Σαν εργολάβος μίλησε ο Τσίπρας για να καλύψει τον θείο Αλέκο

Σαν εργολάβος μίλησε ο Τσίπρας για να καλύψει τον θείο Αλέκο

«Με ρωτάτε αν η γραφειοκρατία τηρήθηκε στο ακέραιο;» απόρησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ - Κάλυψε τον πρώην υπουργό του και έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι ο κ. Φλαμπουράρης μπορεί να μην έχει καν κέρδη από τη δουλειά των 3,9 εκατ.ευρώ!

Σαν εργολάβος μίλησε ο Τσίπρας για να καλύψει τον θείο Αλέκο
Σαν απολογητής και... λογιστής του Αλέκου Φλαμπουράρη εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ερωτηθείς για την υπόθεση του θεωρούμενου ως πολιτικού του μέντορα και πρώην υπουργού Επικρατείας που έπαιρνε δουλειές από το Δημόσιο με την κατασκευαστική του εταιρεία ενώ ήταν υπουργός, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε κυνικά ότι ο κ. Φλαμπουράρης μπορεί να μην είχε καν κέρδη από την δουλειά των 3,9 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι Κορινθίας.

«Ποτέ στο παρελθόν ο Φλαμπουράρης δεν είχε χαρακτηριστεί διαπλεκόμενος. Πήρε μια δουλειά ο άνθρωπος τον Νοέμβρη του 2014 πριν γίνουν εκλογές, ούτε υπουργός, ούτε στέλεχος ήταν, ζούσε από τη δουλειά του» είπε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star και στο Νίκο Χατζηνικολάου.

Κλείσιμο
«Γίνεται η εκλογική διαδικασία, δέχεται την τιμητική πρόταση να γίνει υπουργός και αμέσως αποχωρεί, φεύγει από το ΔΣ της εταιρείας του» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Φλαμπουράρης πήρε μία δουλειά τον Νοέμβριο του 2014 και τα νούμερα είναι παραπλανητικά» τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Διαβάζω ότι πρόκειται για σύμβαση 3,9 εκατ.ευρώ» παρατήρησε ο δημοσιογράφος. «Δεν ξέρω, νομίζω ότι είναι 1-1,5 εκατ. ευρώ» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Και να σας πω, μπορεί να μην έχει καν κέρδη γι' αυτή τη δουλειά, με τις εκπτώσεις που κάνουν οι εργολάβοι»!

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε απολύτως τις πράξεις του κ. Φλαμπουράρη. «Μόλις έγινε υπουργός παραχώρησε τις μετοχές του και έκανε τα χαρτιά του να βγει στη σύνταξη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέκο Φλαμπουράρη και συνέχισε διερωτώμενος: «Πού είναι το μεμπτό;».

«Το ηθικό ζήτημα είναι αν κάποιος ως υπουργός χρησιμοποιεί τη θέση του για να πάρει μία δουλειά. Αυτό δεν έγινε με τον Φλαμπουράρη», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε για τον πολιτικό του μέντορα: «Είναι επαγγελματίας. Πήρε μια δουλειά πριν γίνει υπουργός και όταν έγινε υπουργός μεταβίβασε την εταιρεία. Όταν λοιπόν αυτή η δουλειά βγήκε τρεις μήνες πριν γίνει υπουργός που είναι το θέμα;».

Κατά την άποψη που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την υπόθεση Φλαμπουράρη και την μεταβίβαση των μετοχών της κατασκευαστικής του εταιρείας με ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό: «Έτσι γίνονται οι μεταβιβάσεις μετοχών».

«Υπάρχει κάποιο ηθικό θέμα;» συνέχισε ο κ. Τσίπρας αιτιολογώντας πλήρως τις πράξεις του κ. Φλαμπουράρη και κατέληξε: «Με ρωτάτε αν η γραφειοκρατία τηρήθηκε στο ακέραιο;»...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης