Βουλή: Υπερβολή η διερεύνηση για κακούργημα, λέει η συνήγορος του Φλώρου για την επίθεση στον Γραμμένο

Βουλή: Υπερβολή η διερεύνηση για κακούργημα, λέει η συνήγορος του Φλώρου για την επίθεση στον Γραμμένο

Τι λένε πηγές της Ελληνικής Λύσης για το επεισόδιο στο περιστύλιο της Βουλής

floros-vouli
Για την πρωτοφανή επίθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου στο περιστύλιο της Βουλής, μίλησε η συνήγορος του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Βάσω Πανταζή.

Η κυρία Πανταζή χαρακτήρισε ατυχές τι περιστατικό που δεν επικροτείται από κανέναν, έκανε λόγο για προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης του κ. Φλώρου και χαρακτήρισε «υπερβολή και αστειότητα» τη «διερεύνηση μιας κακουργηματικής πράξης για βία κατά κοινοβουλευτικού προσώπου».

Δηλώσεις της Βάσω Πανταζή, συνήγορος του Κωνσταντίνου Φλωρου
«Είναι μια άτυχη στιγμή, είναι ένα περιστατικό ατυχές, κανείς δεν επικροτεί μια τέτοια πράξη. Από εκεί και πέρα, θα μου επιτρέψετε να πω πως πέρα από κάθε θεσμική ιδιότητα, υπάρχει και η ανθρώπινη υπόσταση. Ενημερώθηκα πως πριν από το ατυχές περιστατικό υπήρξε μια απίστευτης χυδαιότητας λεκτική επίθεση του έτερου βουλευτή προς τον κ. Φλώρο. Δεν το δικαιολογώ, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω πως ο ίδιος ο ποινικός νομοθέτης στον ποινικό νόμο προϋποθέτει και δικαιολογεί την έννοια της δικαιολογημένης αγανάκτησης» είπε η κ. Πανταζή.

«Επίσης με νομικη εκπληξη πληροφορήθηκα από εσάς, τους δημοσιογράφους, ότι φέρεται να διερευνάται μια κακουργηματική πράξη για βία κατά κοινοβουλευτικού προσώπου. Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω πώς το νομικό μας σύστημα κάποιοι το μεταχειρίζονται με μια τέτοιου είδους υπερβολή. Αυτά είναι νομικές υπερβολές και αστειότητες. Είναι, πραγματικά, ένα ατυχές περιστατικό το οποίο προφανώς δεν είναι το ένα και μοναδικό μεταξύ τους. Πληροφορήθηκα πως υπάχει εδώ και καιρό μια στοχευμένη επίθεση προς το πρόσωπο του εντολέα μου από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Βεβαίως και είναι ατυχής η πράξη αυτή και θα αντιδρούσε διαφορετικά αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω. Αλλά το να συνδέεουν κάποιοι αυτή την πράξη με κίνδυνο για το πολίτευμα... νομίζω πως έχουμε χάσει το μέτρο. Συνιστώ ψυχραιμία».

Από την πλευρά του, ο κ. Αντώνης Μαμμής, έτερος δικηγόρος του κ. Φλώρου, τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό ή κομματικό κίνητρο ή σκοπιμότητα. Είμαστε σίγουροι ότι η Δικαιοσύνη θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Ελπίζουμε απ΄ όλες τις πλευρές να υπάρξει μία δημόσια τοποθέτηση σχετικά με το τι προηγήθηκε, προκειμένου ένας άνθρωπος ο οποίος χαρακτηρίζεται από μία ποιότητα στον χαρακτήρα του, να οδηγηθεί σε μια τέτοια έκρηξη».
Κλείσιμο
Αντώνης Μαμμής ο δεύτερος συνήγορος του Φλωρου
Τι λένε πηγές της Ελληνικής Λύσης για το επεισόδιο

Πηγές της Ελληνικής Λύσης υποστηρίζουν ότι η επίθεση που εξαπέλυσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν απρόκλητη και διαψεύδουν ότι προηγήθηκε διάλογος και ύβρεις από τον βουλευτή τους Βασίλη Γραμμένο.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημείωσε πως ο ίδιος αποκλείει ο βουλευτής του να εξύβρισε την μητέρα του Κ. Φλώρου και πρόσθεσε πως «αν είχε βρίσει μάνα που είναι ότι ιερότερο θα του είχα “πάρει το κεφάλι” εγώ ο ίδιος».


Ειδήσεις σήμερα:

Πετράκος και Παπαθωμά αμφισβητούν την αφρικανική σκόνη: «Κάθε μέρα προσπαθούν να σε σκοτώσουν με χημικά»

Γιατί το Minerva Red έκανε πορτοκαλί τον ουρανό της χώρας - «Πάρτι» στο Twitter

Ο καβγάς του Άλεκ Μπάλντουιν με τη γυναίκα συνεχίστηκε και έξω από την καφετέρια - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης