Μητσοτάκης: «Εξαιρετική συνάντηση με Μακρόν - Τολμηρές μεταρρυθμίσεις για να έρθει ανάπτυξη»

Μητσοτάκης: «Εξαιρετική συνάντηση με Μακρόν - Τολμηρές μεταρρυθμίσεις για να έρθει ανάπτυξη»

Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας - Σκέψεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπερψήφιση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τα «κόκκινα» δάνεια»

Μητσοτάκης: «Εξαιρετική συνάντηση με Μακρόν - Τολμηρές μεταρρυθμίσεις για να έρθει ανάπτυξη»
Την προσπάθεια του να ανοιχθεί προς το Κέντρο και να καταδείξει ότι το κόμμα του αποτελεί τον «κεντρικό εκφραστή της μεγάλης μεταρρυθμιστικής συμμαχίας που έχει ανάγκη η Ελλάδα», σηματοδοτεί το πρόγραμμα της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Παρίσι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης.
               
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεδίωξε, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη γαλλική πρωτεύουσα, να έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, σημαίνον στέλεχος της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ που όμως πρόσφατα άνοιξε το δικό του βηματισμό ιδρύοντας νέα πολιτική κίνηση στον χώρο του Κέντρου με την επωνυμία «Μπροστά» η οποία είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει το όχημα για να διεκδικήσει το αξίωμα του Προέδρου στις εκλογές του επόμενου χρόνου. Μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε στο Twitter του: «Κοινός τόπος ότι μόνο με τολμηρές μεταρρυθμίσεις μπορεί να έρθει η ανάπτυξη» ενώ χαρακτήρισε τη συνάντησή τους «εξαιρετική».

Το tweet του προέδρου 

Κλείσιμο

               
Ο κ. Μακρόν έχει προφίλ μεταρρυθμιστή πολιτικού, κάτι που θέλει να καλλιεργήσει και ο κ. Μητσοτάκης και, για το σκοπό αυτό, το κύριο μέρος του ταξιδιού του στο Παρίσι, όπου επίσης για λόγους «ισορροπίας» θα συναντήσει και τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί που ηγείται του συντηρητικού - δεξιού κόμματος «Ρεπουμπλικανοί», προβλέπει επαφές με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει η Καθημερινή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν σκέψεις η ΝΔ να υπερψηφίσει την Κυριακή τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.
               
Το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνει κατ΄ ιδίαν συνάντηση που θα έχει στην έδρα του ΟΟΣΑ με τον γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού Άγχελ Γκουρία, ενώ, παρουσία τους, θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο πλευρών, με τη ΝΔ να εκπροσωπείται από τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη και τον καθηγητή  Γιώργο Πρεβελάκη που είχε εκπροσωπήσει παλαιότερα, ως πρέσβης, την Ελλάδα στον διεθνή οργανισμό και είναι τώρα  μέλος της Επιτροπής Προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
               
Από τη συνεργασία αυτή, η αντιπροσωπεία την ΝΔ επιδιώκει να αντλήσει ενημέρωση για την πρόοδο που έχει συντελεστεί από τον Μάρτιο του 2015 οπότε υπογράφηκε το «Κοινό Έγγραφο Συνεργασίας» του ΟΟΣΑ με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς επίσης τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται όσον αφορά την αξιολόγηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την συνεργασία σε θέματα διαφάνειας, όπως και αξιολόγησης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Οι διεθνείς επαφές του κ. Μητσοτάκη θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα και το επόμενο ταξίδι του θα είναι πιθανότητα στις 30 Μαΐου στο Λουξεμβούργο με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο περιθώριο των οποίων θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων και πρωθυπουργούς.  Πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι στα σχέδια του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνονται επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στην Φρανκφούρτη, καθώς και ταξίδι τον επόμενοι μήνα στη Μόσχα για επαφές με τη ρωσική ηγεσία.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης