Καρανίκας: Με φωτογραφία πλημμύρας του 2010 «απέδειξε» την ενοχή της Eldorado Gold

Καρανίκας: Με φωτογραφία πλημμύρας του 2010 «απέδειξε» την ενοχή της Eldorado Gold

Ο Σύμβουλος Στρατηγικής του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε μια παλιά φωτογραφία σαν πειστήριο της σημερινής επιβάρυνσης στο περιβάλλον από τις εργασίες της Eldorado Gold - Η παραπλάνηση αποκαλύφθηκε στο Διαδίκτυο - Άγριο τρολάρισμα στο twitter

Καρανίκας: Με φωτογραφία πλημμύρας του 2010 «απέδειξε» την ενοχή της Eldorado Gold
Εάν η Εldorado
Gold είναι τόσο ισχυρή ώστε να προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές στο περιβάλλον, όπως αυτές που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες τις οποίες μοιράστηκε με το πολυπληθές κοινό του ο Νίκος Καρανίκας μέσω facebook, τότε καλώς ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μαξίμου έδωσε στην καναδική εταιρεία το κατευόδιο για τα μακρινά «τσακίδια». Κι αν η Eldorado Gold έχει τέτοια δύναμη ώστε να μπαζώνει τη θάλασσα με αμέτρητους τόνους χώματος και φερτών υλικών από εκεί όπου σκάβει, να το καταφέρνει δε αυτό χρόνια ολόκληρα πριν εγκαταστήσει επί τόπου τις φαγάνες και τα γεωτρύπανά της, τότε καλώς, κάλλιστα, ο Καρανίκας την καταράστηκε να μην στεριώσει πουθενά σε αυτόν ή οποιονδήποτε άλλον κόσμο.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες που παρέθεσε ο Στρατηγικός, έχουν τόση σχέση με την παρέμβαση της Eldorado Gold στη στεριά και τη θάλασσα της Χαλκιδικής, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με την αποτελεσματική προσέλκυση επενδύσεων - δηλαδή καμία. Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, τα υποτιθέμενα πειστήρια του οικολογικού εγκλήματος το οποίο αφήνει πίσω της φεύγοντας η Eldorado Gold και που τόσο ερέθισε τα ιδεολογικά αντανακλαστικά του κ. Καρανίκα, στην πραγματικότητα είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στον κόλπο του Στρατωνίου Χαλκιδικής τον Φεβρουάριο του 2010. Και προς επίρρωσιν όσων αναφέρει το σχετικό κείμενο ξεσκεπάζοντας την... «στρατηγική» παραπλάνηση, έρχεται η επώνυμη μαρτυρία του κ. Νίκου Μαυροματίδη, πολύπειρου ερασιτέχνη αεροπόρου, στελέχους της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτή κ.λπ, ο οποίος ήταν κυβερνήτης στο μικρό αεροσκάφος όταν ελήφθησαν οι περί ων ο λόγος εικόνες.

Κλείσιμο
Επί λέξει αναφέρει ο κ. Μαυροματίδης: «Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την κυρία Δόντση μέσα από το αεροπλάνο της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, κυβερνήτης του οποίου ήμουν εγώ και η πτήση έγινε κατόπιν αίτησης του τότε Δημάρχου για την αποτύπωση της καταστροφής ύστερα από μία ισχυρή καταιγίδα, με σκοπό να δουν κυρίως τις ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο και να τις αποκαταστήσουν. Παραθέτω αρχικά τη φωτογραφία της ανάρτησης του Καρανίκα, καθώς και μερικές ακόμα από την ίδια πτήση, οι οποίες κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί από την ομάδα anti-gold με σκοπό την παραπλάνηση
».

«Hoax αδελφέ, πώς κάνεις έτσι για το εάν η φωτό ήταν χθεσινή ή προ επταετίας; Στρατώνι ήταν και τότε, Στρατώνι δεν είναι και τώρα; Δηλαδή εσύ με ποιους είσαι; Με τους βρωμο-Καναδούς, τους καπιτάλες που, αν είναι δυνατόν, κρίθηκαν αθώοι των κατηγοριών σε 18 διαφορετικές δίκες στα ελληνικά δικαστήρια, ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας;
» Αυτός θα ήταν, πάνω κάτω, ο αντίλογος κάποιου που εμφορείται από τον άκρατο ρομαντισμό, από το ορμητικό πάθος για την υπεράσπιση του σωστού και του δικαίου, σαν αυτό που χαρακτηρίζει τον Νίκο Καρανίκα.

Αλλά ας μην είμαστε υπερβολικά αυστηροί με τον Στρατηγικό. Ο Στρατηγικός χαράσσει αντάρτικη πολιτική μέσα από το facebook. Ένα διάπυρο post δια χειρός Καρανίκα αρκεί για να εκφραστούν όλα όσα προσπαθεί να απωθήσει η αριστερότερη των αριστερών συνειδήσεων του Μαξίμου. Ιδιαίτερα εφόσον εσχάτως εκεί πλέον πνέει επισήμως άνεμος -κακόηχος κομμάτι, αλλά κομμάτια να γίνει αν είναι να σωθούμε- «Grinvestment». Κι αν, ο μη γένοιτο βεβαίως, η κυβέρνηση τελικά πείσει την Eldorado Gold να ανακαλέσει την απόφασή της για οριστική αποχώρηση με προορισμό τα ξακουστά «Τσακίδια», τότε ποιος τον ακούει τον Στρατηγικό. Στην απίθανη αυτή περίπτωση, κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση του πρωθυπουργού, απέναντι σε έναν έξαλλο, εξαγριωμένο -και με το δίκιο του- Σύμβουλο Στρατηγικής.

Ως γνωστόν, οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους και, από μια συμπαντική νομοτέλεια, ενοχοποιούν εν τέλει αυτούς που πρέπει, ό,τι και να λένε οι δικαστικές αποφάσεις. Το μόνο κακό είναι ότι οι αεροφωτογραφίες δεν έχουν πάντα εμφανή χρονική σήμανση, δεν φέρουν ετικέτες για να τις ξεχωρίζει κάποιος, όπως πχ τα μπουκάλια στα ράφια ενός μπαρ. Ή (για πιο εξασκημένα μάτια και εκλεπτυσμένα γούστα), όπως τα μποτάκια της Ελένης Μενεγάκη.

Η επίμαχη ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:


Η αποκάλυψη της αλήθειας για την φωτογραφία του Καρανίκα από τον κ. Νίκο Μαυροματίδη:



Επιπλέον φωτογραφίες από τον κόλπο Στρατωνίου το 2010, όπως τις παρέθεσε ο κ. Μαυροματίδης στο ellinikahoaxes.gr:







Ακολουθεί απάνθισμα του τρολαρίσματος που μαίνεται στο twitter για τον Νίκο Καρανίκα:




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης