Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας οφείλει μια ξεκάθαρη απάντηση για την υπόθεση Φλαμπουράρη

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας οφείλει μια ξεκάθαρη απάντηση για την υπόθεση Φλαμπουράρη

«Δεν μπορείς να είσαι στην πολιτική και να συμμετέχεις σε δημόσια έργα. Είμαστε με τον Τσίπρα για να σπάσει τη διαπλοκή» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Την επόμενη ημέρα των εκλογών θα πρέπει οι πολιτικοί  αρχηγοί που ψήφισαν το Μνημόνιο να προβούν σε μία πολιτική συμφωνία, όπως πρόκρινε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ για την ενδεχόμενη συμμετοχή  του στην αυριανή κυβέρνηση δεν έδωσε σαφής απάντηση για το ποια κόμματα θα επέλεγε, ωστόσο έθεσε τις προϋποθέσεις, όπως η ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας και το ποιοι θα συμμετέχουν. “Να συμφωνήσουμε, να μην κάνει ο ένας σαμποτάζ στον άλλον”, διαμήνυσε ο κ. επικεφαλής του Ποταμιού. Σχολιάζοντας το χθεσινό ντιμπέιτ, ανέφερε ότι περίμενε σε μια προσωπική αντιπαράθεση των δυο πολιτικών αρχηγών να πουν το τι θα κάνουν στις 21 του μήνα.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Φλαμπουράρη λέγοντας: “Μια από τις προτεραιότητες του Ποταμιού είναι να αντιμετωπίσουμε το θέμα της διαφθοράς. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαία την πάταξη της διαφθοράς δεν μας ενώνει. Έχουμε άλλη οπτική. Άλλωστε ένας υπουργός και μέντορας του κ. Τσίπρα, ο κ. Φλαμπουράρης, εμφανίζεται να έχει μετοχές σε μια τεχνική εταιρία και να παίρνει έργα από το κράτος, κατά την περίοδο που είναι υπουργός” και συνέχισε αναφέροντας: “Ως προς αυτό πρέπει να απαντήσει επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν μιλάς για διαφθορά, πρέπει να μιλάς και για το δικό σου σπίτι, όχι μόνο για το σπίτι του άλλου. Όταν μπαίνεις στην πολιτική δεν μπορείς να συμμετέχεις σε δημόσια έργα. Δεν μπορείς να είσαι σε μια εταιρία”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα των εκλογών λέγοντας: “Θέλουμε να οδηγήσουμε το πολιτικό σύστημα σε μικρούς και δίκαιους συμβιβασμούς, στο πλαίσιο μιας πολιτικής συμφωνίας που θα σώσει τη χώρα. Διότι η χώρα δεν έχει γλιτώσει ακόμη”, ενώ προσέθεσε ότι “ανεξαρτήτως του αποτελέσματος θα πρέπει άμεσα να δεσμευτούν οι πολιτικοί αρχηγοί που ψήφισαν τη συμφωνία, ότι για ένα διάστημα τριών ετών η χώρα δεν θα πάει σε εκλογές. Αυτή τη στιγμή προέχει η σταθερότητα στην οικονομία”.

Ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη συμμετοχή του στην επόμενη κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι θα μιλήσει με το πρώτο κόμμα, όχι αναγκαστικά για να είναι στην κυβέρνηση, αλλά για να ακούσουμε τις προγραμματικές και αναλόγως θα πράξουμε”. Επισήμανε δε την ανάγκη να υπάρξει δέσμευση των πολιτικών αρχηγών που ψήφισαν το μνημόνιο για μια πολιτική συμφωνία, ώστε να μην οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές. Αναφέρθηκε και στα άτομα που θα είναι στην κυβέρνηση λέγοντας ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε πειραματισμούς, οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να συμφωνήσουν με το Ποτάμι και σε αυτό που λέμε “Εθνική Ελλάδος”.

“Εμείς είπαμε στους πολίτες να σκεφτούν τις προηγούμενες κυβέρνησης όπως και την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Εκεί θα επιστρέψουμε; Όσοι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες του Ποταμιού να το στηρίξουν”, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. Παραδέχθηκε ότι τον προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι “μας προβληματίζουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Εμείς δεν έχουμε κομματικό στρατό, δεν έχουμε γραφεία, υπάρχει μία χαμηλή συσπείρωση. Θα είναι ήττα για εμάς να κινηθούμε κάτω από τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο ρόλος του Ποταμιού είναι να ωθήσουμε το πολιτικό σύστημα σε μικρούς και δίκαιους πολιτικούς συμβιβασμούς. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει την επόμενη ημέρα να κάνουμε μία πολιτική συμφωνία,  γιατί η χώρα δεν έχει ακόμα γλιτώσει, ο κ. Σόιμπλε δεν έχει αποσύρει το θέμα της εξόδου από το ευρώ. “Ο ρόλος που θέλω να παίξω ενός τρίτου ισχυρού παίκτη”, θέτοντας  εκ νέου τον πήχη του 10%. 

Στα λόγια είμαστε όλοι προοδευτικοί, εμείς όμως θα όντως θα προτείνουμε τις οικονομικές προτάσεις που είναι προοδευτικές”, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και   τόνισε "πρώτη προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε νέες δουλειές”. “Αύριο θα παρουσιάσουμε τις οικονομικές μας προτάσεις σε διακαναλική”, πρόσθεσε. 

Προτεραιότητες 

1. Το μεγάλο θέμα που λέγεται δουλειές δουλειές, όλος ο τομέας για τη δημιουργία απασχόλησης, έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Η ανεργία έχει ξεφύγει, υπάρχει μαύρη εργασία. 

Η δική μας πρόταση είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται 100.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο,  10 χρόνια για να ξαναγυρίσει η Ελλάδα στο 2008. Αυτό γίνεται με την ιδιωτική πρωτοβουλία, με τις επενδύσεις, δηλαδή αυτό με το κίτρο προσλήψεων και με μείωση φορολογίας. 

2. Σύγκρουσή με τη διαφθορά, είτε για το μικρό, ατομικό είτε με την καταλήστευση του κρατικού πλούτου. “Είναι οδυνηρό ότι κάποιοι πλούτισαν στην περίοδο της κρίσης και το σημαντικό είναι να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά”, τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

3. Η παιδεία, αν γίνει επανάσταση στη χώρα θα πρέπει να είναι η επανάσταση στη παιδεία. Δεν μπορεί να μείνει σε αυτή την κατάσταση. 

“Δεν υπάρχει δωρεάν χρήμα. Το παραδέχτηκε και ο κ. Τσίπρας. Πρέπει να προσελκύσουμε επενδύσεις”, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.  Σε ερώτηση γιατί στήριξε το Μνημόνιο, απάντησε ότι η φράση μου ήταν  φέρτε επιτέλους μια συμφωνία, όχι μια οποιαδήποτε συμφωνία. Πριν κλείσουν οι τράπεζες. Γιατί ξέραμε τις συνέπειες, αν κλείνανε οι τράπεζες δεν θα άνοιγαν σύντομα". 

Αναφορικά με το προσφυγικό, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι χρειάζεται συνάντηση Κορυφής να αποφασιστεί μια σειρά από μέτρα. “Δεν έχει ευθύνη η Ευρώπη για τη διάλυση της Συρίας;”, αναρωτήθηκε και εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρώπη καθυστέρησε, θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι  “χρειαζόμαστε μία μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία, αν η Τουρκία είναι απλώς περάστε και πηγαίνετε στην Ελλάδα τότε θα ζήσουμε αυτό το φαινόμενο και για τα επόμενα χρόνια”. 

Για τις νέες τηλεοπτικές άδεις, ανέφερε ότι δεν πρέπει να δίνονται  μόνο με οικονομικά κριτήρια, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί  κάποιος που δίνει μόνο λεφτά να μπορεί να κάνει μίντια, το άλλο είναι ο έλεγχος αυτών που συμμετέχουν, να έχει επαγγελματίες. “Δεν μπορεί να αποφασίζει ο υπουργός για τις άδειες, να υπάρχει ΕΣΡ, μία άλλη ανεξάρτητη αρχή”, ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, παρουσιάζοντες τις προτάσεις του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι  “όχι να είναι οι άδειες αντικείμενο απόφασης ενός υπουργού. Ένας υπουργός επανεκλέγεται, έχει την ανάγκη της εύνοιας των καναλιών. Να υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός”. 

Για τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι “έχουμε πει ότι το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να κρατά εάν μεγάλο ποσοστό, αλλά όχι και το μάνατζμεντ, να μην υπάρχει αυτό βλέπουμε τώρα, να κάνει προσλήψεις”. “Με ευχαρίστηση είδα ότι και ο Αλέξης Τσίπρας το ανέφερε, αλλά δεν έγινε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση" πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Mak

Όταν πας να κερδίσεις τις 50 έδρες του πρώτου κομματος με σκανδαλολογία, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις και εσύ σκελετούς στην ντουλάπα. Αυτή η στάση των στελεχών του σύριζα ότι επειδή είναι αριστεροί δε χρειαζεται να απολογηθούν για τίποτα και όλα είναι επιτρεπτά για αυτούς έχει αρχίσει να γίνεται αηδία.

riko

Ολοι γνωριζουν οτι η εταιρεια Τσιπρα-Φλαμπουραρη ειχανε σαρωσει ολα τα εργα για "αλλιευτικα καταφυγια" που επιδοτουνται απο Ε.Ε στη Μυκονο , Παρο ,Ναξο κτλ αλλα υπηρχε μονατοριουμ απο ΜΜΕ . Τωρα φαίνεται οτι ξεφευγουν απο την ομερτα και θα βγουν στη φορα τα εργα πατερα Τσιπρα ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΛΕΜΕ

Θεοδώρακης - Μειμαρακης χάνουν . Τα παίζουν όλα για όλα. Και είναι πλέον λίγοι !!!!!

χαρης

Συντροφε , ο πολιτικος απαταιωνας Αλςξης Τσιπρας υποσχεθηκε καταργηση των μνημονιων και εφερε μνημονιο. Λεει ότι θα χτυπησει την πλουτοκρατια αλλα κανει διακοπες σε βιλες εφοπλιστων ποιος ξερει με τι ανταλλάγματα. Ο Τσιπρας λεει ότι θα ερευνησει την λιστα Λαγκαρντ αλλα συνδιαλέγεται με ανθρώπους μεγαλοαστούς που είναι στην λιστα. Σου ειπε για τον ενφια πως θα τον καταργησει αλλα σου μειωνει ακομη και τις δοσεις, σου ειπε πως θα επαναφερει τις συνταξεις αλλα σου καταργει ακομη και το εκας.. Γιατι δεχεσαι να πέφτεις θυμα απατης και μαλιστα να υποστηριζεις τον απαταιωνα που σου την εφερε ? Αυτό δεν είναι καποιου είδους ψυχικη διαταραχη? Θα στηρίξεις καποιον που σου ειπε ψεμματα για να σου υφαρπαξει την ψηφο? Δεν ξερω , ισως μια επισκεψη σε καποιον ψυχιατρο θα ηταν μια καλη λυση. Περαστικα συντροφε και αμα θες να σε πιανουν μακακα και να σε δουλευουν , αυτό δε σε τιμα σαν ανθρωπο.. Τωρα εάν εκει στο συριζα νοιωθετε ικανοποιηση με τον ορο μακακας και κοροιδο αυτό δεν είμαι σε θεση να το γνωριζω φυσικα απλα προβληματίζομαι για το ποσο μεγαλη τελικα είναι η παρακμη και η σηψη σε αυτή την χωρα. Τι να σου πω λοιπον αφου επιμενεις , καλο βραδυ μακακα,(σε χαιρετω ετσι γιατι σαν συριζαιος το θεωρεις τιτλο τιμης , τι να πω)..

Αλοιμονο μας

Αν χασουν......θα μηνουμε με Τα σαινια του Τσιπρα και τον Καμμενο?Θαυμασα παλι τον Λαζοπουλο σημερα τον προπαγανδιστη.Βγηκε να μας πει ποσο καλο παιδι ειναι ο Αλεξης και ποσο καλα τα λεει ο Καμμενος.Ξεφτυλας τελειως.Μου αρεσει που λεει για αλλους οτι κανουν προπαγανδα.Αληθεια για το αφεντικο του στο καναλι που ειναι υποδικος,προφυλακιστηκε και ειναι εξω λογο υγειας ποτε θα κανει κουβεντα?Τα αλλα μεσα ειναι διαπλεκομανα ο Αλφα οχι.Ετσι?

papaki

Μην αναπνέεις τόσο ντουμάνι, έχεις παραισθήσεις... Α, και βρες μια τίμια & αξιοπρεπή δουλεία, το να είσαι κλακαδόρος της Κουμουνδούρου, δε λέει και δεν έχει και μέλλον...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

novars

Επιθυμία της πλειοψηφίας της επιτροπής είναι να εμφανιστούν αυτοπροσώπως οι συγκεκριμένοι «πρωταγωνιστές» και να καταθέσουν όσα γνωρίζουν, για τον λόγο αυτό εξετάζονται «εναλλακτικοί» τρόποι κλήτευσης 

21765958

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

IMG-20191016-WA0000

Στη συζήτηση με τον Σαρλ Μισέλ κυριάρχησαν το μεταναστευτικό - προσφυγικό, οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη Συρία

4861080

Καλεί αύριο σε συνάντηση την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ύψους 330 εκατ. ευρώ

4924456

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για «επάξια εκλογή η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει»