Μεταξύ... Ταλιμπάν, εξεταστικών και ΟΑΣΘ μαίνεται η πολιτική κόντρα

Μεταξύ... Ταλιμπάν, εξεταστικών και ΟΑΣΘ μαίνεται η πολιτική κόντρα

Οι καντρίλιες για τη θρησκεία, η αντιπαράθεση για τον διορισμό του Στέλιου Παππά και ο πόλεμος Καμμένου - ΝΔ για το Noor1 κάνουν άνω κάτω το πολιτικό σκηνικό

Εκτός ορίων και απτόητη από τους χαλαρούς κατά τα άλλα ρυθμούς της εποχής, δείχνει να κινείται η πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Οι αντιπαραθέσεις μάλιστα είναι πολυεπίπεδες: ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ για τα
πάντα, από την οικογενειοκρατία έως τους... Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, ανάμεσα στον
ΣΥΡΙΖΑ και τους
ΑΝΕΛ για τη θρησκεία, αλλά και μεταξύ ΝΔ και Πάνου Καμμένου, με αιχμές μεταξύ των άλλων και για την υπόθεση του Noor1 και μελλοντική εξεταστική επιτροπή στην
οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει ο υπουργός Άμυνας! 

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συντηρούν εξαιρετικά υψηλούς τόνους, παρά τη γενικότερη
ραστώνη, σαν ένα είδος πρόβας για το καυτό φθινόπωρο που έρχεται. Έτσι κι αλλιώς οι επόμενοι μήνες θα είναι γεμάτοι πολιτικές εξελίξεις, με τη ΝΔ να θεωρεί  ότι εισερχόμαστε σε οιωνεί προεκλογική περίοδο και την κυβέρνηση να προσπαθεί να εμπεδώσει κλίμα πολιτικής σταθερότητας.

Τη σπίθα των τωρινών πολιτικών συγκρούσεων άναψαν από τη μία η υπόθεση με τις
δηλώσεις του Νίκου Βούτση περί ορθοδοξίας και από την άλλη ο διορισμός του Στέλιου
Παππά, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, στην προεδρία του Οργανισμού
Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Ειδικά για την Ορθοδοξία, η κόντρα έλαβε απροσδόκητη τροπή και πήρε διαστάσεις, μετά τον ελιγμό του κ. Καμμένου, ο οποίος  έσπευσε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο να κλείσει το μέτωπο που είχε ανοίξει με τον Νίκο Βούτση, καθώς το θέμα «εγκυμονούσε» κινδύνους για τη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος.

Με αφορμή τις «διορθωτικές» δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος έριξε τους τόνους στην
αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Βούτση για το ρόλο της θρησκείας στη χώρα -και ενώ αρχικά είχε αντιδράσει έντονα -η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση. «Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός από την ακόρεστη δίψα του για εξουσία» τόνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι «οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους. Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες -ενόψει της συζήτησης στη Βουλή- με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με
τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών»! 

Ο κ. Καμμένος απάντησε, δηλώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία πλέον αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών», για να ανταπαντήσει η Πειραιώς με τη φράση «ο κ. Καμμένος κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια».

Με ανάρτησή του στο twitter o εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας επιτέθηκε στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, γράφοντας ότι «το πάθος τους για την εξουσία είναι μεγαλύτερο από κάθε ιδέα και αξία. Παθολογικοί ψεύτες χωρίς μπέσα, "Ταλιμπάν" του διχασμού».

Αψιμαχίες για τον Στέλιο Παππά

Στο μεταξύ η κόντρα για τον διορισμό του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ ήταν εξίσου σφοδρή, με ανταλλαγή βαριών χαρακτηρισμών. Πέρα από το προφανές θέμα που θέτει η ΝΔ για την επιλογή, επικαλούμενη το γεγονός ότι πρόκειται για τον πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, φαίνεται ότι το άνοιγμα αυτού του μετώπου σχετίζεται και με όσα θα επακολουθήσουν τον Σεπτέμβριο και ενόψει του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που ετοιμάζεται.

Η ΝΔ ειρωνεύτηκε αρχικά τον διορισμό του κ. Παππά, λέγοντας ότι αυτός έγινε
κατόπιν... κληρώσεως. «Δεν είναι οικογενειοκρατία, αλλά καθεστώς» συνέχισε τις βολές ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε με εκτενή ανακοίνωση, κατηγορώντας τη ΝΔ για αήθη
και συκοφαντική επίθεση και επικαλούμενο ότι «ο Στέλιος Παππάς έχοντας πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα και μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, διατελώντας παράλληλα και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με καθολική αποδοχή από όλες τις παρατάξεις, αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ, με προσδιορισμένη τη χρονική διάρκεια της θητείας του, συγκεκριμένα καθήκοντα και χωρίς αμοιβή».

Εξαπέλυσε δε αιχμές εμμέσως και κατά του κ. Μητσοτάκη: «Μία παράταξη η οποία διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό» σημείωσε το Μαξίμου.

Η ΝΔ έδωσε συνέχεια επισημαίνοντας τη συγγενική σχέση του κ. Παππά με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ στηλίτευσε με την ευκαιρία και τον διορισμό στον ΟΑΣΘ του Ντίμη Αργυρόπουλου, υπενθυμίζοντας προ ετών «προτροπή» του σε επίδοξους τρομοκράτες να «φυτέψουν» μια σφαίρα στον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα»!


ΣΧΟΛΙΑ (14)

2019

Σιγά το άνω κάτω του πολιτικού σκηνικού.Απολυτως τίποτα δε συμβαίνει. Όλα κυλούν ομαλώς με ραγδαία άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2019 αναγραφησεται εις απασας τας οθόνας,μετά και την καταμέτρηση των ψήφων του παντοδύναμου λαού, τούτο: έλαβον ΣΥΡΙΖΑ 43%, ΝΔ 23%..κλπ κλπ. Ταύτα λέγω υμίν και εν μνήμη θεσθε.

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ιδού το αληθινό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ: Εχθροί του Έθνους και της Ορθοδοξίας. Με ένα ανιστόρητο παραλήρημα, ο εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού και πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επιτέθηκε με πρωτοφανή σφοδρότητα και από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης στα συνθετικά στοιχεία που οικοδομούν την εθνική συλλογική ταυτότητά μας, προκαλώντας πολλαπλώς. Ηταν η πρώτη φορά που Ελληνας πολιτικός, και μάλιστα πρόεδρος της Βουλής -ο οποίος είναι βασικός πολιτειακός παράγων-, προχώρησε σε τέτοιου είδους αντεθνικές αναφορές, οι οποίες συνιστούν βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συγκρότησης. Ο μέχρι πρότινος προσεκτικός κ. Βούτσης μίλησε ως εχθρός της πατρίδας και προσέβαλε βάναυσα την ιστορική μνήμη και τις παραδόσεις του τόπου, προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, καθώς ανακάλυψε ξαφνικά ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ο ορθόδοξος. Ο κ. Βούτσης έπληξε ταυτόχρονα και το κύτταρο του κοινωνικού ιστού, την ελληνική οικογένεια, που -αν μη τι άλλο- περιέθαλψε και συνεχίζει να περιθάλπει όσους δοκιμάζονται από τα Μνημόνια και τη λιτότητα που εφαρμόζουν πιστά ο ίδιος και η κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος του κ. Βούτση έδειξε το πραγματικό πρόσωπό του και την κρυφή ατζέντα του, που έχει στόχο να πλήξει ευθέως το τρίπτυχο που μας συγκροτεί ως έθνος: την αγάπη για την πατρίδα, την ορθόδοξη πίστη και την οικογένεια. Το παραλήρημα Βούτση, όμως, συνεχίστηκε, παίρνοντας... αμπάριζα και την αριστεία....Δυστυχώς.

Το σίγουρο..

Μάλλον εσύ έπρεπε να γράψεις: Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών.Αυτο σε εκφράζει απολύτως.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Αυτοι που το σκαρφιστηκαν αυτο το συνθημα δεν το πιστευαν και υπακουαν περισσοτερο στους ''ξενους'' παρα στους Ελληνες, αλλα το συνθημα καθεαυτο ειναι σωστο.Διφορετικα ολα τα εθνικα συμβολα και εθνικοπατριωτικα συνθηματα μπορει να τα βρομισουν οι κατα καιρους δικτατορες η οι οιωνει δικτατορες και εμεις να τα βγαζουμε στη συνεχεια αχρηστα!

Προοδευτικός

Και μόνο που συζητάμε ακόμα εν έτη 2017 για κρατικοϊδιωτικά μορφώματα τύπου ΟΑΣΘ, για παιδικές παρελάσεις, και για κρατική εκκλησία, αυτό λέει πολλά. Στον πολιτισμένο κόσμο ολα αυτά έχουν καταργηθεί από την δεκαετία του '40.

Ταλιμπάν συριζάν μουτζαχεντίν κομμουνιστές

Μάλλον ταλιμπάν Βούτση κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια! Οι αληθινοί αρχιταλιμπάν είναι οι αριστεροταλιμπάν. Ξέρουμε όλοι ότι σε κομμουνιστικά καθεστώτα έχουνε γίνει τα μεγαλύτερα εγκληματικά αίσχη : Δείτε πόσα εκατομμύρια δολοφονίες κάνανε οι κομμουνιστές με τα καθεστώτα τους σε όλο τον κόσμο. Οι κομμουνιστές είναι οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι στην ιστορία της ανθρωπότητας! Αποδείξεις : Ο χειρότερος όλων των εποχών δολοφόνος κομμουνιστής Μάο Τσε Τούνγκ (Κίνα) σκότωσε 60 εκατομμύρια ανθρώπους, ο μεγαλύτερος μαζικός δολοφόνος στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο δεύτερος χειρότερος όλων των εποχών δολοφόνος ο Στάλιν (πρώην σοβιετική ένωση) σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους, Πολ Πότ (καμπότζη) 1,7 εκατομμύρια, Kim Il Sung (βόρειο Κορέα) 1,6 εκατομμύρια, Μενγκίστου Χαϊλέ Μαριάμ (Αιθιοπία) 1,6 εκατομμύρια, Γιόσιπ Μπροζ Τίτο (Γιουγκοσλαβία) σκότωσε 550.000 ανθρώπους, Χο Τσι Μινχ (βόρειο Βιετναμ) σκότωσε 200.000, κτλ. κτλ. κτλ. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ : 1) ΠΟΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΠΟΥ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΟΧΙ ΑΠΛΑ Η ΣΑΤΥΡΑ!) ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ; ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; 2) ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ. 3) ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. 4) ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ, ΧΡΟΥΤΣΩΦ, ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ, ΧΟΤΖΑ, ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΣΟΥΝΓΚ, ΚΤΛ. ΚΤΛ. ΚΤΛ. ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; ΚΑΜΙΑ! ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΒΙΑΙΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΚΡΑΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Όχι μόνο είσαστε αρχιταλιμπάν στο σύριζα και οι φασιστεροί αλλά και μουτζαχεντίν εγκληματίες !!

Τϊ ψεμματα λετε ...

Στη βολή τσακώνεστε και μετά δίπλα στο καφενείο τα πίνετε

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ο Τσιπρας θα φυγει πολυ νωριτερα απο ο,τι φανταζεστε, γιατι τελειωσε το ολεθριο εργο του εναντι της Ελλαδας και της ΕΕ, για το οποιο τον ειχαν ενισχυσει οι διαφορες νομιμες και παρανομες υπηρεσιες των ΗΠΑ, αλλα και γιατι με τους Ευρωπαιους υπεγραψε το α π ι σ τ ε υ τ ο να εχουν την Ελλαδα υπο ελεγχο και εκμεταλλευση επι 99 ετη! Ουτε στα πιο τρελα τους ονειρα οι Ευρωπαιοι δεν φανταζονταν τετοια αποικιοκρατικη εκμεταλλευση της Ελλαδας να τους προσφερει στο πιατο οΤσιπρας! Τωρα ομως δεν τον χρειαζονται αλλο ενα τετοιο ηλιθιο και θελουν να αρχισει να λειτουργει η ΕΕ, σαν συνολο, με τη φιλελευθερη Οικονομια, χωρις τσιπρομαδουρικα εμποδια συριζανελικων αποβρασματων!

ΓΙΩΡΓΗ

Θες γιατρό...

Ανταπαντ.

Εσυ και γιατρο και Ιδρυμα!

Οι ημέρες τους είναι πλέον μετρημένες...

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν, το αργότερο, μαζί με τις ευρωεκλογές την 19η Μαίου 2019. Δηλαδή σε 21,5 μήνες από σήμερα ή σε 645 ημέρες από σήμερα. 'Ηδη η πανάθλια συγκυβέρνηση των σύριζανέλλ έχει συμπληρώσει στην εξουσία 30,5 μήνες ή 930 ημέρες, (μετρώντας από την 25η Ιανουαρίου 2015).

31,5 μήνες πέρασαν, 20,5 μήνες απομένουν ...

Από την 25η Ιανουαρίου 2015, (οπότε και ανέλαβαν την εξουσία οι συριζανέλλ...), έχουν περάσει 31,5 μήνες. Ως την 19η Μαίου 2019, οπότε και θα διεξαχθούν ταυτόχρονα οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές, με αποτέλεσμα την εκδίωξή τους από την εξουσία με τις κλωτσιές από τον ελληνικό λαό και την ανάληψή της από τη Νέα Δημοκρατία, απομένουν 20,5 μήνες...

PAOK

Πρόσθεσε άλλους 48 μήνες που θα είναι η δεύτερη πλήρης τετραετία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και αν υπάρχει ακόμα κόμμα ΝΔ, τότε το ξανασυζητάμε. Δείτε τα χάλια του δήθεν μελλοντικού πρωθυπουργού και μετά μιλήστε.

konstantinos

χαχαχαχαχαχα.........Αμπαλέο και Μπαοκ λεω....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

federicas

Η Κομισιόν «θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση εκ του σύνεγγυς» επισημαίνει η Φεντερίκα Μογκερίνι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη για την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο

8
koumoutsakos

«Όλοι οι προηγούμενοι κότες, είπε, με διαπεραστική ματιά, στον καθρέφτη του ο πανίσχυρος Υπουργός της "Αποικίας Χρέους"» γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ

1
kotzias_arthrooo

Ο υπουργός Εξωτερικών αρχίζει να θυμίζει... Βαρουφάκη του 2015 - Αντιδράσεις για τις νέες δηλώσεις περί «διπλωματίας της κότας»- Δυσαρέσκεια Τσίπρα για τους χειρισμούς του ΥΠΕΞ και τη ζημιά στις σχέσεις της Αθήνας με τη Μόσχα - Καμία αντίδραση της κυβέρνησης για τις καταγγελίες των Σκοπίων για δήθεν εμπλοκή Ελλήνων επιχειρηματιών

17
tsakalwtos_arthroo

Οι βουλευτές φοβούνται τις αντιδράσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες για τις περικοπές των συντάξεων και τραβάνε από το μανίκι τον Τσακαλώτο για παροχές και αντίμετρα - Εκείνος τους δείχνει το παγόβουνο Μέρκελ το φθινόπωρο - Τι (θα πουν ότι) δίνουν και τι θα πάρουν από συνταξιούχους και μισθωτούς

34