H Ζωή ανακοίνωσε Eπιτροπή για Eλεγχο του Xρέους

H Ζωή ανακοίνωσε Eπιτροπή για Eλεγχο του Xρέους

Στο μικροσκόπιο εξοπλιστικά, Ολυμπιακοί Αγώνες, Siemens  - Κωνσταντοπούλου: «Δεν υπάρχει τίποτα που να αποδυναμώνει τα αίτημα του λαού για διαφάνεια και αλήθεια»

H Ζωή ανακοίνωσε Eπιτροπή για Eλεγχο του Xρέους
Τα φλας των φωτογραφικών φακών και το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων ελληνικών και ξένων μέσων κέντρισε η συνέντευξη τύπου που παρέθεσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη συγκρότηση επιτροπής που θα πραγματοποιήσει λογιστικό έλεγχο του χρέους, δείγμα πως η πρωτοβουλία ξεκινά με επιτυχία.

Στόχος άλλωστε της Προέδρου είναι το θέμα του επονείδιστου χρέους και η ανάγκη διαγραφής του να τεκμηριωθεί επαρκώς και να λάβει διαστάσεις συνεπικουρώντας τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης.

Κλείσιμο


Αίσθηση πάντως προκάλεσε η μικρή συμμετοχή βουλευτών άλλων κομμάτων και κυρίως των ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που προεκλογικά τουλάχιστον επισήμαιναν την ανάγκη διαγραφής του χρέους.



Σε κάθε περίπτωση η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι η επιτροπή θα ξεκινήσει τις εργασίες της αρχές του επόμενου μήνα ενώ τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί Διεθνές Συνέδριο για το χρέος όπου και θα παρουσιαστούν τα πρώτα συμπεράσματα για το χρέος.



Ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει τίποτα που να αποδυναμώνει τα αίτημα του λαού για διαφάνεια και αλήθεια» ενώ αναφορικά με ο αν η πρωτοβουλία της έχει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου απάντησε ότι «Αυτό το αίτημα είναι καθ όλα συμβατό και με τις κυβερνητικής προγραμματικές δηλώσεις που ψηφίστηκαν και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις».  



Αναφορικά δε με δημοσιεύματα που την φέρουν σε «απόσταση» με την κυβερνητική γραμμή εξήγησε πως «Δεν θα μπερδέψουμε τους ρόλους. Άλλο η πρωτοβουλία του κοινοβουλίου και άλλο η δράση κυβέρνησης. Επειδή όμως έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία αποπροσανατολιστική αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι καμία σύγκρουση δεν υπάρχει μεταξύ των δύο».



Πέραν αυτών, ο Βέλγος ειδικός για θέματα χρέους Ερίκ Τουσόν τόνισε ότι η επιτροπή σε συνεργασία με το ελληνικό κοινοβούλιο θα εξετάσει και θα αναλύσει τις συμβάσεις της περιόδου και πριν το 2010 όπως εξοπλιστικά, Ολυμπιακοί Αγώνες, SIEMENS κ.α, που συνέβαλαν στην αύξηση του Δημόσιου χρέους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης