Καρανίκας: Με φωτογραφία πλημμύρας του 2010 «απέδειξε» την ενοχή της Eldorado Gold

Καρανίκας: Με φωτογραφία πλημμύρας του 2010 «απέδειξε» την ενοχή της Eldorado Gold

Ο Σύμβουλος Στρατηγικής του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε μια παλιά φωτογραφία σαν πειστήριο της σημερινής επιβάρυνσης στο περιβάλλον από τις εργασίες της Eldorado Gold - Η παραπλάνηση αποκαλύφθηκε στο Διαδίκτυο - Άγριο τρολάρισμα στο twitter

Εάν η Εldorado
Gold είναι τόσο ισχυρή ώστε να προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές στο περιβάλλον, όπως αυτές που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες τις οποίες μοιράστηκε με το πολυπληθές κοινό του ο Νίκος Καρανίκας μέσω facebook, τότε καλώς ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μαξίμου έδωσε στην καναδική εταιρεία το κατευόδιο για τα μακρινά «τσακίδια». Κι αν η Eldorado Gold έχει τέτοια δύναμη ώστε να μπαζώνει τη θάλασσα με αμέτρητους τόνους χώματος και φερτών υλικών από εκεί όπου σκάβει, να το καταφέρνει δε αυτό χρόνια ολόκληρα πριν εγκαταστήσει επί τόπου τις φαγάνες και τα γεωτρύπανά της, τότε καλώς, κάλλιστα, ο Καρανίκας την καταράστηκε να μην στεριώσει πουθενά σε αυτόν ή οποιονδήποτε άλλον κόσμο.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες που παρέθεσε ο Στρατηγικός, έχουν τόση σχέση με την παρέμβαση της Eldorado Gold στη στεριά και τη θάλασσα της Χαλκιδικής, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με την αποτελεσματική προσέλκυση επενδύσεων - δηλαδή καμία. Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, τα υποτιθέμενα πειστήρια του οικολογικού εγκλήματος το οποίο αφήνει πίσω της φεύγοντας η Eldorado Gold και που τόσο ερέθισε τα ιδεολογικά αντανακλαστικά του κ. Καρανίκα, στην πραγματικότητα είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στον κόλπο του Στρατωνίου Χαλκιδικής τον Φεβρουάριο του 2010. Και προς επίρρωσιν όσων αναφέρει το σχετικό κείμενο ξεσκεπάζοντας την... «στρατηγική» παραπλάνηση, έρχεται η επώνυμη μαρτυρία του κ. Νίκου Μαυροματίδη, πολύπειρου ερασιτέχνη αεροπόρου, στελέχους της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτή κ.λπ, ο οποίος ήταν κυβερνήτης στο μικρό αεροσκάφος όταν ελήφθησαν οι περί ων ο λόγος εικόνες.

Επί λέξει αναφέρει ο κ. Μαυροματίδης: «Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την κυρία Δόντση μέσα από το αεροπλάνο της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, κυβερνήτης του οποίου ήμουν εγώ και η πτήση έγινε κατόπιν αίτησης του τότε Δημάρχου για την αποτύπωση της καταστροφής ύστερα από μία ισχυρή καταιγίδα, με σκοπό να δουν κυρίως τις ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο και να τις αποκαταστήσουν. Παραθέτω αρχικά τη φωτογραφία της ανάρτησης του Καρανίκα, καθώς και μερικές ακόμα από την ίδια πτήση, οι οποίες κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί από την ομάδα anti-gold με σκοπό την παραπλάνηση».

«Hoax αδελφέ, πώς κάνεις έτσι για το εάν η φωτό ήταν χθεσινή ή προ επταετίας; Στρατώνι ήταν και τότε, Στρατώνι δεν είναι και τώρα; Δηλαδή εσύ με ποιους είσαι; Με τους βρωμο-Καναδούς, τους καπιτάλες που, αν είναι δυνατόν, κρίθηκαν αθώοι των κατηγοριών σε 18 διαφορετικές δίκες στα ελληνικά δικαστήρια, ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας;» Αυτός θα ήταν, πάνω κάτω, ο αντίλογος κάποιου που εμφορείται από τον άκρατο ρομαντισμό, από το ορμητικό πάθος για την υπεράσπιση του σωστού και του δικαίου, σαν αυτό που χαρακτηρίζει τον Νίκο Καρανίκα.

Αλλά ας μην είμαστε υπερβολικά αυστηροί με τον Στρατηγικό. Ο Στρατηγικός χαράσσει αντάρτικη πολιτική μέσα από το facebook. Ένα διάπυρο post δια χειρός Καρανίκα αρκεί για να εκφραστούν όλα όσα προσπαθεί να απωθήσει η αριστερότερη των αριστερών συνειδήσεων του Μαξίμου. Ιδιαίτερα εφόσον εσχάτως εκεί πλέον πνέει επισήμως άνεμος -κακόηχος κομμάτι, αλλά κομμάτια να γίνει αν είναι να σωθούμε- «Grinvestment». Κι αν, ο μη γένοιτο βεβαίως, η κυβέρνηση τελικά πείσει την Eldorado Gold να ανακαλέσει την απόφασή της για οριστική αποχώρηση με προορισμό τα ξακουστά «Τσακίδια», τότε ποιος τον ακούει τον Στρατηγικό. Στην απίθανη αυτή περίπτωση, κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση του πρωθυπουργού, απέναντι σε έναν έξαλλο, εξαγριωμένο -και με το δίκιο του- Σύμβουλο Στρατηγικής.

Ως γνωστόν, οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους και, από μια συμπαντική νομοτέλεια, ενοχοποιούν εν τέλει αυτούς που πρέπει, ό,τι και να λένε οι δικαστικές αποφάσεις. Το μόνο κακό είναι ότι οι αεροφωτογραφίες δεν έχουν πάντα εμφανή χρονική σήμανση, δεν φέρουν ετικέτες για να τις ξεχωρίζει κάποιος, όπως πχ τα μπουκάλια στα ράφια ενός μπαρ. Ή (για πιο εξασκημένα μάτια και εκλεπτυσμένα γούστα), όπως τα μποτάκια της Ελένης Μενεγάκη.

Η επίμαχη ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:


Η αποκάλυψη της αλήθειας για την φωτογραφία του Καρανίκα από τον κ. Νίκο Μαυροματίδη:Επιπλέον φωτογραφίες από τον κόλπο Στρατωνίου το 2010, όπως τις παρέθεσε ο κ. Μαυροματίδης στο ellinikahoaxes.gr:Ακολουθεί απάνθισμα του τρολαρίσματος που μαίνεται στο twitter για τον Νίκο Καρανίκα:
ΣΧΟΛΙΑ (233)

Ε.Π

Πίνω μπάφους και παίζω προ, δεν θα μου κάτσει ποτέ μωρό, όλη τη μέρα χασομερώ, άχρηστος είμαι τ ομολογώ. Σχόλια γράφω με το κιλό, πολύ γουστάρω να προκαλώ. Αλλά ειμαι βλάκας κi αγράμματος, να ψάξω κάτι, τί κάματος! Μα ότι κι αν κάνω Ελένη γιόκ, στην μπάντα μ έχει, ούτε για στοκ. Μήτε μιά λέξη, μήτε γραφή, φαντασιώνω απλή αφή. Μα ο Ματέο είναι κουκλί, πάει η ελπίδα, κλαίει το λιλί

ΠΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ

Αστέρι Τσίπρα, όσο πιο γερά τους πατάς τους δούλους - ψηφοφόρους ή άλλως δουλοφόρους, τόσο πιο πολλοί θα σε ψηφίσουν. Δουλεία μέχρι εξοντώσεως ...

Θείος Καρανίκα

Σας παρακαλώ μην το βρίζετε άλλο το ανήψι μου. Είναι προβληματικό, μην του δίνετε πολλή σημασία, θα συνεχίσει να προκαλεί με βλακείες. Μια φορά στη ζωή του βρήκε δουλειά της προκοπής, έστω και σαν στρατηγικός κλόουν και σερβιτόρος του πρωθυπουργού. Μεγάλη θέση, όπως ο γελωτοποιός του βασιλιά στα παλιά χρόνια. Μην τη χάσει κι αυτή τη δουλειά, δεν πρόκειται να ξαναβρεί, ψυχικό έκανε ο Αλέξης. Το ανήψι μου το έχει πεί ότι αντιπαθεί την εργασία. Το ξέρω ότι είναι τεμπελχανάς, άχρηστος, χαραμοφάης, κηφήνας και κοπρίτης, ένα παράσιτο της κοινωνίας είναι, και θρασύς, όπως όλοι οι ηλίθιοι και οι κομπλεξικοί, και κακομούτσουνος. Είναι η ντροπή της οικογένειας. Αλλά είναι ανήψι μου και το πονάω το άχρηστο. Ασχοληθείτε με τον Πολλάκη που τα ζητάει πιο πολύ ο κ...ος του, είναι και γιατρός και ντροπή όλης της Κρήτης και της ιατρικής κοινότητας.

no mercy !

κανενα ελεος στις κατσαριδες ! ειναι βρωμικα παρασιτα, χωρις καμμια ωφελεια και μονο αρρωστιες κουβαλανε...ο συγκεκριμμενος την χολερα της αρπαχτης....θα τον αγαπμησουμε οσο πιο πολυ μπορουμε! μαζι και τον κοτοπουλακι

Νυφίτσα

Απορώ πως τόσος κόσμος κάθεται και ασχολείται με ένα ΤΣΟΛΙ.

Καρανίκα γλέντα τους

Μπραβο αγορι μου γλέντα τα πελατακια σου. Με κατεβασμενα παντελονια θα σας ψηφισουν μεθαυριο για να μην χασουν το βόλεμά τους. Ποσο γελοία ανθρωπάκια ειστε τελικα Ελληνάρες κοματοδουλοι.

μανα αγυριγου

Παιδακια μου, να σας εχει καλα η Παναγια μη μου τον ξορνιαζετε παλι... με το ζορι τον εμαζεψα απο το παγκακι εξω απο το Γραφειο πρωθυπουργου στην Θεσσαλονικη, τον εφερα σερνοντας στο σπιτι ,ξαπλωσε λιγακι αλλα τωρα που περασανε τα Ζαναξ σηκωθηκε με αφρους στο στομα και φωναζει ΦΑΣΙΣΤΕΣ.....την ευχη μου να' χετε και μην τον ξεσυνεριζεστε.....

Σοφοκλής

Ός γνωστόν είναι δύσκολο κανείς να παραδέχεται τα λάθη του, εγώ για να είμαι πρώτα απόλα εντάξει με τη συνείδηση μου το παραδεχομε. Ψήφισα αυτούς τους νέους ψεφτοαπατεονες αλλά σε καμία περίπτωση δεν το περιμενα να είναι τόσο βρωμιαριδες και αχρηστοι......

Το Ορθόν να λέγεται

Ακούστε ΝΑΖΙΣΤΟ-νούμερα!__________Όλοι όσοι του λοιπού θέλουν με ειλικρίνεια να ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ στην Ελλάδα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εν όσω Κυβερνάει η Τρισ-ΕΝΔΟΞΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, θα πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ΕΥΛΑΒΕΙΑ όλοι οι ΟΡΟΙ της συμβάσεως παραχωρήσεως όπως γίνεται και εις το ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ! Θα γίνονται ΣΕΒΑΣΤΑ (τα ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ στην σύβαση από ΟΛΟΥΣ) ήτοι η ΥΓΕΙΑ του κόσμου, η οποία είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ με όλα τα χρήματα Γης και το περιβάλλον και το γύρω ΔΑΣΟΣ και ο υδροφόρος ορίζοντας παντού και πάντα! ______Καμία άλλην κουβέντα δεν δεχόμεθα!__________Το ότι ως ΦΑΣΙΣΤΕΣ πονάτε επειδή κυβερνάει η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και η οποία παίρνει ΔΙΚΑΙΕΣ και ΓΕΝΝΑΙΕΣ αποφάσεις, είναι ΓΝΩΣΤΟ στον Κυρίαρχο λαό, ο οποίος όταν έλθει η ...κατάλληλη στιγμή ΘΑ ..."ΜΙΛΗΣΕΙ" και θα σας δώσει την ... δέουσα απάντηση!..

kyriakos

Μωρη αγυριγη Κοκκινοσκουφίτσα, πάλι εδώ; Ρε γερολαδα, εκχριστιανισμενη οθωμανη, τι σ' έπιασε και άλλαξες τ' όνομά του; Οι βλακείες που γράφεις είναι στάνταρ. Το πολύ πολύ να σε μπερδέψει κανείς με το άλλο βλήμα το τουρκοποντιο, αλλά κατά βάθος ίδιοι είσαστε. Πρωταγωνιστές στις εκπομπές της Ανιτας.

ΔΔΝ

ΑΚΟΥΣΕ ..... ΑΝΑΜΗΨΑΝΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΕ ..... ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΙΑ ΟΣΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ .... ΚΑΙ ΟΣΑ ΥΠΕΓΑΨΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ !!!!... ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΕ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ .... ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ .... ΚΑΙ ΝΥΝ ΣΥΡΙΖΟΦΡΟΥΡΕ .... ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ !!!!!!

Vagelis

Φασιστακο και στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου κυβερνούσε η περήφανη Αριστερά

ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΓΡΑΦΕΙΟ Α-2)

ΕΙΠΑΜΕ. ΕΤΩΝ 85, ΠΡΩΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΝΥΝ ''ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ''. ΜΥΑΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ.

νηρέας

@ Το ορθό να λέγεται .Φασίστας είσαι και φαίνεσαι ..

φιλαρακι

αν δεν μας δουλευεις εισαι και πολυ......αριστερος

μανα αγυριγου

Παιδακια μου, να σας εχει καλα η Παναγια μη μου τον ξορνιαζετε παλι... με το ζορι τον εμαζεψα απο το παγκακι εξω απο το Γραφειο πρωθυπουργου στην Θεσσαλονικη, τον εφερα σερνοντας στο σπιτι ,ξαπλωσε λιγακι αλλα τωρα που περασανε τα Ζαναξ σηκωθηκε με αφρους στο στομα και φωναζει ΦΑΣΙΣΤΕΣ.....την ευχη μου να' χετε και μην τον ξεσυνεριζεστε.....

χαχα

μιλαει το ...ορθον σου

Δωσε στα πελατακια σου Καρανικα

Ραγιαδες τι διαμαρτυρεσθε ? στα 4σερα τους ψηφιζετε Πασοκ,Νδ, Συριζα. Ντροπη ρε φορατε και παντελονια σας, γκιαουρηδες.

και ΨΕΥΤΗΣ και ΒΛΑΞ;

ΨΕΥΤΗΣ:γιατί χρησιμοποίησε ψεύτικες φωτογραφιες....απο άλλο μέρος,που απέχει 23 χλμ η 28 λ...τόσο απέχει η Ολυμπιάδα-eldorado απο στρατώνι χαλκιδικης( φωτο)... ΒΛΑΞ(;) γιατί παίζει να του τη στήσανε.... Όλα στο βωμό του "σανου!!!....και ο "θεός" βοηθός!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης