάθαμε κατά την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού πως θα μας ενημέρωνε σήμερα. Τελικά μάθαμε ότι θα μας ενημερώσει τηλεφωνικά αύριο. Την ίδια ώρα οι διαρροές δίνουν και παίρνουν».

Ολόκληρη η ομιλία της Φώφης Γεννηματά: 

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές

Περιμένουμε σήμερα όλη την ημέρα μια διάψευση που δεν έχει έρθει. Μια διάψευση από την πλευρά της Κυβέρνησης, γιατί φέρεται ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει ένα όνομα που ακούει στο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ». Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη ονομασία συνιστά την επιτομή της επιστροφής του αλυτρωτισμού. Και θέλω να πιστεύω πως η Κυβέρνηση δεν έχει μπει καν στην διαπραγμάτευση αυτού του ονόματος. Θέλω όμως να τονίσω, όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές, ότι η επίλυση του ζητήματος δεν αφορά μονάχα στην ονομασία. Απαιτείται ολοκληρωμένη λύση και σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έχει κάνει η κυβέρνηση ως τώρα αυτό διαπραγματεύεται εκ μέρους του Ελληνικού λαού, δηλαδή την σύνθετη ονομασία με ισχύ erga omnes και αναθεώρηση του Συντάγματος. Απαιτούνται δεσμεύτηκες ρυθμίσεις για την εγγύηση της μη επιστροφής του αλυτρωτισμού και της παραχάραξης της ιστορίας. Χθες ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε, είπε πως δεν βρίσκεται η διαπραγμάτευση σε μια καμπή κρίσιμη ώστε να αισθάνεται ότι πρέπει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Σήμερα μάθαμε ότι θα μας ενημερώσει τελικώς τηλεφωνικά αύριο και εν τω μεταξύ οι διαρροές δίνουν και παίρνουν. Κλείνοντας, λοιπόν, περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση και ελπίζουμε ότι πράγματι η Κυβέρνηση αυτή διαπραγματεύεται, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, στο όνομα όλων των Ελλήνων μια πραγματικά ολοκληρωμένη λύση.

Και έρχομαι στην σημερινή συζήτηση

Σήμερα εδώ ρίχνει αυλαία μια κακο-στημένη κι εν τέλει κακο-παιγμένη παράσταση. Ένα πραγματικό πολιτικό φιάσκο.

Μια κατασκευασμένη ιστορία, στηριγμένη πάνω σε ένα πραγματικό σκάνδαλο.

Μια προσπάθεια κατασκευής γεγονότων και ενόχων, μέσω πρόθυμων πλην ανώνυμων μαρτύρων και βολικών παραδοχών.

Μια κοινοβουλευτική παρωδία, με ένα ταιριαστό, άδοξο τέλος.

Το ίδιο το πόρισμα της πλειοψηφίας σας είναι ομολογία της αποτυχίας σας.

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, την ώρα που η κοινωνία αγωνιά, εσείς επιλέγετε να δηλητηριάζετε τη δημόσια ζωή.

Αφήστε τα παιχνίδια με τους θεσμούς, σταματήστε να προσβάλετε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Ο σεβασμός στη διάκριση των εξουσιών είναι όρος περιφρούρησης της Δημοκρατίας μας.

Εξακολουθείτε τη γραμμή της πόλωσης και του διχασμού. "Παίζετε τα ρέστα σας" στο τοξικό κλίμα που συντηρείτε.

Κάθε ημέρα, κάθε ώρα παραμονής σας στην εξουσία κοστίζει πολλαπλάσια.

Δεσμεύετε τη χώρα με νέα βάρη που επιτείνουν το δράμα του λαού. Βαθαίνει το ρήγμα στην κοινωνική συνοχή.

Ποια είναι η αλήθεια;

Φοβάστε την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.

Αν είχατε στοιχειώδες αίσθημα πολιτικής ευθύνης θα προκηρύσσατε εκλογές για να επιλέξει ο Ελληνικός λαός ποιον θέλει να είναι στο τιμόνι της χώρας για να την οδηγήσει στην πραγματική, ασφαλή και βιώσιμη έξοδο από την κρίση.

Μπροστά στο βάρος της δικής σας αποτυχίας, καταφεύγετε συνεχώς σε αυτό που έχετε μάθει, αυτό που τόσα χρόνια υπηρετείτε: τη συνωμοσιολογία, τα δήθεν «μαύρα μέτωπα», την επιχείρηση εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, την εύκολη καταδίκη ανθρώπων και συνειδήσεων.

Από αυτό εδώ το βήμα, τον περασμένο Φεβρουάριο σας το είχα πει καθαρά:

Η υπόθεση Novartis σηματοδοτεί ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια στο υπαρκτό σκάνδαλο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης. Και πάνω σε αυτό το υπαρκτό σκάνδαλο, επιλέξατε να στήσετε μια σκευωρία.

Μια κατά παραγγελία δίωξη, σε ύποπτους χρόνους, με ανύπαρκτες αποδείξεις και, βέβαια, ανώνυμους μάρτυρες.

Είχαμε από τότε διαβλέψει και αποκαλύψει τις πραγματικές σας προθέσεις.

Κι απέναντι στη δική σας πλεκτάνη, εμείς απαιτήσαμε: διαφάνεια και μόνο διαφάνεια: Φως, περισσότερο Φως, παντού και στους πάντες! Να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αφεθεί -επιτέλους- η Δικαιοσύνη, ανεξάρτητη κι ανεπηρέαστη να κάνει τη δουλειά της.

Να αποδοθούν ευθύνες, εκεί που πραγματικά ανήκουν.

Να εξετάσουμε το φάρμακο ως ολοκληρωμένο κεφάλαιο,

να καταδικάσουμε πρακτικές πολυεθνικών γιγάντων που νοθεύουν τον ανταγωνισμό,

να αναζητήσουμε την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη το Δημόσιο και οι ασφαλισμένοι.

Να εισάγουμε θεσμικές δικλίδες ασφαλείας απέναντι στις αθέμιτες πρακτικές και τη διαφθορά, διαρκή έλεγχο και διαφάνεια, όπως κάνουν όλες οι χώρες του κόσμου.

Να συστήσουμε διακομματική επιτροπή για τη φαρμακευτική δαπάνη, την οποία ακόμη αρνείστε να δεχθείτε!

Δεν κάνατε τίποτα όλο αυτό το διάστημα!

Ναι, λοιπόν, εμείς ζητήσαμε και απαιτήσαμε να λάμψει η αλήθεια, να διαλευκανθεί η υπόθεση. Με τον συνταγματικά επιβεβλημένο τρόπο. Με σεβασμό στη λειτουργία των θεσμών: της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου.

Όχι με προγραφές, όχι με συνοπτικές εκτελέσεις. Όχι με fake επιτροπές για το θεαθήναι.

Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε απολύτως.

Μετά την καθυστερημένη διαβίβαση του φακέλου της υπόθεσης στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη -ενός φακέλου προβληματικού- εσείς τι κάνατε;

Αρνηθήκατε την ουσιαστική έρευνα.

Ανοίξατε τον φάκελο της υπόθεσης, για να κάνετε γκρίζα προπαγάνδα και για να έχετε πηχυαίους τίτλους στον κίτρινο τύπο της συγκυβέρνησης.

Δεν θέλατε την αποκάλυψη της αλήθειας.

Αρνηθήκατε να καλέσετε μάρτυρες.

Πήγατε να στήσετε Δίκες άλλων εποχών και σας βγήκε πολιτική επιθεώρηση.

Η Ειδική Επιτροπή που λειτούργησε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς σας, αρνήθηκε κάθε ουσιαστική διερεύνηση.

Με αποτέλεσμα αυτή η ένοχη πλειοψηφία να παραβιάζει, όχι μόνο την εντολή της Βουλής, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα και το νομικό μας πολιτισμό.

Αφού πρώτα διασύρατε συγκεκριμένα πρόσωπα, με εμφανή πολιτικά κριτήρια, αφού καταπατήσατε και αυτό ακόμη το τεκμήριο αθωότητας, στέλνετε τώρα ξανά την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Όταν η ίδια η Δικαιοσύνη σας έχει διαβιβάσει τον φάκελο, ζητώντας να διερευνήσετε την υπόθεση. Από τον Άννα στον Καϊάφα.

Κι όταν σας ρωτήσαμε «πού το πάτε»; Όταν ζητήσαμε η Επιτροπή να ερευνήσει σε βάθος, εσείς απαντήσατε πως «παρέλκει» κάθε εξέταση της υπόθεσης.

Παρέλκει, λοιπόν, η αλήθεια για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σε αυτές τις μεθοδεύσεις σας, εμείς δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία θέση.

Εμείς ζητήσαμε εξ αρχής την εις βάθος διερεύνηση του σκανδάλου.

Μόνοι εμείς ζητάμε να ανοίξει επιτέλους ο φάκελος του φαρμάκου. Να μιλήσουμε -επιτέλους- με ονόματα και στοιχεία

Κλείσατε άρον άρον τον φάκελο Novartis γιατί την αλήθεια στο φάρμακο τη φοβάστε "όπως ο διάβολος το λιβάνι".

Θα κάνετε άραγε το ίδιο και στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία που ένα χρόνο τώρα δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για τη φαρμακευτική δαπάνη την περίοδο 2004-2009; Μέχρι πότε θα καλύπτετε τις ευθύνες της Δεξιάς;

Πρέπει να ακουστεί -επιτέλους- σε αυτή τη χώρα: ποιος και γιατί οδήγησε στην εκτόξευση της δαπάνης των φαρμάκων πριν το 2009, σε πανευρωπαϊκά επίπεδα ρεκόρ;
Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε τη δαπάνη το 2004 στα 2,4 δις. Είχε ήδη εισαγάγει μηχανισμούς ελέγχου και περιορισμούς στη συνταγογράφηση. Την παρέλαβε στα 5.1 δις το 2009 και την ξανακατέβασε μέσα στα τρία επόμενα δύσκολα χρόνια στα 2,8 δις. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δεξιοί του συνέταιροι δίνουν «συγχωροχάρτι» στην περίοδο της ΝΔ. Κάνουν πως δεν την βλέπουν.
Όμως το πάρτι έγινε τότε!

Πώς καθορίζονταν οι τιμές μέχρι το 2009;
Ποιος ρύθμιζε και με ποια κριτήρια τις εισαγωγές των νέων φαρμάκων;
Πώς γινόταν η συνταγογράφηση πριν το 2009;
Πως έφτασε η φαρμακευτική δαπάνη στα 5,1 δις επί ΝΔ;
Επίσης τι άλλαξε μετά;

Πώς έσπασε το πάρτι των φαρμακοβιομηχανιών;

Πώς έπεσε η δαπάνη στα 2,8 δις;

Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ΕΟΠΥΥ, τους ελέγχους, και το Παρατηρητήριο Τιμών.

Με τον εξορθολογισμό του συστήματος τιμολόγησης, με μειώσεις στις τιμές, με μάχες καθημερινές, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε το μάτι στις φαρμακευτικές και αντί για «νοικοκύρεμα» έβλεπε βάρβαρες περικοπές και απαιτούσε άμεση αύξηση της δαπάνης με δηλώσεις του ίδιου του κ. Τσίπρα.

Και εν τέλει, τι γίνεται σήμερα επί ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιοι ωφελήθηκαν από την καθυστέρηση έκδοσης δελτίου τιμών για ένα ολόκληρο χρόνο το 2015; Πόσα εκατομμύρια κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο αυτή η «αφηρημάδα»;

Γιατί και πώς κάποιοι αρνήθηκαν να τιμολογήσουν εγκαίρως τα φάρμακα δίνοντας bonus σε συγκεκριμένα συμφέροντα;

Εμείς θα επιμείνουμε να αναζητούμε την αλήθεια. Θα συνεχίσουμε να θέτουμε τα αμείλικτα ερωτήματα.

Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε ό,τι κάνατε μέχρι σήμερα: να κρύβεστε και να κρύβετε. Να αμνηστεύετε πολιτικές περιόδους και ευθύνες της δεξιάς και δικές σας.

Προκλητικά κι απροκάλυπτα.

Έχουμε χρέος να πούμε την αλήθεια στους πολίτες.

Για το πάρτι που έγινε στα φάρμακα και τις πραγματικές ευθύνες και διαστάσεις της κρίσης.

Έχουμε ευθύνη να αντισταθούμε στις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και υπονόμευσης των θεσμών. Οποιαδήποτε μεθόδευση, θα μας βρει σθεναρά απέναντι.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε στη συγκάλυψη των πραγματικών ευθυνών και στις προσπάθειες σπίλωσης της παράταξης και πολιτικών προσώπων.

Γι αυτό μένουμε μακριά από οποιαδήποτε διαδικασία παραβιάζει αυτές τις αρχές και τους στόχους.

Σε αυτό το βρόμικο παιχνίδι σκιών, που εσείς στήσατε, θα είστε απελπιστικά μόνοι. Η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποχωρεί.

Καλή σας νύχτα κ. Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΦΩΦΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΥΝΕΝΑΙΣΕ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΘΥΜΑΣΑΙ?ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ,ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΘΕΩΡΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΑΝ ΠΑΣΟΚ ΟΦΕΙΛΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΜΑΖΕΜΕΝΟΥΣ.ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΥΒΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΘΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ .Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΡΑΣΜΟ ,ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΓΧΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΒΑΣΙΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ .ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΞΩ ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ.

Χαχαχα

Ρε τη Φωφωκα δεν το βάζουν κάτω τα Πασοκιά.Εξουσια πάση θυσία και ας κάνουν τα καρβουνα.Μεταλασσονται σαν τα φίδια αρκεί να μη χάσουν την κουτάλα.

Boukis

Ενα εχω να πω για την Γεννηματα. Ντροπη της

Παρ τον ένα κτύπα τον άλλον

Τι ωραίες αφέλειες... πήρα ιδέα για την κουρτίνα που θα βάλω στη τουαλέτα

μονο ΠΑΣΟΚ

καλα φωφη ετοιμασου τωρα να αντικαταστησεις τον καμμενο στο σκοπιανο και ασε τις καληνυχτες! γιατι ο καμμενος πρεπει να ξαναμπει στη βουλη, αναγκαιο καλο.....βλεπεις!

ΠΑΣΟΚ αρκαδιας

κα προεδρε, οταν ζητατε εκλογες εδω και τωρα, και σωστα ζητατε, δεν μπορειτε να νομοθετειτε μαζι και να σχεδιαζετε και αλλα νομοθετηματα για το μελλον.

Κάνε

Μου μια χάρη Φώφη,πάνε στη κουζίνα ετοίμασε το φαγητό και καληνύχτα σου άσε την πολιτικη

Λένα

"δεσμευτικές εγγυήσεις" ... δεν μου αρέσει αυτή η φράση Φώφη. Παραπέμπει σε σαλαμοποίηση που θα βαφτιστεί ολοκληρωμένη λύση. Άραγε ποιός θα εμποδίσει τους Σκοπιανούς να αλλάξουν ξανά το Σύνταγμά τους αφού πάρουν το όνομα και την είσοδο στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ;

φορολογούμενος πολίτης

έπρεπε να του πεις και ΄΄καλή τύχη΄΄ έτσι πάει καληνύχτα και καλή τύχη, που δεν θα την έχει, είναι το μόνο σίγουρο μετά από όσα έκανε, φοβερή κληρονομιά το όνομα που αφήνεις..

καλά.....

για δες ποιος μιλάει......

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aadddd

«Οι διαφορές οι χαρακτηριολογικές, ο τρόπος διαχείρισης της δημόσιας εικόνας, η παρουσία στα media, όλα αυτά είναι στοιχεία της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου. Διαφορές υπάρχουν και είναι προφανείς», σχολίασε αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός

lavrov

Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας, οι σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας αλλά και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο είναι ανάμεσα στα θέματα που συζητούν αυτή την ώρα ο Νίκος Χριστουδουλίδης με τον Σεργκέι Λαβρόφ

giannoulis-new1

Ο πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Χρήστος Γιαννούλης αποκάλεσε έτσι όσους αντιδρούν, με αφορμή πολίτες που διαμαρτύρονταν έξω από ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Κατερίνη

99
20750841

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Καβάλα ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η ρήση «η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική», δεν μπορεί να ισχύει όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία

39