Plan X: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εξεταστική - Δεν μίλησε ο Τσίπρας

Plan X: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εξεταστική - Δεν μίλησε ο Τσίπρας

Από  γραφείο του στη βουλή παρακολούθησε τη συζήτηση ο πρωθυπουργός - Απών και ο Καμμένος - Δραγασάκης: «Αν υπήρχε Plan B θα το εφαρμόζαμε μετά το δημοψήφισμα»

Plan X: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εξεταστική - Δεν μίλησε ο Τσίπρας
Χωρίς τη συμμετοχή του Πρωθυπουργούολοκληρώθηκε  η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το «plan X» του ΣΥΡΙΖΑ
, η οποία πρόταση κατατέθηκε από το τη
Νέα Δημοκρατία.  Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία.

Κλείσιμο
  Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες επέλεξε να παρακολουθήσει τη συζήτηση από το γραφείο του στη Βουλή, ενώ από νωρίς είχαν αρχίσει οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας
δεν επρόκειτο να παρευρεθεί στη  συζήτηση
Την τακτική του πρωθυπουργού ακολούθησε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται στη Βουλγαρία.

  Στο βήμα της βουλής, στο «πόδι» του πρωθυπουργού ανέβηκε  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
«Πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα τις πταίει» ξεκίνησε την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ με την εξεταστική επιτροπή θέλει να ρίξει όλες τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και να μη μάθει ο λαός πως χρεοκόπησε και από ποιους η χώρα.

Με αυτή τη θέση ως αφετηρία είπε ότι η κυβέρνηση δέχθηκε εκβιασμό, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν κέρδισε τη μάχη, αλλά επανέλαβε πως ο πόλεμος συνεχίζεται. «Επιμένουμε ότι πράξαμε το δίκαιο και το σωστό, πετύχαμε την καλύτερη λύση και για εμάς και για την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ τους ρώτησε ποιους κανόνες διαπραγμάτευσης εννοούν. «Μήπως την τεχνική ασφυξία που μας επέβαλαν» αναρωτήθηκε σε μία έμμεση αναφορά στα capital controls αλλά και την άρνηση της ΕΕ να παρατείνει για λίγες ημέρες το ελληνικό πρόγραμμα ώστε να γίνει το δημοψήφισμα πριν από έναν χρόνο.

Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης διατύπωσε για μία ακόμη φορά πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ναρκοθετήσει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας τη λήξη του δεύτερου μνημονίου λίγες εβδομάδες μετά την κυβερνητική αλλαγή που όλοι προέβλεπαν.

«Δεν είστε κατήγοροι, αλλά κατηγορούμενοι» είπε προς την πτέρυγα της ΝΔ. «Μας κατηγορείτε για κάτι που δεν έγινε, αν υπήρχε plan B θα το εφαρμόζαμε μετά το δημοψήφισμα» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης