Μουντιάλ 2022: Σταμάτησαν οπαδούς που φορούσαν αντικείμενα στο χρώμα του ουράνιου τόξου

Μουντιάλ 2022: Σταμάτησαν οπαδούς που φορούσαν αντικείμενα στο χρώμα του ουράνιου τόξου

Το περιστατικό συνέβη σε σταθμό του μετρό με πρωταγωνιστές δύο φιλάθλους της Γερμανίας -«Μας ζήτησαν να πετάξουμε τα περιβραχιόνια στα σκουπίδια»

Bengt_Kunkel1
Το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ξεκινήσει για τα καλά στο Κατάρ, αλλά το κράτος συνεχίζει να καταπατά και να μην σέβεται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Το Σάββατο, δύο Γερμανοί οπαδοί δήλωσαν στο CNN ότι τους ζητήθηκε από υπαλλήλους ασφαλείας να αφαιρέσουν τα αντικείμενα στο χρώμα του ουράνιου τόξου που φορούσαν καθώς πήγαιναν να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της Γαλλίας και της Δανίας.

Το CNN έγινε μάρτυρας της κατάληξης του περιστατικού στο σταθμό του μετρό Msheireb, στη Ντόχα, καθώς ο Bengt Kunkel, ο οποίος φορούσε ένα περιβραχιόνιο στο χρώμα του ουράνιου τόξου και ο φίλος του - που φορούσε και εκείνος ένα παρόμοιο περιβραχιόνιο - αρνήθηκαν να παραδώσουν τα αντικείμενα. Το ουράνιο τόξο αποτελεί το σύμβολο υπερηφάνειας των LGBTQ+.

Τους ζήτησαν να βγάλουν και να πετάξουν τα περιβραχιόνια
Αφού πήγαν τους δύο άνδρες παράμερα, μια ομάδα φρουρών ασφαλείας τους άφησε τελικά να φύγουν - με τον όρο να βάλουν τα αντικείμενα στο χρώμα του ουράνιου τόξου στις τσέπες τους, σύμφωνα με τον Kunkel.

Bengt_Kunkel

«Από το πουθενά. Πήραν τον φίλο μου αρκετά επιθετικά από το χέρι και τον έσπρωξαν μακριά από το πλήθος και του είπαν να βγάλει το περιβραχιόνιο», δήλωσε ο Kunkel στο CNN, καθώς αφηγήθηκε λεπτομέρειες του περιστατικού λίγο αφότου συνέβη.

«Στη συνέχεια με πήραν μαζί του. Μου είπαν: "Θα το βγάλεις και θα το πετάξεις στον κάδο, αλλιώς θα καλέσουμε την αστυνομία"».

Το ζευγάρι αρνήθηκε να πετάξει τα αντικείμενά του στον κάδο. «Είχαμε μια μικρή συζήτηση, δείξαμε σεβασμό και είπαμε: "Δεν πρόκειται να το πετάξουμε, αλλά θα το βάλουμε στις τσέπες μας"», πρόσθεσε ο Kunkel, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι το Κατάρ για να παρακολουθήσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, αλλά και για να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μιλήσει για τα θέματα της LGBTQ.

Ο Kunkel και ο φίλος του είχαν στη συνέχεια τη δυνατότητα να περπατήσουν στον σταθμό, όπου το CNN τους συνόδευσε στον αγώνα. Ο φίλος του Kunkel δήλωσε ότι δεν ήθελε να μιλήσει στο CNN.

Μόλις βγήκε έξω από το Στάδιο 974, ο Kunkel φόρεσε ξανά το περιβραχιόνιο και το βραχιολάκι στο χρώμα του ουράνιου τόξου και πέρασε από την ασφάλεια.

Κλείσιμο


Το CNN είδε τον Kunkel να του επιτρέπεται η είσοδος, αν και ο 23χρονος Γερμανός οδηγήθηκε και πάλι παράμερα.

Στη συνέχεια, ο Kunkel δήλωσε στο CNN ότι τον σταμάτησαν άλλες τέσσερις φορές προτού του επιτραπεί να πάρει τη θέση του μέσα στο στάδιο φορώντας τα αντικείμενα στο χρώμα του ουράνιου τόξου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Grant Wahl και η πρώην αρχηγός της Ουαλίας Laura McAllister δήλωσαν ότι το προσωπικό ασφαλείας τους είπε να βγάλουν ρούχα με σχέδια στο χρώμα του ουράνιου τόξου.

Ο Wahl δήλωσε ότι αφέθηκε ελεύθερος 25 λεπτά μετά τη σύλληψή του και έλαβε συγγνώμη από έναν εκπρόσωπο της FIFA και ένα ανώτερο μέλος της ομάδας ασφαλείας του σταδίου.

Όταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει τον ενδυματολογικό κώδικα, η FIFA παρέπεμψε το CNN στο εγχειρίδιο του τουρνουά, το οποίο αναφέρει ότι «οι ομογενείς και οι τουρίστες είναι ελεύθεροι να φορούν τα ρούχα της επιλογής τους, αρκεί να είναι σεμνά και να σέβονται την κουλτούρα».

qatar_kapelo


Αφού σε ορισμένους οπαδούς της Ουαλίας απαγορεύτηκε επίσης η είσοδος στα γήπεδα επειδή φορούσαν καπέλα-κουβάδες στο χρώμα του ουράνιου τόξου τη Δευτέρα, η ποδοσφαιρική ένωση της Ουαλίας (FAW) δήλωσε ότι η FIFA είπε στην ομοσπονδία ότι οι σημαίες και τα καπέλα στο χρώμα του ουράνιου τόξου θα επιτρέπονται στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

«Όλα τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν επικοινωνήσει και έχουν λάβει οδηγίες να ακολουθήσουν τους συμφωνημένους κανόνες και κανονισμούς».

Ωστόσο, η εμπειρία του Kunkel το Σάββατο φαίνεται να υποδηλώνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια αποσύνδεση μεταξύ των κανόνων και των κανονισμών της FIFA και των όσων συμβαίνουν επί τόπου στο Κατάρ 2022.

Το CNN επικοινώνησε με τη FIFA και την οργανωτική επιτροπή του Κατάρ. Η FIFA παρέπεμψε το CNN στην οργανωτική επιτροπή του Κατάρ, η οποία δεν μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει.

Ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη ο πατέρας μετά τη φωτιά στον Κολωνό - Πολύ σοβαρή η κατάσταση του 5χρονου

280 ακίνητα και €10 εκατ. έχει η Κιβωτός του... Νώε

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ξανά γυμνή, «χειροκροτήστε με» λέει στους επικριτές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα