Ο Φλαμπουράρης παραδέχεται ότι έχει μετοχές στην εταιρεία αλλά δεν βλέπει ασυμβίβαστο

Ο Φλαμπουράρης παραδέχεται ότι έχει μετοχές στην εταιρεία αλλά δεν βλέπει ασυμβίβαστο

Μιλά γενικά για «αποχώρηση στις 26 Ιανουαρίου» όταν παραμένει βασικός μέτοχος με πάνω από 50% των μετοχών -  Ξεκάθαρος ο νόμος, επιτάσσει την «έξωσή» του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Τι προβλέπουν το Σύνταγμα και ο νόμος 1558/1985

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε υπόλογος για ένα θέμα διαπλοκής ενώ έχει υψώσει τους τόνους για ζητήματα ηθικής τάξης, αλλά και μη πειστικές απαντήσεις προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του protothema.gr για το έργο 3,9 εκατ. ευρώ που η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ στην οποία ο κ. Φλαμπουράρης είναι κύριος μέτοχος, υπέγραψε στις 20 Μαίου με την περιφέρεια Πελοποννήσου. 
 
Πρόκειται για θέμα ηθικής αλλά και νομικής βάσης, το οποίο εγείρει άμεσο ζήτημα εκλογιμότητας του πρωτοκλασάτου στελέχους της Κουμουνδούρου. Κι αυτό διότι ο νόμος περί ασυμβιβάστου υπουργών και βουλευτών ξεκάθαρα ορίζει πως ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να έχει μετοχική δραστηριότητα σε επιχειρήσεις που λαμβάνουν κρατικά έργα και ταυτόχρονα να εκλεγεί και βουλευτής στην Α Αθήνας στις 20 Σεπτέμβρη.  
 
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη πυροδότησε χθες συζητήσεις ως προς το ηθικό πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο στενότερος συνεργάτης του κατηγορείται για ασύμβατες με το νόμο δραστηριότητες αφού βρέθηκε να είναι παράλληλα  υπουργός Επικρατείας και εργολάβος δημοσίων έργων. Η κάλυψη που η Κουμουνδούρου απλόχερα παρείχε στον τέως υπουργό και το γεγονός πως καν δεν τέθηκε  - παρά το σαφές νομοθετικό πρόβλημα που υπάρχει – ζήτημα απομάκρυνσης του από τις λίστες της Α Αθήνας, θυμίζει τις παλιές, άσχημες για τη χώρα ημέρες, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται με θάρρος να παραδεχθεί τις σχέσεις του πρώην υπουργού του με τις κρατικές δουλειές. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε και για άλλα δημόσια έργα που η οικογένεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει ενώ και ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε το ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικής και μετοχικής δραστηριότητας του Αλέκου Φλαμπουράρη.
 
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της η εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη, εχθές του βράδυ τόνιζε πως ο τέως υπουργός και πολιτικός μέντορας του Αλέξη Τσίπρα έχει καταθέσει το εργολαβικό του πτυχίο πριν τις εκλογές και πως έχει αποχωρήσει από την κατασκευαστική επιχείρηση από τις 26 Ιανουαρίου του 2015. Συγκεκριμένα τονίστηκε πως η σχετική αίτηση αποχώρησης από το δ.σ. και την αντιπροεδρία της εταιρείας κατατέθηκε στις 4 Φεβρουαρίου αν και μέχρι στιγμής ουδέν ΦΕΚ έχει δημοσιευτεί, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε και αίτημα του κ. Φλαμπουράρη για να λάβει σύνταξη. Αυτό όμως που αποφεύγει η διοίκηση της εταιρείας να απαντήσει είναι για το ποια είναι η ακριβής μετοχική σύνδεση του τέως υπουργού με την κατασκευαστική εταιρεία που – σημειωτέον – ο ίδιος έχει ιδρύσει. 
 
Το θέμα λοιπόν δεν έχει να κάνει με την κατάθεση του εργολαβικού πτυχίου ή την αποχώρηση από το δ.σ. του τεως υπουργού αλλά με τις μετοχές. Εξάλλου κι άλλοι, πολύ γνωστοί και μεγάλοι εργολάβοι τους οποίους συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί, έχουν καταθέσει τα πτυχία τους, όμως οι επιχειρήσεις που δημιούργησαν εξακολουθούν και κυριαρχούν στα δημόσια έργα αποφέροντας σε αυτούς σημαντικά κέρδη από μερίσματα. Ο κ. Φλαμπουράρης εχθές αποκάλυψε τόσο στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 όσο και στον τηλεοπτικό ΣΚΑΊ πως εξακολουθεί να διατηρεί μετοχές της εν λόγω εταιρείας. Μετοχές που σύμφωνα με πηγές μας ξεπερνούν το 50% κάτι που εδώ και μία ημέρα ο τέως υπουργός δεν έχει διαψεύσει!
 
Ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης λοιπόν και στις 20 Μαίου – ημερομηνία οπότε και η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ υπέγραψε την εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και σήμερα, δεν εμφανίζεται να έχει καταθέσει ή πουλήσει κάπου αυτές τις μετοχές. Ούτε στο ΓΕΜΗ φαίνεται κάποια πράξη, ούτε οι μετοχές έχουν κατατεθεί κάπου αλλού  ενώ το πρακτικό της τελευταίας γενικής συνέλευσης της κατασκευαστικής με ημερομηνία 30/6/2014 δεν έχει εμφανιστεί πουθενά, ούτε στην αρμόδια περιφέρεια Αττικής, ούτε σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε ΦΕΚ.

Εφόσον όμως δεν έχει γίνει η σχετική μεταβίβαση μετοχών, ξεκάθαρα πλέον ο κ. Φλαμπουράρης είναι υπόλογος κι εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου 1558/1985 που μιλάνε για ασυμβίβαστο υπουργών οι οποίοι δεν μπορούν στη θητεία τους να λαμβάνουν δημόσια έργα καθώς και του άρθρου 57 του Συντάγματος που ξεκαθαρίζει πως προβλέπεται έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα διότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, εταίρου, ή μετόχου κλπ δ.σ. επιχείρησης που αναλαμβάνει μελέτες ή προμήθειες ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο και συνάπτει συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».
ΣΧΟΛΙΑ (27)

ΑΛΕΚΑ

ΑΧ ΚΑΛΕ ΝΑΙ ΕΕΕ ΝΑΙ ΕΧΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΛΕΕΕ Ε ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΛΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ- το ποιοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο ?? ασυμβιβαστο ? τι ειναι αυτο παλι καλε ?! αχ μη με κουραζετε τωρα με λεπτομερειες ασυμβιβαστες με την "κουλτουρα μας".! εμεις στην κουμουνδουρου δεν εχουμε ασυμβιβαστα και τετοια ! μονο μετοχε$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ εχουμε ! οκ ?!

Σύγκριση

7 μήνες ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ: 3.900.000 / 7μήνες = 554.142,86 / μήνα 480 μήνες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: 4.000.000.000 / 48 = 8.333.333.33 / μήνα Ο παλαιός είναι ωραίος ΥΓ: δεν με πειράζουν τα μηδενικά, αυτό που με ενοχλεί είναι τα 3αρια!

ΘΑΝΑΤΟΣ

ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ! ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΣ

Βέρτης

Όλοι όσοι προσπαθούν να κτυπήσουν το σύριζα με τέτοια ασύστολα ψεύδη θα φάνε το κεφάλι τους την Κυριακή. Ο Αλέξης θα βγει νικητής με 5% μονάδες μπροστά. Γράψτε το για να το θυμάστε το βράδυ της Κυριακής. Μην το ξεχάσετε. Ο λαός θα καταδικάσει για μια άλλη φορά τους ψευδολόγους που δεν έχουν απολύτως κανένα ουσιαστικό επιχείρημα για το μέλλον της χώρας. Μια ζωή με , μπλα, μπλα και με οχετό ψευδών ειδήσεων, και κυρίωε τις τελευταίες μέρες, προσπαθούν να κτυπήσουν τους ξεκάθαρους αντιπάλους τους. Ο λαός όμως άλλα βούλεται και θα τους δώσει το πρέπον μάθημα σε 4 μέρες από τώρα. Μόνο λίγη υπομονή να έχουν.

Ακριβώς έτσι!

Όπως τα λές φίλε!

Δεξιος

Αριστερα λαμογια, τελειωσε το παραμυθι της "ηθικης ανωτεροτητας" της αριστερας (απο που κι ως που "ηθικοι" οι αθεοι?). Πρωτα το σκανδαλο κατρου, μετα τα λεφτα εξωτερικου του υφυπ οικονομικων, μετα τα λεφτα της μανας βαλαβα, τωρα ο φλαμπου. Και ποιος ξερει ακομα τι θα βρεθει. Εν τω μεταξυ , το γελαστο παιδι κανει διακοπουλες σε βιλα με ιδιοκτητη απο τη λιστα λαγκαρντ, χωρις να γνωριζουμε πως τις χρηματοδοτησε, ανεβηκε (και οδηγησε) κοτερο μεγαλοεπιχειρηματια και εστειλε και τα παιδακια σε πανακριβο αριστοκρατικο νηπιαγωγειο αντι να τα στειλει μαζι με τα λαθρομεταναστακια στην κυψελη. ΣΑΣ ΤΡΕΧΕΙ Η "ΗΘΙΚΗ" ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑΝΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ!!!

...

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ!!! Δεν είναι στην διακριτική σου ευχέρεια να τον τηρείς ή όχι!

ο παπαδάκης στον αντέννα

έβαλε τις φωνές στους τηλεθεατες ζητάνε να μιλήσει για το θέμα φλομπεριάρη. ο παπαδάκης του αντέννα τους είπε να ξυπνάνε 7 το πρωϊ για να ακούσουν την "τλεφωνική συνομιλιά" με τον φλομπεριάρη. ο παπαδάκης του αντέννα προφανώς δεν μπορούσε να ξαναπαίξει την συνομιλία αργότερα, ήταν μια συνομιλία τζόκερ, όποιος έτυχε να την ακούσει στις 7 το πρωί κέρδιζε. ο παπαδάκης του αντέννα την επόμενη φορά θα φωνάξει τον φλομπεριάρη στις 4 το πρωί. ο παπαδάκης του αντέννα που τραγουδά "αλέξη-αλέξη".

truth

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!! ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ !!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ !!! ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΙΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ !!!

xk

Οταν εχεις πανω απο το 50% των μετοχων δεν εισαι απλα "βασικος μετοχος". Εισαι ο ιδιοκτητης της εταιρειας. Ποια αποχωρηση και κσταθεση πτυχιου και πρασινα αλογα. Ο Αλεκος Φραπεδιαρης ειναι ο ιδιοκτητης της εταιρειας. Αυτα τα πραγματα δεν γινονται ουτε στην Ζανζιβαρη των Μπουνγκα-Μπουνγκα. Αλεξη λυπαμαι αλλα ενας ενας οι ηθικοι Αριστεροι ξεμπροστιαζεστε ως χυδαια λαμογια σαν κι αυτα που κατηγορουσατε. Εχετε εξηγησεις να δωσετε. Μπροστα στη Δικαιοσυνη και στον λαο που εξαπατησατε. Που ειναι η ανεξαρτητη Ελληνικη δικαιοσυνη; Αν γινονταμ αυτα στην Αμερικη η σε Δυτικο Ευρωπαικη χωρα ο κυρ Αλεκος θα ειχε συλληφθει και η εταιρεια και τα περιουσιακα του στοιχεια θα ειχαν δεσμευθει απο την Δικαιοσυνη μεχρι να γινει ερευνα και δικη. Οχι που μου γυριζει με τον φραπε στο χερι και μας κουναει και το δαχτυλο οτι παραμενει υπερανω. Ως ΠΟΤΕ αυτα τα λαμογια θα μενουν ανεγγιχτοι! ΩΣ ΠΟΤΕ ο λαος θα ανεχεται μια κολοβη, ανυπαρκτη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στη χωρα του!

"ο λαός σας"

πανηγυρίζει στις πλατείες επειδή χρεοκόπησε (!) και αναζητά "ανάσες αξιοπρέπειας" επειδή δεν του δανείζουν όσα λεφτά θα ήθελε ψηφίζοντας πολιτικούς οι οποίοι "δεν πιστεύουν στα λεφτά". προφανώς το πρόβλημα της χώρας σου όχι απλά δεν λύθηκε, δεν έχει αρχίσει καν...

Τ. Η

Ξυπνηστεεεεεε.

ΤΚ

Δεν δουλεύει ο ανθρωπας στην εταιρεία ρε λέμε. Μόνο τα λεφτά παίρνει. Σωστός.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4808905

Η Δανία  και η Ολλανδία να έχουν πιο ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, από την Ελλάδα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποφεύγει την παραμικρή αναφορά στο Γαλλικό βέτο

3
4924208

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση – Επιστολή τεσσάρων σημείων του Θεοδωρικάκου προς τα κόμματα ενόψει της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής τη Δευτέρα

45
eu-summit-table-arthro

Ξεκάθαρο όχι των Ευρωπαίων ηγετών στο αίτημα για ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ - Το ζήτημα της διεύρυνσης απλώς θα συζητηθεί, κάποια στιγμή, μέχρι τον Μάιο του 2020 χωρίς την παραμικρή δέσμευση ότι μελλοντικά μπορεί να αποφασιστεί η είσοδος των δύο χωρών στην ΕΕ

12
socialismos

Στόχος της κίνησης αυτής, που παρουσιάζεται ανήμερα της επετείου της μεγάλης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτώβρη του 1981, είναι να αγωνιστεί «για μια νέα πολιτική και ιδεολογική νίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»