ΣΥΡΙΖΑ: Έκκληση για αποφυγή του μπλακ-άουτ στην Αττική

ΣΥΡΙΖΑ: Έκκληση για αποφυγή του μπλακ-άουτ στην Αττική

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης

spirtzis
Δημόσια έκκληση απευθύνει η αξιωματική αντιπολίτευση να ενισχυθούν άμεσα οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης στο Κρυονέρι, ώστε να προστατευθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Αττικής, μετά την προειδοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για ενδεχόμενο μπλάκ-ουτ στο λεκανοπέδιο.

«Καλούμε επειγόντως να σπεύσουν πυροσβεστικά να σώσουν τους πυλώνες υψηλής τάσης για να αποφευχθεί μπλακάουτ», ανέφεραν νωρίτερα πηγές της Κουμουνδούρου, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, για να διαπιστώσει επί τόπου την κατάσταση.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε πως «πριν λίγο εθελοντές πυροσβέστες μας κατήγγειλαν ότι στον ασύρματο της Πυροσβεστικής (ΔΙΑΣ) ειπώθηκε (ευγενική απόδοση εκφράσεων): «Αφήστε το Κρυονέρι. Πηγαίντε Δροσοπηγή».

«Εκτός του διαπιστωμένου χάους της οργάνωσης του επιτελικού κράτους Μητσοτακη, εκτός της θυσίας του Εθνικού δρυμού Τατοΐου, εκτός από τα σπίτια και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, εκτός της αναζωπυρωσης μετά από δύο ημέρες της πυρκαγις της Βαρυμπόμπης» σχολίασε ο κ. Σπίρτζης, καταλήγοντας πως «... επισημαίνουμε την κυβερνητική ευθύνη για κίνδυνο blackout, στην περίπτωση που εγκαταλειφθεί η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι, που οδεύουν οι γραμμές μεταφοράς υπερυψηλής τάσης».

spirtzis








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης