LIVE

Κορωνοϊός

Βόμβες Μιωνή: Ο Παππάς μου είπε ότι ο Παπαγγελόπουλος έχει ατζέντα και κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά, έχω καταγράψει τη συνομιλία

papaggelopoulos

Στη συνάντηση ο Παππάς του ζήτησε «να βγει να μιλήσει» ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Έγγραφα-βόμβα που επιταχύνουν τις εξελίξεις των ερευνών για την παρακρατική δράση του μηχανισμού Ρασπούτιν διαβιβάστηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από τον κ. Σάμπυ Μιωνή.

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε την καταγεγραμμένη συνομιλία που είχε με τον Νίκο Παππά, στην οποία ο τότε υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να λέει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα» και πως η ηγεσία της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά».

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό στις 21 Μαΐου 2016, σχεδόν δυόμισι μήνες μετά (10.3.2016) τη συνάντηση που είχαν οι Παππάς, Μιωνής και Παπαγγελόπουλος στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο τελευταίος φέρεται να απαίτησε χρήματα απο τον επιχειρηματία προκειμένου να διευθετήσει τις δικαστικές του εκκρεμότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες η απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας καταλαμβάνει σχεδόν 40 σελίδες και εκτός απο τις αναφορές στη δράση Παπαγγελόπουλου ο κ. Παππάς φέρεται να υπόσχεται στον κ. Μιωνή πως θα πάρει τηλέφωνο την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να διευθετήσει τις δικαστικές εκκρεμότητες του επιχειρηματία επισημαίνοντάς της ότι σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο.

Επίσης αναφέρεται πως ο κ. Παππάς του ζήτησε να «να βγει να μιλήσει» ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Πάντως, ο επιχειρηματίας επισημαίνει ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας δεν εμπλέκεται στο κύκλωμα εκβιαστών και πως ήταν μέρος της «λύσης» και όχι του «προβλήματος». Ωστόσο προσθέτει ότι ο κ. Παππάς, όπως και άλλα στελέχη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «γνώριζαν ότι η ομάδα Παπαγγελόπουλου είχαν δική τους ατζέντα για να βγάζουν λεφτά».

Πλέον, το νέο υλικό ενισχύει περαιτέρω τα ευρήματα που έχει συλλέξει η προανακριτική για την πιθανή διάπραξη από τον κ. Παπαγγελόπουλο των αδικημάτων της συμμορίας, δωροληψίας, εκβιασμού κ.α. Επίσης, σύμφωνα με ορισμένα μέλη της επιτροπής, από το περιεχόμενο της συνομιλίας προκύπτουν ενδείξεις για τέλεση αξιόποινων πράξεων και απο τον κ. Παππά.

Ο κ. Μιωνής αναφέρει πιο συγκεκριμένα:

- Στη συνομιλία αυτή (21.5.2016) ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο ερώτημά μου «πώς διαβάζεις τον Παπαγγελόπουλο», μου είπε ξεκάθαρα ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά». Επιπλέον, μου ανέφερε ότι ο Παπαγγελόπουλος «έκανε το δικό του outsourcing».

- Ο Νίκος Παππάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης. Αντιθέτως, προσπάθησε να είναι μέρος της λύσης, χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με το πρόβλημα. Όμως γνώριζε. Γνώριζε, όπως και πολλοί άλλοι, ότι ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του «είχαν τη δική τους ατζέντα» και «έβγαζαν πολλά λεφτά», όπως ο ίδιος μου είπε.

- Στην ίδια συνομιλία, ο Νίκος Παππάς, για άλλη μία φορά, μου ζήτησε «να βγει να μιλήσει» ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για την σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Θεωρώ άδικο και ανήθικο να στοχοποιείται ένας αθώος και να του ζητείται, σαν αντάλλαγμα, να καταθέσει ψευδώς εναντίον άλλου αθώου προσώπου με το οποίο συνδέεται φιλικά. Ο κ. Παπασταύρου, ασφαλώς, δεν δέχτηκε ποτέ να μπει σε αυτή τη συλλογιστική και, ίσως αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που, στην περίπτωσή του, υπήρξε πλήρης κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας και δημιουργία ουσιαστικά τεκμηρίου ενοχής, σε σωρεία διαδικασιών, στις οποίες τελικώς δικαιώθηκε.

- Πήρα την απόφαση να καταγράψω τη συνομιλία μου με τον Νίκο Παππά τον Μάιο του 2016, για να προστατεύσω εμένα, τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου και να αποδείξω τον εκβιασμό που δεχόμουν, ελλείψει άλλου μέσου έννομης προστασίας μου.

- Δύο μήνες νωρίτερα, στις 10 Μαρτίου 2016, ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος με είχε εκβιάσει, ευθέως, στο γραφείο του Νίκου Παππά, ζητώντας να πληρώσω δήθεν «έξοδα» στον Ιωάννη Φιλιππάκη, όταν δεν του όφειλα τίποτα. Από τη στιγμή που αρνήθηκα κατηγορηματικά να πληρώσω και σε λιγότερο από σαράντα ημέρες, έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, τα εξής αντίποινα:

- Πήρα την απόφαση να καταγράψω τη συνομιλία μου με τον Νίκο Παππά τον Μάιο του 2016, για να προστατεύσω εμένα, τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου και να αποδείξω τον εκβιασμό που δεχόμουν, ελλείψει άλλου μέσου έννομης προστασίας μου. Δύο μήνες νωρίτερα, στις 10 Μαρτίου 2016, ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος με είχε εκβιάσει, ευθέως, στο γραφείο του Νίκου Παππά, ζητώντας να πληρώσω δήθεν «έξοδα» στον Ιωάννη Φιλιππάκη, όταν δεν του όφειλα τίποτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σάμπυ Μιωνή:

Yπέβαλα, σήμερα, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, αντίγραφο της συνομιλίας μου με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, που έλαβε χώρα στο εξωτερικό την 21η Μαΐου 2016.

Στη συνομιλία αυτή, ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο ερώτημά μου “πώς διαβάζεις τον Παπαγγελόπουλο”, μου είπε ξεκάθαρα ότι “ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα” και ότι “ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω” ότι “κάποιοι βγάζουν λεφτά” και, μάλιστα, “πολλά λεφτά”. Επιπλέον, μου ανέφερε ότι ο Παπαγγελόπουλος “έκανε το δικό του outsourcing”.

Από την πρώτη στιγμή, κατέθεσα ενόρκως, ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης, πράγμα το οποίο επαναλαμβάνω και σήμερα. Αντιθέτως, προσπάθησε να είναι μέρος της λύσης, χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με το πρόβλημα. Όμως γνώριζε. Γνώριζε, όπως και πολλοί άλλοι, ότι ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του “είχαν τη δική τους ατζέντα” και “έβγαζαν πολλά λεφτά”, όπως ο ίδιος μου είπε.

Στην ίδια συνομιλία, ο Νίκος Παππάς, για άλλη μία φορά, μου ζήτησε “να βγει να μιλήσει” ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για την σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Θεωρώ άδικο και ανήθικο να στοχοποιείται ένας αθώος και να του ζητείται, σαν αντάλλαγμα, να καταθέσει ψευδώς εναντίον άλλου αθώου προσώπου με το οποίο συνδέεται φιλικά. Ο κ. Παπασταύρου, ασφαλώς, δεν δέχτηκε ποτέ να μπει σε αυτή τη συλλογιστική και, ίσως αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που, στην περίπτωσή του, υπήρξε πλήρης κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας και δημιουργία ουσιαστικά τεκμηρίου ενοχής, σε σωρεία διαδικασιών, στις οποίες τελικώς δικαιώθηκε.

Πήρα την απόφαση να καταγράψω τη συνομιλία μου με τον Νίκο Παππά τον Μάιο του 2016, για να προστατεύσω εμένα, τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου και να αποδείξω τον εκβιασμό που δεχόμουν, ελλείψει άλλου μέσου έννομης προστασίας μου. Δύο μήνες νωρίτερα, στις 10 Μαρτίου 2016, ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος με είχε εκβιάσει, ευθέως, στο γραφείο του Νίκου Παππά, ζητώντας να πληρώσω δήθεν «έξοδα» στον Ιωάννη Φιλιππάκη, όταν δεν του όφειλα τίποτα. Από τη στιγμή που αρνήθηκα κατηγορηματικά να πληρώσω και σε λιγότερο από σαράντα ημέρες, έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, τα εξής αντίποινα:

α) Μέσα σε 7 ημέρες, οι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, υπό την εποπτεία της Ελ. Τουλουπάκη, ταξίδεψαν στο Παρίσι, για να συναντήσουν για δεύτερη φορά τον Ερβέ Φαλτσιανί, προκειμένου να συνεχίσουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και των συνεργατών μου. Προκαταρκτική εξέταση, η οποία ξεκίνησε από ψευδή καταγγελία του Ιωάννη Φιλιππάκη στον συνεργάτη του, Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, η οποία τελικά μπήκε στο αρχείο τον Ιούνιο του 2019, καθώς δεν προέκυψαν καν ενδείξεις τέλεσης κανενός αδικήματος, αποδεικνύοντας ότι όλα ήσαν κατασκευασμένα. Στο πλαίσιο αυτής της αρχειοθέτησης, αξιολογήθηκε και η από 4/1/2019 έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία στηρίχτηκε στους ψευδείς ισχυρισμούς των μελών της εγκληματικής συμμορίας, Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα.
β) Την 23.03.2016, δεκατρείς ημέρες μετά, οι ίδιοι Εισαγγελείς, Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, παραγγέλλουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και σε βάρος του δικηγόρου μου, Σταύρου Παπασταύρου, για το αδίκημα της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.,-
γ) Τριάντα οκτώ ημέρες μετά την άρνησή μου να υποκύψω στον εκβιασμό, γίνεται έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι που διέμεναν οι υπερήλικες γονείς μου, την παραμονή του εβραϊκού Πάσχα, προφανώς για εκφοβισμό, από την οποία δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο. Και τέλος,
δ) Σαράντα ημέρες μετά, “θάβεται” δικαστική συνδρομή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, η οποία αθώωνε τόσο εμένα όσο και τον δικηγόρο μου, Σταύρο Παπασταύρου, καταρρίπτοντας τις σε βάρος μας στημένες κατηγορίες.

Μετά από τον κυκεώνα των παραπάνω ενεργειών σε βάρος μου, όταν αρνήθηκα να εκβιαστώ, ήταν μονόδρομος για εμένα η καταγραφή της συνομιλίας μου με τον Νίκο Παππά, ούτως ώστε να αποκαλύψω αυτά που συνέβαιναν και να προστατεύσω τον εαυτό μου και την νομιμότητα. Μάλιστα, είναι προς τιμήν του Νίκου Παππά ότι, στην κατάθεσή του ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, συναίνεσε ρητώς στη δημοσιοποίηση του σχετικού ηχητικού υλικού.

Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη αυτής της πράξης μου. Θεωρώ, όμως, υποχρέωσή μου να συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στην τιμωρία των υπευθύνων, ώστε να ξεριζωθεί οριστικά αυτό το παραδικαστικό καρκίνωμα.

Σάμπυ Μιωνής

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση με βιτριόλι: Προαυλίζεται μόνη της και λαμβάνει τα γεύματά της κανονικά η 35χρονη

Κρήτη: Νέα στοιχεία για τους «7» που θησαύριζαν με… μαϊμού κολόνιες και προϊόντα

Απολογείται σήμερα ο «μαϊμού» ογκολόγος στον ανακριτή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (109)

elena

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ. ΜΠΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΙΑΣΟΥΜΕ. ΔΕΞΙΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ. ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΕΧΕΙ Η ΨΕΥΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ.

123

Εσύ για τον "κλέφτη" έχεις κασέτες και ηχογραφήσεις; Γιατί για τους κλεφτοσυριζαίους υπάρχουν στοιχεία από ότι βλέπεις.

Φανουρης

Οτι και να κανετε για το σκανδαλο Novartis θα πεσουν κεφαλια.

Συριζαιος

Μην ανησυχείς σύντροφε και για την Νοβαρτις και για την λίστα Λαγκάρντ και Μπογιανς μολις γίνουμε κυβέρνηση θα τα βγάλουμε όλα στην φόρα. Αρχικά όμως πρέπει να εφαρμόσουμε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και να σκίσουμε τα μνημόνια.

μπουμεραγκ

για να δουμε εις βαρος ποιανου θα βγουνε τελικα ολα αυτα. Γιατι οι “κάποιοι που βγάζουν λεφτά” κατι μου λεει οτι ειναι απο αλλο κομμα...

Η Αριστερά

δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο

Manolo Peciti

Α ρε Μήτσο, την πάτησες, ενώ εγώ που πηγαινοέφερνα τον Νικολάκη με το παπί είμαι χαλαρός και αρντάν και ξεκοκαλίζω τα.. προϊόντα του σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας

Η Αριστερά

δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο

Πάνε πακέτο !

ΑΡΙΣΤΕΡΙΛΑ=ΚΑΜΑΡΙΛΑ+ΑΝΕΛΑΛΗΤΕΙΑ !

Γιώργος

Μην παραξενεύστε αυτοί ήταν ,είναι και θα είναι οι αριστεροί. Επαναλαμβάνω κακόψυχ?ι-συνωμότ?ς-καθίκ?α. Δεν έχουν ιερό και όσιο , κάτι σαν την 35χρονη και την 33χρονη που μας απασχολούν πρόσφατα με τις πράξεις τους.

όταν ο Γιάνης

κατέθεσε τις ηχογραφήσεις, ήταν παράνομες, απαράδεκτες κλπ. Τώρα, όλα οκ...αποτελούν τρανταχτή απόδειξη...

εσείς που ψηφίζατε Συριζα

να ντρέπεστε ΟΛΟΙ σας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης