Κόντρα Πανούση-ΠΑΣΟΚ για τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας

Κόντρα Πανούση-ΠΑΣΟΚ για τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας

ΠΑΣΟΚ: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχει αίσθηση του θεσμικού του ρόλου - Πανούσης: Κληρονομήσαμε κλίμα ανομίας

Κόντρα Πανούση-ΠΑΣΟΚ για τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας
Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση και του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, τις καταλήψεις και την επίθεση στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη.

Κύκλοι του υπουργού κ. Πανούση απαντώντας στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην οποία μεταξύ άλλων καλούσε τον υπουργό «αντί να υπεκφεύγει, να προστατέψει αποτελεσματικά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ από τις καταδρομικές επιθέσεις των κουκουλοφόρων, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και τότε θα έχει ο ίδιος την προσωπική ευθύνη για την ολιγωρία του» αναφέρουν πως «Την τελευταία διετία τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και οι δυνάμεις της Αστυνομίας, φύλαξης αυτών, έγιναν στόχος επιθέσεων από οργανωμένες ομάδες ατόμων, τουλάχιστον 10 φορές, με συνέπεια να κινδυνεύσουν οι ζωές των εργαζομένων και να προκληθούν υλικές ζημιές.

Θα ήταν χρήσιμο να μας γνωστοποιηθεί τι έπραξε η προηγουμένη κυβέρνηση στην όποια συμμετείχε και το ΠΑΣΟΚ για να αποτραπούν αφενός αυτές οι επιθέσεις και αφετέρου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Το ποιος έκανε την δουλειά του ή όχι, όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν απαιτείται να το επικαλεστεί κανείς.

Το αποδεικνύουν τα ίδια τα γεγονότα με την κυριαρχία της ανομίας στα Πανεπιστήμια και στο κέντρο της Αθήνας, με τις καταστροφές εκατομμυρίων ευρώ περιουσιακών στοιχείων, με την απώλεια ανθρωπίνων ζωών (MARFIN), με την κατάρρευση των κοινωνικών δομών, με τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, με τα αδιέξοδα που οδήγησαν τη νέα γενιά και τους επιστήμονες να επιλέγουν τη μετανάστευση, με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, με την έλλειψη ελπίδας και προοπτικής.

Σκοπός της σημερινής κυβέρνησης είναι να ανατρέψει όλες αυτές τις καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών και να επιφέρει στην ουσία και όχι με λόγια και με ανέξοδες διακηρύξεις, την κοινωνική ειρήνη και ηρεμία στη χώρα».  
Κλείσιμο

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τον Πανούση 

«Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης - Προστασίας του Πολίτη φαίνεται ότι δεν έχει αίσθηση του θεσμικού του ρόλου. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί επί μια βδομάδα άφησε ανεξέλεγκτους τους κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές να καταστρέφουν τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, να αιχμαλωτίζουν την σύγκλητο του ΑΠΘ, να βανδαλίζουν τα μνημεία της Αθήνας, να καίνε περιουσίες πολιτών και να πραγματοποιούν εγκληματικές επιθέσεις κατά γραφείων κομμάτων, όπως αυτή στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του και την κυβέρνησή του για να δικαιολογήσει την απραξία και την ανυπαρξία του, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις όλων των κοινωνικών φορέων».

Η Χαριλάου Τρικούπη καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης «να κάνει αυτό που ως αρμόδιος υπουργός έχει ως κυρία υποχρέωση και αποστολή: Να προστατεύσει και να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη και ηρεμία στην Αθήνα  και σε όλη την Ελλάδα, από τις εγκληματικές επιθέσεις των γνωστών - άγνωστων τραμπούκων».

«Επιπλέον τον καλούμε αντί να υπεκφεύγει, να προστατεύσει αποτελεσματικά τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ από τις καταδρομικές επιθέσεις των κουκουλοφόρων πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές  και τότε θα έχει ο ίδιος και προσωπική ευθύνη για την ολιγωρία του».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης