Τσακαλώτος: Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του Γκάλμπρεϊθ

Τσακαλώτος: Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του Γκάλμπρεϊθ

Ο υπουργός Οικονομικών προτίμησε να κάνει... πλάκα, λέγοντας πως ευχαριστεί τους βουλευτές της ΝΔ για την βιβλιοκριτική στον άλλοτε συνεργάτη του προκατόχου του - Απέρριψε τις δηλώσεις για το κόστος της διαπραγμάτευσης

Τσακαλώτος: Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του Γκάλμπρεϊθ
Όπως και ο κ. Λεβέντης ο υπουργός Οικονομικών προτίμησε να ασχοληθεί με την... απλή αναλογική, καλώντας το ΠΑΣΟΚ να απαλλαγεί από τον Βενιζέλο και τον Λοβέρδο!

Σε ότι αφορά στις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ ο κ. Τσακαλώτος πήρε αποστάσεις λέγοντας ότι δεν το έχει διαβάσει, αλλά ότι οι τοποθετήσει των βουλευτών της ΝΔ του προκάλεσαν το ενδιαφέρον.

Ως προς την ακολουθούμενη πολιτική υποστήριξε ότι η σύγκρουση δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από τον προκάτοχό του, ο οποίος είχε καλέσει τους πολίτες να είναι μαζί του και μετά την... ρήξη!

Κλείσιμο
Κινούμενος στη γραμμή που είχε χαράξει από την πρώτη στιγμή της ομιλίας του ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα πάει στην Ευρώπη με τον... αντιμνημονιακό κ. Βορίδη, προκειμένου να τους πει ότι η ρητορική της ΝΔ είναι απλά για αντιπολιτευτικούς λόγους και πως παραμένει νεοφιλελεύθερη.

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε χιούμορ και με το κόστος της διαπραγμάτευσης. «Μπορώ πιο εύκολα να πιστέψω ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν πολιτικός κρατούμενος απ' ότι το κόστος ήταν 86 δις ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

«Διαπραγματευτήκαμε σκληρά, είχαμε και νίκες και ήττες» προσέθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης