Μητσοτάκης σε Πάιατ: Συμφωνούμε επί της αρχής για τα F-16- Επιφυλάξεις για την υλοποίηση από την κυβέρνηση

Μητσοτάκης σε Πάιατ: Συμφωνούμε επί της αρχής για τα F-16- Επιφυλάξεις για την υλοποίηση από την κυβέρνηση

Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Αμερικανό πρεσβευτή στο γραφείο του Κ.Μητσοτάκη στη Βουλή

pyatt_mitsotakis
Τις επιφυλάξεις του για τη διαδικασία υλοποίησης της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση του F-16 εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αμερικανό πρέσβη τζέφρι Πάιατ με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημερι στο γραφείο του στη Βουλή. 

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για περίπου τριάντα λεπτά. Την ίδια ώρα στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και οι αρμόδιοι επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωναν τα μέλη της επιτροπής Εξοπλιστικών Υποθέσεων και Συμβάσεων για τις λεπτομέρειες του νέου προγράμματος αναβάθμισης 85 μαχητικών F-16 από τα συνολικά 123 που διαθέτει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος και ο Τζέφρι Πάιατ συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων, αλλά και την πορεία της συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16. Κατά τη συζήτηση, ο κ. Μητσοτάκης «
κατέστησε σαφές στον Αμερικανό πρέσβη ότι συμφωνεί επί της αρχής με τη συμφωνία. Ωστόσο, εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για τη διαδικασία υλοποίησής της, επισημαίνοντας το πλήρες έλλειμμα ενημέρωσης από πλευράς της Κυβέρνησης». 


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ έχει ως εξής: 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Μαΐου, με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ.
Κλείσιμο

Συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων καθώς και η πορεία της συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές στον Αμερικανό πρέσβη ότι συμφωνεί επί της αρχής με τη συμφωνία. Ωστόσο, εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για τη διαδικασία υλοποίησής της, επισημαίνοντας το πλήρες έλλειμμα ενημέρωσης από πλευράς της Κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης