Le Monde: Το μήνυμα που θα περάσει σήμερα για την Ελλάδα ο Ντράγκι στο ευρωκοινοβούλιο

Le Monde: Το μήνυμα που θα περάσει σήμερα για την Ελλάδα ο Ντράγκι στο ευρωκοινοβούλιο

«Το μήνυμα που θα περάσει ο Πρόεδρος της ΕΚΤ είναι ότι τον Ιούνιο του 2014 η Ελλάδα βρισκόταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση» γράφει η γαλλική εφημερίδα και συνεχίζει: «αλλά σήμερα η Ελλάδα χωρίς να της έχει επιβληθεί ούτε ένα επιπλέον μέτρο λιτότητας, βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση, κυρίως εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας» θα σημειώσει ο Μάριο Ντράγκι

Le Monde: Το μήνυμα που θα περάσει σήμερα για την Ελλάδα ο Ντράγκι στο ευρωκοινοβούλιο
Οι ημέρες που έρχονται για το μέλλον της Ελλάδας είναι κρίσιμες, γράφει σε ανάλυσή της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» για να προσθέσει πως «η ΕΚΤ θα εξετάσει πολύ προσεκτικά τις εκροές των ελληνικών τραπεζών».

Ο Μάρι Ντράγκι, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημειώνει η εφημερίδα θα μιλήσει στο ευρωκοινοβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας, όπως έχει προγραμματιστεί καιρό τώρα αλλά, «σήμερα οι δηλώσεις του αναμένονται να είναι... λεπτές». 

«Το μήνυμα που θα περάσει ο Μάριο Ντράγκι είναι ότι τον Ιούνιο του 2014 η Ελλάδα βρισκόταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση» γράφει η «Le Monde» και συνεχίζει: «αλλά σήμερα η Ελλάδα χωρίς να της έχει επιβληθεί ούτε ένα επιπλέον μέτρο λιτότητας, βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση, κυρίως εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας» θα σημειώσει ο Πρόεδρος της ΕΚΤ.


Κλείσιμο

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου, κατά την εβδομαδιαία της συνεδρίαση, η ηγεσία της ΕΚΤ θα συζητήσει για την κατάσταση της Ελλάδας και ίσως, αν καμία συμφωνία δεν υπάρχει στον ορίζοντα ως τότε στο Eurogroup που θα συνεδριάσει στις 18 Ιουνίου, θα δοθεί ένα μήνυμα στις αγορές.

«Από την πλευρά των πιστωτών, έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες ότι στα σχέδια βρίσκεται και η πιθανότητα μιας ελληνικής χρεοκοπίας. Καθώς και οι συνέπειές της, δηλαδή η αντίδραση των αγορών και ίσως ένα "κύμα" πανικού από τους Ελληνες καταθέτες, οι οποίοι πιθανόν να τρέξουν στις τράπεζες για να πάρουν τα χρήματά τους. Οι διευθυντές των οικονομικών υπουργείων της ευρωζώνης που συνεδρίασαν στην Πέμπτη 11 Ιουνίου στην Μπρατισλάβα, αναρωτήθηκαν αν η Ελλάδα διαθέτει νομικό πλαίσιο για έλεγχο κεφαλαίων. Κι αυτό, σε περίπτωση που θα έπρεπε να ληφθούν εκτάκτως αποφάσεις για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας από τη χρεοκοπία» συνεχίζει το άρθρο. 

«Ορισμένοι είχαν ήδη στο μυαλό τους το σενάριο της χρεοκοπίας -όπως στην Αργεντινή ή την Κύπρο- ήδη από τον Μάρτιο ελπίζοντας πως μια τέτοια προειδοποίηση θα λυγίσει τελικά την κυβέρνηση Τσίπρα. Άλλοι εκτιμούν ότι στην περίπτωση του Grexit πρέπει να υπάρξουν έτοιμες προτάσεις για να ενισχύσουν εκτάκτως την ακεραιότητα της ευρωζώνης, ώστε να αποφύγουν την διάλυσή της. Ωραία ατμόσφαιρα», καταλήγει το άρθρο της Le Monde.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης