«Φεύγει» η Eldorado Gold από την Ελλάδα

«Φεύγει» η Eldorado Gold από την Ελλάδα

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος συνεχιζόμενες καθυστερήσεις εκ μέρους του υπουργείου Ενέργειας - «Εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να εργαστεί στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων, να εκδώσει έγκαιρα τις άδειες και να στηρίξει την επένδυση» το μήνυμα του επικεφαλής της καναδικής εταιρείας - Στις 22 Σεπτεμβρίου το «λουκέτο»

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στα ορυχεία που λειτουργούν, τα αναπτυξιακά της σχέδια και τα περιουσιακά στοιχεία εξερεύνησης στην Ελλάδα εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας η Eldorado Gold
.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για συνεχιζόμενες καθυστερήσεις εκ μέρους του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος αλλά και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών παρά τις προσπάθειες της καναδικής εταιρείας και της θυγατρικής της στην Ελλάδα Hellas Gold να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία.

Η Eldorado Gold καταγγέλλει καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και την ανάπτυξη για τα σχέδια στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα στην Χαλκιδική.

«Αυτές οι καθυστερήσεις έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα κόστη και τον προγραμματισμό της Eldorado και τελικά υπονομεύουν τη δυνατότητά μας να προωθήσουμε αποτελεσματικά την ανάπτυξη και λειτουργία αυτών των περιουσιακών στοιχείων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα γίνουν περαιτέρω επενδύσεις τόσο στα ορυχεία της Κασσάνδρας όσο και στο Πέραμα και τις Σάπες στη Θράκη. Μοναδική εξαίρεση στη διακοπή των επενδύσεων τα χρήματα για ένα πρόγραμμα συντήρησης και για ένα πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος.

Παράλληλα θα καταργηθούν τα χρήματα για επενδύσεις στην κοινωνία και τα σχέδια για τις υποδομές ενώ θα επηρεαστούν και οι εισφορές σε δημοτικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Όσον αφορά την τύχη των εργαζομένων και των υπεργολάβων, η αναστολή των συμβολαίων θα γίνει βάσει της εργατικής νομοθεσίας στην Ελλάδα.

Ανακοινώνει, τέλος, ότι «η Εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών».

Πρόεδρος Eldorado: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σκεφτεί τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η μη έκδοση αδειών

Να σκεφτεί τι σημαίνει για τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τις οικογένειές τους η μη έκδοση αδειών ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Τζορτζ Μπερνς αναπτύσσοντας τους λόγους για τους οποίους η καναδική εταιρεία αναστέλλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο ίδιος η εταιρεία δεν πήρε την απόφαση «ελαφρά τη καρδία». «Από τον Ιανουάιριο του 2016 η στάση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλαξε ελάχιστα απέναντί μας» είπε ο κ. Μπερνς απαριθμώντας τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση για την έκδοση αδειών και την δήλωση της κυβέρνησης να ξεκινήσει διαιτησία κατά της Εληνικός Χρυσός

«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και προκαλεί αμηχανία να είμαστε σε αυτό το αδιέξοδο ειδικά γιατί η Eldorado έδινε δουλειές, πλήρωνε φόρους και συντελούσε στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη» πρόσθεσε ο κ. Μπερνς.

Στη συνέχεια «κάρφωσε» την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στις επενδύσεις λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έχει ενημερώσει τις κεφαλαιαγορές ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε επενδυτική δραστηριότητα αλλά πώς να το εξηγήσω αυτό στους μετόχους όταν η κυβέρνηση ούτε συνεργάζεται μαζί μας ούτε στηρίζει ενεργά τις επενδύσεις μας».

«Δεν έχουμε την υποστήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καμία λύση δεν επιτεύχθηκε μέσω της σιωπής. Η μόνη λύση θα δοθεί από τον ανοιχτό διάλογο. Προσπάθηα αυτό να το μεταδώσω στις συναντήσεις μου με τον Γιώργο Σταθάκη. Προσπάθησα και με σειρά επιστολών στον Αλέξη Τσίπρα που είναι αναπάντητες» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Καναδικής εταιρείας.

Κάλεσε την κυβέρνηση να βασιστεί στις ισχύουες διατάξεις για την έκδοση αδειών προσθέτοντας ότι «η επένδυση της Eldorado είναι λιδύα λίθος για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».

Επανέλαβε ότι η προθεσμία που δίνει η εταιρεία είναι η 22α Σεπτεμβρίου και ότι αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη μέχρι τότε στο θέμα των αδειών «θα αναστείλουμε τις επενδύσεις μας».

«Η Eldorado έχει ευθύνη απέναντι στους μετόχους της για έργα σε χώρες που οι κυβέρνησεις επενδύουν και συνεργάζονται σε αυτά. Είμαι προσωπικά πολύ απογοητευμένος γι αυτές τις ειδήσεις που επηρεάζουν εργαζομένους και προμηθευτές. Είμαι ανοιχτός σε διάλογο με τον Τσίπρα και τον Σταθάκη για να βρούμε μια λύση προς τα εμπρός» κατέληξε ο κ. Μπερνς.

Η ανακοίνωση της Eldorado έχει ως εξής:

Η Eldorado Gold Corporation ("Eldorado" ή "Εταιρεία") ανακοινώνει σήμερα σχέδιο για την αναστολή των επενδύσεων της στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Eldorado και της ελληνικής θυγατρικής της, Ελληνικός Χρυσός, για εποικοδομητική συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Υπουργείο) και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και την ανάπτυξη των έργων Σκουριών και Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, Β. Ελλάδα, συνεχίζονται. Oι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση επηρέασαν αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος των έργων της Eldorado και τελικά εμπόδισαν την ικανότητα της Εταιρείας να προωθήσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη και τη λειτουργία αυτών των μεταλλευτικών έργων.

Με εξαίρεση ένα πρόγραμμα συντήρησης των έργων και το απαραίτητο κόστος περιβαλλοντικής διαχείρισης, η Eldorado και το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πρόσθετη επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) στη Χαλκιδική, καθώς και στα έργα Περάματος και Σαπών στη Θράκη, και σε οποιοδήποτε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα στη χώρα. Τα κεφάλαια που έχουν προϋπολογιστεί να επενδυθούν σε κοινωνικές δαπάνες και ανάπτυξη υποδομών θα καταργηθούν. Ομοίως, θα επηρεαστούν τα φορολογικά έσοδα σε δημοτικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθούν τα Μεταλλεία Σκουριών, Ολυμπιάδας και Στρατωνίου σε καθεστώς συντήρησης θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Η αναστολή και παύση εργολάβων και εργαζομένων θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία στην Ελλάδα. Οι εργασίες περιβαλλοντικής διαχείρισης και τα έργα συντήρησης θα συνεχιστούν με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των μεταλλευτικών εγκαταστάσεών μας. Η Εταιρεία εκτιμά ότι θα διατεθούν συνολικά 30 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) για την προετοιμασία της φάσης συντήρησης. Ενώ, τα σταθερά κόστη συντήρησης θα ανέρχονται κατά προσέγγιση στα 25 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) ετησίως.

Η Εταιρεία επιπλέον, αναμένει λεπτομέρειες από την Ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με την εκκρεμούσα διαδικασία διαιτησίας. Η Eldorado δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη ειδοποίηση, αλλά είναι πεπεισμένη ότι οποιαδήποτε πιθανή διαιτησία θα αποδείξει και πάλι ότι η Εταιρεία τηρεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ελλάδας) έχει επανειλημμένα επικυρώσει την εγκυρότητα των αδειών και της λειτουργίας μας με 18 θετικές για την Εταιρεία αποφάσεις μέχρι σήμερα.

Η Εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών.

Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σχολίασε:

«Είναι εξαιρετικά ατυχές να βρισκόμαστε σε αυτό το αδιέξοδο όταν θα έπρεπε να υλοποιούμε ένα σημαντικό επιχειρηματικό σχέδιο και να προσθέτουμε άλλες 1.200 θέσεις εργασίας στο σημερινό εργατικό δυναμικό μας, περίπου 2.400 ατόμων, στην Ελλάδα. Η επένδυση της Eldorado στην Ελλάδα αφορά στην οικοδόμηση μιας παγκοσμίου επιπέδου δραστηριότητας και μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμο εταίρο της χώρας, έχοντας την ικανότητα να προάγει τις δεξιότητες και την κατάρτιση των ανθρώπων της και να προσφέρει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για την ευημερία οικογενειών και τοπικών επιχειρήσεων. Εξίσου σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι, ως οικονομικός εταίρος αυτή η επιχείρηση μπορεί να προσφέρει τα άκρως αναγκαία φορολογικά και εξαγωγικά έσοδα για τις επόμενες γενιές.

Η Eldorado ήταν και παραμένει ένας προσηλωμένος, υπεύθυνος και υπομονετικός εταίρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών. Από την εξαγορά των Μεταλλείων Κασσάνδρας με αντίτιμο 2 δις δολάρια το 2012, η Eldorado έχει επενδύσει επιπλέον 1 δις  δολάρια στη χώρα. Το ποσό αυτό θα διπλασιαζόταν αν ήταν σε θέση να αναπτύξει πλήρως τα έργα της σε Ολυμπιάδα, Σκουριές και Πέραμα. Ωστόσο, λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση αδειών από την ελληνική κυβέρνηση, η Eldorado δεν είναι σε θέση να συνεχίσει τις επενδύσεις της στη χώρα. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους μετόχους μας να διαθέτουμε τα κεφάλαια όχι μόνο σε έργα με υψηλότερες αποδόσεις αλλά και σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν τις επενδύσεις μας και συνεργάζονται μαζί μας για να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον. Ως εκ τούτου, η Eldorado δεν μπορεί να συνεχίσει να θέτει σε κίνδυνο τα κεφάλαιά της χωρίς αυτές τις άδειες και θα επιδιώξει με όλα τα μέσα προκειμένου να προχωρήσει η επένδυσή της και να υπερασπιστεί τα συμβατικά της δικαιώματα.

Εάν η Ελληνική Κυβέρνηση επιθυμεί να εργαστεί στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων με την Ελληνικός Χρυσός, να εκδώσει έγκαιρα τις άδειες και να στηρίξει την επένδυση, τότε η Eldorado θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τα επενδυτικά της σχέδια στη χώρα.»

Έργο Σκουριών (Χαλκιδική)

Οι δραστηριότητες κατασκευής και ανάπτυξης του έργου των Σκουριών, με επένδυση άνω των 350 εκ. δολαρίων μέχρι σήμερα και με εργατικό δυναμικό 530 ατόμων συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων, θα ανασταλούν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Έργο Ολυμπιάδας (Χαλκιδική)

Η φάση δοκιμαστικής λειτουργίας του ανακαινισμένου εργοστασίου εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας ολοκληρώνεται και η έναρξη εμπορικής παραγωγής της φάσης 2 επρόκειτο να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2017. Ο σημερινός αριθμός εργαζομένων στην Ολυμπιάδα είναι περίπου 950 άτομα συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων. Η δοκιμαστική φάση και η περαιτέρω ανάπτυξη του μεταλλείου θα ανασταλεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Μέχρι σήμερα, η Eldorado έχει επενδύσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια στην Ολυμπιάδα.

Έργο Στρατωνίου (Χαλκιδική)

Η μεταλλευτική δραστηριότητα Στρατωνίου απασχολεί σήμερα περίπου 830 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων, και είχε διάρκεια ζωής περίπου ενός έτους βάσει των βεβαιωμένων και πιθανών αποθεμάτων στις αρχές του 2017. Υπάρχουν γεωλογικές ενδείξεις για αύξηση των γεωλογικών αποθεμάτων και κατά συνέπεια επέκτασης της ζωής του μεταλλείου των Μαύρων Πετρών, ενώ ταυτόχρονα η Eldorado υλοποιεί γεωτρητικό πρόγραμμα προκειμένου να εξερευνήσει το κατώτερο τμήμα του κοιτάσματος. Πρόσθετες επενδύσεις θα ήταν απαραίτητες κατά τα επόμενα δύο χρόνια για την επιβεβαίωση πρόσθετων γεωλογικών αποθεμάτων. Όλες οι δραστηριότητες εξόρυξης και εξερεύνησης θα ανασταλούν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Έργα Περάματος και Σαπών (Θράκη)

Τα έργα Περάματος και Σαπών βρίσκονται επί του παρόντος σε καθεστώς συντήρησης λόγω των εκκρεμών αδειοδοτήσεων από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Περάματος και για το πρόγραμμα γεωτρήσεων στις Σάπες – και οι δύο παραμένουν σε εκκρεμότητα για περισσότερα από τρία χρόνια.ΣΧΟΛΙΑ (393)

Panos

Φαντάζομαι οτι ο εντιμότατος σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα θα σταματήσει να πέρνει το μισθό του. Άκουσα οτι θα τον εκχωρήσει στο ταμείο των ανέργων υπαλλήλων της εταιρίας, μαζι με τις καταθέσεις του Σταθάκη, Παπαδημητρίου και των λοιπών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που προτιμούν την ασφάλεια των τραπεζών του εξωτερικού.

Ανδρεας

Το Πασοκ ειναι εδω ενωμενο δυνατό

Τζίμης

Σιγά μην δίνει δεκάρα τσακιστή ο Συριζας για το περιβάλλον. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ και πάρτε τους με τις πέτρες. Μας δουλεύουν ρε! ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΡΙΟ

Ο Τζιμης παιδια...

Τζιμακο αστο ρε φιλε....

Τζίμη

Και το επιχείρημά σου ειναι;

ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ!!!!!

@ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΣΟΚ

Η ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ! ΟΛΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ!! Στις 12 Δεκεμβρίου 2003 υπογράφεται η μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός, με αποκλειστικούς μετόχους την ΑΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα, και τον Δημήτρη Κούτρα, γενικό διευθυντή της ΑΚΤΩΡ. Είχε προηγηθεί η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ακτωρ, του Δημήτρη Κούτρα, της European Goldfields (EG) και της Global Mineral Resources (GMR). Το 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδήγησε τα υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς η συναλλαγή αυτή θεωρήθηκε παράνομη κρατική ενίσχυση. Κι αυτό γιατί στις 12 Δεκεμβρίου 2003 το ελληνικό Δημόσιο αγόρασε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας από την εταιρεία TVX Hellas (θυγατρική της πολυεθνικής Kinross) έναντι 11 εκατ. ευρώ. Την ίδια ημέρα το ελληνικό Δημόσιο μεταπώλησε στην ίδια τιμή τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μαζί με 70 άλλα περιουσιακά στοιχεία της στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.Η πώληση έγινε απευθείας, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, όπως ορίζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Εξι μήνες αργότερα, η αξία των στοιχείων ενεργητικού των Μεταλλείων εκτιμούνταν σε 408 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία μεταβίβασης απάλλασσε την Ελληνικός Χρυσός από υποχρέωση καταβολής φόρου μεταβίβασης και εξασφάλιζε μειωμένες δαπάνες δικηγόρων και συμβολαιογράφων. Από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης είχε βάλει την υπογραφή του ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας, νυν δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

ΠΕΣ ΤΑ

Πες τα χρυσόστομε γιατί κάποιοι νομίζουν οτι όλοι πια έχουμε μνήμη χρυσόψαρου!

Πόπη

Μια φορά θέλετε εσείς να φύγετε ; Εκατό φορές θα σας πούμε στο καλό. Και να πάρετε μαζί σας όσους φιλελέδες θέλετε. Η Ελλάδα ανήκει σε αυτούς που την κατοικούν και άμα χρειαστούμε χρυσό θα τον βγάλουμε με τα χέρια μας όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας.

@

ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΥΓΟΥΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΑΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΙΤΗ!

isidora

πολύ χαλασμένο μυαλό εχεις. εφτασες στον Σημίτη, που ασφαλώς θα ειχες ψηφισει τότε για να σου δινει τσαμπα φράγκα οπως νόμιζες. πηγαινε λοιπον να αναλάβεις εσύ την εξόρυξη του χρυσου οταν φυγουν αυτοι. προτο παρον επιδίδεστε κατι τέτοιοι στη εξόρυξη των οφθαλμων σας!!!!

@

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕ Η ELDORADO ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ! ΤΣΟΥΖΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΩΦΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ!

ποιοί είναι οι εθνικοί νταβατζήδες;

έχεις καμιά απόδειξη; κάποια έγγραφα; ή απλά είσαι αριστερός άρα έχεις δίκιο;

;

Εσύ ρε Πόπη τώρα θες να λέγεσαι προοδευτική;

Πόπη σαν τον παππού μου τον Προκόπη

Τι εξόρυξη να κάνεις μόνη σου κυρά Πόπη μου, που μέχρι και τα σώβρακα αλβανίδα στα σιδερώνει...

Χρύσα

Γειά σου μεγάλε Δημοσιουπάλληλε!

Θάνος

Ναιιιι. Κάνουν ουρά τα καμάρια μας να βγάλουν τον χρυσό με τα χέρια. Σκάβουν με τα δάχτυλα και φυτεύουν, αρμέγουν, κάνουν κάθε σκληρή δουλειά, κτλ., κτλ. Γιατί εγώ τουλάχιστον βλέπω να κάνουν καλές δουλειές στην Ελλάδα μόνο τα καφέ. Και είναι προφανές που περνά την ώρα της η νέα γενιά και η παλιότερη βεβαίως, βεβαίως...

Πάλι τα ίδια θα λέμε;

Ο Τσίπρας και όλη η αριστερά δεν είναι συμβατά με επενδύσεις. Τι δεν καταλαβαίνετε; Δεν βλέπετε παντού γύρω σας το τοπίο; Μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν και μάλιστα σε παρακμή, μαγαζιά κλειστά, βρωμιά παντού, υποβαθμισμένη παιδεία, καμία στήριξη στον ιδιωτικό τομέα, ιατρική περίθαλψη μηδέν και πάει λέγοντας. Η Ελλάδα σβήνει.

GOLDMINNER

Το σύνολο της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων μπορεί να παράξει αξία,που θα υπερβαίνει τα 20 δισ. σε βάθος 30ετίας. Από αυτά το 40% (8 δισ. ευρώ) θα επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία με τη μορφή φόρων, τελών, μισθών απασχολούμενων, αμοιβών εργολάβων-προμηθευτών-εξωτερικών συνεργατών, φόρων μισθωτών, ασφαλιστικών εισφορών, φόρων παροχής υπηρεσιών, φόρων έμμεσου επαγγελματισμού υποστήριξης των έργων και των απασχολούμενων κ.λπ. ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ!!

Γι αυτό 45% θα πάρει από τον λαό

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ΠΑΝΩ από ΟΛΑ την ανθρώπινη ΥΓΕΙΑ. Και όχι το ΧΡΗΜΑ, όπως κάνουν οι φασίστες.

Καρανίκας

Έτσι είναι. Και εγώ παίρνω ψίχουλα με τα προσόντα που έχω.

Κόκκινοι Χμερ

Τι 45%; 95% και βάλε. Όπως στις εκλογές παρωδίες που κάνουνε οι δικτάτορες...

Victor

Ναι, με τα δημόσια νοσοκομεία να μην έχουν ούτε γάζες. Έτυχε κάποιο απρόοπτο στη γυναίκα μου και χρειάστηκε να πάμε σε κρατικό νοσοκομείο και φρίξαμε, σε λιγότερο από μία εβδομάδα κάναμε ιδιωτική ασφάλιση.

Γι αυτό 3% θα πάρει από τον λαό

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ βάζει ΠΑΝΩ από ΟΛΑ το τομάρι του και οχι την ΠΡΟΟΔΟ και την ΕΥΗΜΕΡΙΑ της χώρας του. Θέλει μονο φτώχεια και μιζέρια γιά όλους. Τρία χρόνια καταστροφής, τρία θα πάρει και απο μας στις εκλογές.

sieg hail

Σωστα....4,5% τεσσεραμισυ τις εκατο (δηλ. εκει που ηταν παντα).. αλλα αμα ειστε τοσο σιγουροι καντε τωρα εκλογες να δουμε ποσο καιρο θα κρατατε τον κ@λο σας....

@

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ!! ..... ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥς ΠΟΥΛΗΣΟΥΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΤΗς ΠΕΡΙΟΧΗΣ ... Για φαναστητε λιγο .... φευγει ο χρυσος και η περιοχη αναβαθμιζεται, αρχιζουνε οι πρωτοι ρωσοι να αγοραζουνε οικοπεδα και να χτιζουνε βιλες (διπλα στο Αγιο Ορος γαρ) ... Τι μας ειπες τωρα ... καινουργια μυκονος θα γινει ... δε πα να γ... ο χρυσος που θα λερωνουμε τα χερια μας μεσα στις στοες ενω μπορουμε να κανουμε "τουριστικη αναβαθμιση" της περιοχης ?? τωρα ενα 2500 ανθρωποι και οι οικογενεις μεινουνε στο δρομο, ε τι να κανουμε ... θα παρουμε τα παιδια τους σερβιτορους αυριο για να μας λενε και καλους ...... ΕΛΛΑΣ το μεγαλειο σου ... !

ΕΛΛΗΝ

ΕΞΩ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ

Και οι αρχαίοι είχαμε ορυχεία χρυσού, χαλκού, μαρμάρου... "Δει δη χρημάτων" (ω άνδες, γυναίκες και οι άλλες) που είπε χθες και ο Αλέξης.

;

Από που συμπεράνεις ότι τα ορυχεία σκοτώνουν; Το συμβούλιο της έπικρατείας διαφώνησε μαζί σου 16 φορές...

Οικωλόγος

Επιτέλους κατι σωστό. Η Ελντοράντο με τις εργασίες της, εμπόδιζε την αναπαραγωγή του ρόζ κορμοράνου της περιοχής, που κινδύνευε με αφανισμό. Τωρα θα κάνουν σεξ ελεύθερα τα πουλιά μας.

Δικηγορος - Δεν ειναι αστεια η κατασταση

Ηδη η εταιρεια πληρωνει δεκαδες εκατομμυρια ετησιως για συντηρηση με παυση εργασιων και τις καθυστερησεις Τσίπρα. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ------------------ Δεν παίζουν αυτές οι εταιρείες. -------------------ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ, ΤΑ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΛΑ-ΟΛΑ-ΟΛΑ. ------------------------------- Μακάρι να τους πεί ο Τσίπρας σήκω φύγετε, δεν σας θέλουμε ! ---------------------- Επειδη υπαρχουν συμβάσεις η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ---------------------------------- ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ! ------------------------- Θα ΒΑΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ, ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ----------------- Οι Σκουριές θα γίνουν τελικά ο τάφος του Τσίπρα............

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tekmhria

Σε «βραχνά» για εκατομμύρια υπερχρεωμένους και οικονομικά εξαθλιωμένους φορολογούμενους έχουν εξελιχθεί τα τεκμήρια της Εφορίας, καθώς προσδιορίζουν το ύψος του φορολογητέου εισοδήματός τους σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο από το πραγματικό και τους υποχρεώνουν να καταβάλουν υπέρογκους φόρους.

kammenos_arthroo

Τα παραλειπόμενα της συμφωνίας: κατώτερο των δεσμεύσεων του Eurogroup το «πακέτο» ελάφρυνσης για το ελληνικό χρέος -Τα εύσημα Μοσκοβισί για τα 450 σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση  - Το απίστευτο τρολάρισμα της Κομισιόν στην φιέστα Τσίπρα

65