Σε εξέλιξη η αντιπαράθεση κυβέρνησης - Σαββαΐδου

Σε εξέλιξη η αντιπαράθεση κυβέρνησης - Σαββαΐδου

Τι λέει το Μέγαρο Μαξίμου και τι απαντά το περιβάλλον της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, η οποία αύριο καταθέτει στον εισαγγελέα για την υπόθεση

Σε εξέλιξη η αντιπαράθεση κυβέρνησης - Σαββαΐδου
Στην παραίτηση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων επιμένει η κυβέρνηση, σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη από την Παρασκευή ζητήσει την απομάκρυνσή της, μέσω του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Κλείσιμο
Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου δεν επηρεάζεται από το κλίμα που φέρεται να δημιουργεί η πλευρά της γενικής γραμματέως για προνομιακές σχέσεις της με το Κουαρτέτο των εκπροσώπων των δανειστών.

Η κυρία Σαββαΐδου έχει κληθεί ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία και καλείται να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα.

Όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, το γεγονός αυτό και μόνο «λύνει τα χέρια» της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απομάκρυνσή της. Ωστόσο, όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς, μιλώντας με κυβερνητικά στελέχη, το πρωθυπουργικό γραφείο προς το παρόν αφήνει την κυρία Σαββαΐδου να κατανοήσει μόνη της την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και να διευκολύνει η ίδια την κυβέρνηση με την παραίτησή της.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Σαββαΐδου πρόκειται να καταθέσει την Τρίτη στον εισαγγελέα για την υπόθεση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης