Βενιζέλος: Οι εταίροι πρέπει να αντιληφθούν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα άλλαξε

Βενιζέλος: Οι εταίροι πρέπει να αντιληφθούν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα άλλαξε

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μετά την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, τόνισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα αποκαταστήσει κοινωνικές αδικίες και θα συμβάλει στην κοινωνική συνοχή

Βενιζέλος: Οι εταίροι πρέπει να αντιληφθούν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα άλλαξε
Την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία με την Τρόικα μέχρι το ερχόμενο Eurogroup εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Οκ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι πολύ πυκνό και πρέπει να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων σε πείσμα, όπως είπε, αυτών που επενδύουν στην ύπαρξή της οικονομικής κρίσης. Είπε επίσης πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα αποκαταστήσει κοινωνικές αδικίες και θα συμβάλει στην κοινωνική συνοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Φινλανδού Επιτρόπου κ. Όλι Ρεν σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να απαντήσει, ωστόσο σημείωσε πως τα στερεότυπα για την Ελλάδα διαψεύδονται, κάλεσε τους εταίρους της χώρας να μελετήσουν τα δημοσιονομικά στοιχεία και είπε ότι πρέπει να αντιληφθούν πως στην Ελλάδα έχει αλλάξει η κατάσταση.

Κλείσιμο
Σε σχέση με τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα, η ασφάλεια των πολιτών και να υπάρξει προσπάθεια για δημοκρατική λύση από όλες τις δυνάμεις της χώρας.

Επιπλέον είπε ότι η Ουκρανία είναι σημαντική για την ευρωπαϊκή ήπειρο και για αυτό το λόγο η ελληνική προεδρία συνεργάζεται με την επικεφαλής της ευρωπαίκής διπλωματίας, κ. Κάθριν Άστον, για την εξεύρεση λύσης. Ανέφερε επίσης πως η ευρωπαϊκή πλευρά θα αναλάβει πρωτοβουλίες τη στιγμή που πρέπει.

Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να προσθέσει πως οι εθνικές (ελληνικές) προτεραιότητες είναι συμβατές με τις ευρωπαϊκές. Εκτιμάται πως το επόμενο διάστημα ο κ. Βενιζέλος σκοπεύει να μεταβεί στο Κίεβο είτε μαζί με την κ. Άστον, είτε συνοδευόμενος από υπουργούς Εξωτερικών χωρών της ΕΕ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως θα οργανωθεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βαλκανικών χωρών στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, προκειμένου να ανζωπυρωθεί η «ατζέντα της Θεσσαλονίκης».

Σημείωσε ακόμη ότι στις 10 Ιουλίου οργανώνεται συνάντηση στην Αθήνα των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών της ΕΕ με τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου.

Τέλος, σε σχέση με τον υποδιαμόρφωση εκλογικό νόμο για τις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως δεν χρειάζεται να υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ εν ενεργεία βουλευτών και υποψηφίων ευρωβουλευτών, είπε πως ο αριθμός των σταυρών στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι περιορισμένος και άφησε να εννοηθεί πως η χώρα θα είναι μια εκλογική περιφέρεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης