Τα ΝΕΑ: Η Σαββαΐδου έμαθε για τη «δίωξή» της από τα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ φύλλα

Τα ΝΕΑ: Η Σαββαΐδου έμαθε για τη «δίωξή» της από τα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ φύλλα

Αυτό αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος - «Η γυναίκα δεν παραιτείται» γράφει στη στήλη του

Τα ΝΕΑ: Η Σαββαΐδου έμαθε για τη «δίωξή» της από τα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ φύλλα
Μια σημαντική αποκάλυψη για την υπόθεση Σαββαΐδου κάνει σήμερα η εφημερίδα τα «ΝΕΑ». Όπως αναφέρεται συνομιλητές της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων λένε ότι η Κατερίνα Σαββαΐδου έμαθε για τη «δίωξή» της από «τα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ φύλλα καθώς η Εισαγγελία δεν της έχει καν διαβιβάσει κλήση για απολογία, για να ενημερωθεί για ποιο θέμα κατηγορείται...». Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση αυτή είχε αναφερθεί στο πρώτοσέλιδο της Παρασκευής η εφημερίδα «Αυγή».

«Τα Νέα» αποκαλύπτουν, επίσης, «ότι όταν ο Ευκλείδης με τα κασκόλ κλπ. Τσακαλώτος της έθεσε θέμα ευαισθησίας της κυβέρνησης περί τα θέματα ηθικής, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων φέρεται να του αντέτεινε "δεν είδα η κυβέρνηση να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία για τους δύο υπουργούς της και τα πόθεν έσχες τους!"».

Το κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου έχει ως εξής:

Διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης με αβέβαιη κατάληξη εκτιμώ ότι παίρνει η υπόθεση με την προσπάθεια της κυβέρνησης να «παραιτήσει» τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. Η απαίτηση, διά του υπουργού Ευκλείδη «πότε επιτέλους θα φτάσει ο χειμώνας να καταπλήξω την Ευρώπη με τα trendy κασκόλ μου» Τσακαλώτου προς τη Σαββαΐδου να παραιτηθεί «διότι η κυβέρνηση είναι ευαίσθητη σε θέματα ηθικής τάξεως» πληροφορούμαι εγκύρως - και με τη σειρά μου πληρφορώ πάντα ενδιαφερόμενο, του Μεγάρου Μαξίμου συμπεριλαμβανομένου - απορρίπτεται! Η γυναίκα δεν παραιτείται.

Κλείσιμο
Όχι μόνο γιατί δεν βλέπει το λόγο να το κάνει ,αλλά και γιατί πίσω απο αυτή την άκρως προσβλητική για την ίδια προσπάθεια διαβλέπει ότι υποκρύπτειται η πρόθεση της κυβέρνησης να την καταστήσει εκ προοιμίου ένοχο για ζητήματα για τα οποία δεν έχει καν κληθεί από τη Δικαιοσύνη να εκθέσει τις θέσεις της.

Άνθρωπός της με την οποίο συνομίλησα χθες το απόγευμα, μου ανέφερε ότι η Σαββαΐδου θεωρεί πως όσα της καμαρτυρούν θα καταπέσουν ως χάρτινος πύργος όταν κληθεί να δώσει εξήγήσεις και (εξακολουθεί να...) πιστεύει ότι «είναι αδύνατον ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί να μην αποδεχθούν τις εξηγήσεις που θα δώσει».

Ενδεικτικό της πρόθεσης της κ. Σαββαΐδου να οδηγήσει στα άκρα την κόντρα με την κυβέρνηση είναι, κατά την πήγη μου που προανέφερα, το γεγονός ότι όταν ο Ευκλείδης με τα κασκόλ κλπ. Τσακαλώτος της έθεσε θέμα ευαισθησίας της κυβέρνησης περί τα θέματα ηθικής, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων φέρεται να του αντέτεινε «δεν είδα η κυβέρνηση να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία για τους δύο υπουργούς της και τα πόθεν έσχες τους!».

Η ίδια πηγή με ενημερώσε ακόμη ότι την περίφημη υπόθεση των 78 εκατ. ευρώ για την οποία η Σαββαΐδου κατηγορείται επειδή διέταξε... επανέλεγχο από τις υπηρεσίες (!) την πληροφορήθηκε την Παρασκευή από τα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ φύλλα, καθώς η Εισαγγελία δεν της έχει καν διαβιβάσει κλήση για απολογία, για να ενημερωθεί για ποιο θέμα κατηγορείται...

Μα απαίτηση που την έχει και αυτή η γυναίκα. Δεν ρίχνει μια ματιά στην πρόσφατη Ιστορία να δει ότι επί Στάλιν όλα αυτά ήταν πολυτέλειες;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης