Στο Ευγενίδειο παραμένει ο πρωθυπουργός μετά την επέμβαση κήλης

Στο Ευγενίδειο παραμένει ο πρωθυπουργός μετά την επέμβαση κήλης

Μισή ώρα κράτησε η επέμβαση που κρίθηκε επιτυχής- Με συνθήκες άκρας μυστικότητας εισήχθη στο θεραπευτήριο με διάγνωση «περισφιγμένης κήλης», που θεωρείται σοβαρή επιπλοκή της ομφαλοκήλης

Στον 5ο όροφο του θεραπευτηρίου «Ευγενίδειο»  νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας,
μετά την επέμβαση ομφαλοκήλης στην οποία υποβλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.
 
Για το ενδεχόμενο  διενέργειας της επέμβασης, είχε ενημερωθεί από την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, όταν εκδήλωσε έντονους πόνους στην περιοχή της κοιλιακής χώρας και η ιατρική διάγνωση, σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση, ήταν εκτιμώμενη ομφαλοκήλη.
 
Κατά πληροφορίες, για τη διάγνωση της ομφαλοκήλης ενημερώθηκε αμέσως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας, κ. Αθανάσιος – Μελέτιος Δημόπουλος, με τον οποίο ο Πρωθυπουργός έχει εξαιρετική σχέση – άλλωστε ο κ. Δημόπουλος ήταν υπηρεσιακός υπουργός Υγείας τον Αύγουστο του 2015 στην κυβέρνηση της κυρίας Βασιλικής Θάνου.
 
Ο 56χρονος ακαδημαϊκός φέρεται να υπέδειξε ως χειρουργό στον κ. Τσίπρα τον κ. Δημήτριο Θεοδώρου, αναπληρωτή καθηγητή Χειρουργικής στην Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο – έναν χειρουργό με πολύ δυνατό βιογραφικό και εξαιρετικές συστάσεις από την κλινική. Σημειωτέον ότι επικεφαλής της συγκεκριμένης κλινικής και προϊστάμενος του κ. Θεοδώρου είναι ένας επίσης καταρτισμένος χειρουργός, ο κ. Γιώργος Ζωγράφος, στο πλευρό του οποίου είχε εξειδικευτεί στη χειρουργική μαστού η σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, κυρία Νατάσα Παζαϊτη.
 
Η άφιξη του Πρωθυπουργού έγινε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας στο θεραπευτήριο στο οποίο κάνουν επεμβάσεις όπως έχουν δικαίωμα, οι περισσότεροι πανεπιστημιακοί γιατροί των όμορων νοσοκομείων, Ιπποκράτειο, Αρεταίειο, Αλεξάνδρα. Ο κ. Τσίπρας εισήχθη με συνοπτικές διαδικασίες το μεσημέρι της Παρασκευής στο κτήριο του Ευγενίδειου, από την οδό Αιγινήτου και όχι από την κεντρική είσοδο επί της Παπαδιαμαντοπούλου, και η «διαδρομή» του στο νοσηλευτικό ίδρυμα ξεκίνησε από τον χώρο του Ακτινολογικού όπου υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα.
 
Η εξέταση έδειξε αυτό στο οποίο και τα συμπτώματα του κ. Τσίπρα, δηλαδή πόνος και οίδημα στην κοιλιακή χώρα, συνέτειναν: ήταν μια περισφιγμένη ομφαλοκήλη που έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης.
 
Η περισφιγμένη κήλη με την οποία διαγνώστηκε ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι σοβαρή επιπλοκή της ομφαλοκήλης. Εκτός από τα επώδυνα συμπτώματα που έχει ασθενής, όπως πόνο, διόγκωση, οίδημα, συχνά οδηγεί και σε απόφραξη του σπλάχνου που περισφίγγεται, με αποτέλεσμα την ελάττωση της αιμάτωσης του και ειλεό ή και νέκρωση του.
 
Η διάγνωση δεν άφηνε περιθώριο στους γιατρούς – στην ομάδα των οποίων είχε προστεθεί μάλιστα και ο…συνάδελφός τους από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, αλλά και ο κ. Ζωγράφος.
 
Η επέμβαση διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα και ήταν επιτυχής. O ασθενής οδηγήθηκε σε μονόκλινο δωμάτιο του 5ου ορόφου για να συνεχιστεί η παρακολούθηση από τους γιατρούς. Τότε εκδόθηκε και η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού – διότι για ένα δίωρο από τις 3μμ μέχρι και τις 5μμ της Παρασκευής οι φήμες οργίαζαν αλλά όλοι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, όπως το υπουργείο Υγείας ή το Μαξίμου, δήλωναν άγνοια…
 
«O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εισήχθη σήμερα στις 15:00 στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, όπου υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση αφαίρεσης κήλης. Ο πρωθυπουργός θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους θεράποντες ιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
 
Σε γενικές γραμμές ανάλογα περιστατικά παραμένουν για ολιγόωρη παρακολούθηση και σπανιότερα απαιτείται 24ωρη παραμονή στο νοσοκομείο. Σε ό,τι αφορά τον κ. Τσίπρα, οι πληροφορίες λένε πως η κατάστασή του είναι πολύ καλή, γεγονός που ίσως συντομεύσει τον χρόνο νοσηλείας και το εξιτήριό του.

Το ότι όλα πήγαν καλά επιβεβαίωσε εξερχόμενος του θεραπευτηρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης:
 

 

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης στη βεράντα του Ευγενιδείου


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσανακόπουλος έξω από το θεραπευτήριο

ΣΧΟΛΙΑ (125)

Γιάνννης

Τουλάχιστον πρόλαβε τα χρονικά όρια της (φωτογραφικής) διάταξης. Τώρα για το "καθώς της προϋπόθεσης ότι η παροχή υπηρεσιών παρέχεται πέραν του ωραρίου πλήρους απασχόλησης των πανεπιστημιακών ιατρών", έχω τις αμφιβολίες μου: Νόμος 4386/2016 Αρθρο 30 Παράγραφος 5 Αρθρο 30. Λοιπές διατάξεις θεμάτων Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. 5. Στην παρ. 4 του άρθρου 11 του ν. 2889/2001 (Α' 37) μετά το εδάφιο β' και τη φράση ή ιατρικών μηχανημάτων εντός των παραπάνω φορέων προστίθεται εδάφιο ως εξής: α. Η ως άνω απαγόρευση, με την επιφύλαξη του άρθρου 23 του ν. 4009/2011 (Α' 195), δεν ισχύει για την εδρεύουσα στην Αθήνα ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ Α.Ε. και τον διακριτικό τίτλο ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος της παρούσας, υπό τη ρητή προϋπόθεση της συμμετοχής στο μετοχικό της κεφάλαιο με ποσοστό άνω του 80% του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ή της διατήρησης από το ίδιο Ίδρυμα της διαχείρισης, καθώς της προϋπόθεσης ότι η παροχή υπηρεσιών παρέχεται πέραν του ωραρίου πλήρους απασχόλησης των πανεπιστημιακών ιατρών. β. Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) με απόφαση της Επιτροπής Ερευνών και έγκριση της Συγκλήτου, δύναται να συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις ή συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις μίσθωσης έργου με το ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΝ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με την προϋπόθεση ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), διαθέτει άνω του 90% των μετοχών του, προς αποκλειστική υποστήριξη της έρευνας, εκπαίδευσης και λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Μονάδων του και τη χρήση χώρων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μεταξύ του Ε.Κ.Π.Α. και του Θεραπευτηρίου.

δεν φτανει που μου μειωσες

μου κατακρεουργησες την συνταξη να πληρωνω να πληρωνω με σενα με καταστρεψες οικονομικα και να σου πω και καλη αναρωση. ε οχι βεβαια.

Γιωργος

Απο τα πολλα βαρη ο ανθρωπος εβγαλε κηλη!!!!!Ρε τι σου κανουν τα βαρη!!!!

Συριζοκόπανους Γκραίκους

Τράβηξε πολύ ζόρι και αρρώστησε ο καταληψίας, από τους, ,, πρώην συντρόφους,,, του, είπε ο Μπογδάνος !! Πολύ ζόρι παιδί μου .......

Αλεξ

Εννοείται καλή ανάρρωση σαν άνθρωπος και να πει Ευχαριστώ στον Πειραιά που δεν είχε αναισθησιολογο την ανήψια του

Ιατρός

Σας Ενημερώνω ότι το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο έχει παραχωρηθεί στους Καθηγητές Ιατρικής για... για... για... δεν μου βγαίνει συγνώμη για επιλεκτική πελατεία και για θεραπεία της...της...της..τσέπης τους αυτό τό έπιασα. Στην Ελλάδα της Παράνοια, της διαφθοράς και κυρίως της δικαιοσύνης , επιτρέπεται μόνο στους Καθηγητές Ιατρικής και Στρατιωτικούς Γιατρούς να έχουν και ιδιωτικό Ιατρείο και έτσι όπως καταλαβαίνετε αφιερώνονται: στο... στο,,,στο.. ιατρείο τους, αυτό μου βγήκε.

Νομικός

Ας γινόσουν και συ καθηγητής ιατρικής ή στρατιωτικός γιατρός,αλλά από ο,τι φαντάζομαι δεν σου έβγαιναν τα μόρια.

Γιάννης Γ

@ Ιατρός 08/07/2017 12:21............... Ας ειχες και εσυ τα "κάκκαλα" και να περνούσες στην στρατιωτική ιατρική και να την τελειωνες.. Εστω ακόμα και ως φοιτητής στις δυο μεγάλες ιατρικές σχολές της Ελλάδος αυτές του Αριστοτελείου και του Καποδιστριακού πανεπιστημίων......... Το αν προτίμησες την εύκολη λύση δηλαδή, τις ιατρικές σχολές των βορείων Βαλκανικών παραδουνάβιων χωρών ή σε κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο κάπου αλλού, ή σε κάποιο της ουράς Αγγλικό πανεπιστήμιο, μην ζηλεύεις τους άξιους στρατιωτικούς γιατρούς και τους αντίστοιχους πανεπιστημιακούς. ...... Αυτοί έγιναν και είναι πράγματι γιατροί . Γιατί άλλο είναι κάποιος να έχει σπουδάσει την ιατρική και να είναι πραγματικός γιατρός και άλλο είναι κάποιος να έχει φοιτήσει απλά και μόνο σε κάποια ιατρική και τίποτε περισσότερο. Και οι υπεράξιοι αξίζει να αμείβονται ανάλογα.

Συγχαρητήρια

Για το ήθος σας στα σχόλια. Δείχνετε πόσο διαφορετικοί είστε από τους αριστερούς.

aris

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ......

Βλάσσης Παλούκας

Πάντως, ο αναρρωνύων αλητάκος, προκάλεσε λιγότερες καταστροφές εν κυβερνήσει από το ράθυμο μόγγολο της Ραφήνας, που δυστυχώς ψήφισα δίς...!

Μακης

Κριμα ηταν ευκαιρεια για τον Πολακη να του κανει μια για αοο τις καλες του για αιμορραιδες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης