Το πάρτι στο Twitter για «#2_χρόνια_χωρίς_μνημόνια»

Το πάρτι στο Twitter για «#2_χρόνια_χωρίς_μνημόνια»

Είναι το πιο δημοφιλές hashtag - Τον πόνο τους διασκεδάζουν στα social media οι Έλληνες με ακατάσχετο τρολάρισμα - «Γλέντι» στον Αλέξη Τσίπρα με φαρμακερό σαρκασμό για την αθέτηση όλων των υποσχέσεών του

Το πάρτι στο Twitter για «#2_χρόνια_χωρίς_μνημόνια»
Την επέτειο (ή μήπως επαίτειο) της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ
στην εξουσία γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο δεκάδες χρήστες των social media, ανήμερα της ιστορικής 25ης Ιανουαρίου. Ελλείψει άλλης φιέστας, καθώς εφέτος η κυβέρνηση απέφυγε το σκηνοθετημένο πανηγύρι της υποκρισίας, οι Έλληνες εκφράζουν την απογοήτευσή τους από την διετία ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου με πικρό χιούμορ.

Ωστόσο, πέρα από την σταχυολόγηση των πιο πρωτότυπων αναρτήσεων στο twitter, ίσως το μεγαλύτερο τρολάρισμα για την κυβέρνηση είναι η υπόμνηση κάποιων χαρακτηριστικών αποστροφών από την περσινή ομιλία του
Αλέξη Τσίπρα
Κλείσιμο
, στο στάδιο Τάε Κβον Ντο. Εκεί στις 24 Ιανουαρίου του 2016 είχε στηθεί η εορταστική εκδήλωση για το επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στην εξουσία επί έναν ολόκληρο χρόνο. Και αφού προηγουμένως είχε υπογράψει το 3ο Μνημόνιο, αφού είχε εξαπατήσει το 62% του ελληνικού λαού που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μετατρέποντάς το σε ΝΑΙ κ.λπ, κ.λπ. Ο τίτλος εκείνης της, αλήστου μνήμης, φιέστας είχε, δε, τον τίτλο «Ένας χρόνος Αριστερά, Ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε».

«Φίλες και φίλοι, κλείνουμε ένα χρόνο. Δύσκολο χρόνο και τραχύ. Αλλά αν τα πράγματα ήταν εύκολα δε θα ήμασταν εμείς εδώ για να τα διαχειριστούμε» έλεγε πέρσι ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους οπαδούς του. Και τόνιζε ότι «πρέπει να γνωρίζουμε ότι εμείς έχουμε έρθει για τα δύσκολα. Για να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά και να τελειώνουμε με τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους. Όσο και αν παλεύουν [σσ: οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ] η κυβέρνηση αυτή θα προχωρήσει. Όσο κι αν λυσσομανούν θα προχωρήσει και θα βγάλει τη χώρα από τη κρίση με τον λαό όρθιο, με την κοινωνία όρθια. Θα κλείσει η αξιολόγηση και θα έρθει η ελάφρυνση του χρέους. Και θα ξεκινήσουμε μαζί το μεγάλο αγώνα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των κοινωνικών πληγών».

Στα πρώτα γενέθλια της κυβέρνησής του, ο κ. Τσίπρας δεν είχε χάσει την ευκαιρία να συγκρίνει τη δική του διακυβέρνηση με εκείνη του προκατόχου του, κάτι που σήμερα θα δυσκολευόταν πολύ να κάνει. Ιδιαίτερα ύστερα από την συμφωνία για πλεονάσματα 3,5%: «Αυτός ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Και θυμόμαστε όλοι τις δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά και ξέρουμε να υπολογίσουμε τι ακριβώς θα γινότανε αν παρέμενε στην εξουσία. Ήταν δεσμευμένος για πρωτογενή πλεονάσματα 3% τη χρονιά που πέρασε και 4,5 από την τρέχουσα χρονιά και μετά».

Πιθανώς να μην χρειάζεται περαιτέρω διακωμώδηση, καθώς μεταξύ των άλλων πρωτοτυπιών που η νυν κυβέρνηση έχει εφαρμόσει, είναι και το αυτο-τρολάρισμα. Ίσως, μάλιστα, αυτό να είναι και το μόνο που κάνει με πραγματική σοβαρότητα και συνέπεια.

Θυμηθείτε ξανά την «ιστορική» ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον έναν χρόνο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία


Ακολουθεί απάνθισμα από τα tweets στο #2_ΧΡΟΝΙΑ_ΧΩΡΙΣ_ΜΝΗΜΟΝΙΑ





































































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης