Σωτηρία Μπέλλου: Ο γάμος με μέθυσο, η κακοποίηση, το βιτριόλι, τα βασανιστήρια στην Αντίσταση, ο καρκίνος

Σωτηρία Μπέλλου: Ο γάμος με μέθυσο, η κακοποίηση, το βιτριόλι, τα βασανιστήρια στην Αντίσταση, ο καρκίνος

Η Χριστίνα Μαξούρη έρχεται να ζεστάνει την ψυχή μας με «Τα Τραγούδια της Σωτηρίας» για δέκα Δευτέρες στο ΠΛΥΦΑ στον Βοτανικό. Μίλησε στο Marie Claire για την ερμηνεύτρια που «έζησε όσα κάποιος άλλος θα χρειαζόταν τρεις ζωές για να ζήσει», και για την καταλυτική δύναμη της μουσικής.

bellou
Το κορίτσι από ένα χωριό έξω από τη Χαλκίδα που μικροπαντρεύτηκε με έναν μέθυσο, ο οποίος την έδερνε συστηματικά, ίσως να είχε περάσει όλη τη ζωή του μέσα στη φυλακή ενός κακοποιητικού γάμου αν δεν είχε το τσαγανό να αντιδράσει – έστω και με έναν ποινικά κολάσιμο και ηθικά κατακριτέο τρόπο, ρίχνοντας βιτριόλι στο πρόσωπο του συζύγου του και καταλήγοντας πραγματικά στη φυλακή, η οποία όμως κατά κάποιον τρόπο οδήγησε στην απελευθέρωσή του.

Γιατί όταν η Σωτηρία Μπέλλου αποφυλακίστηκε, έξι μήνες αργότερα, επέστρεψε στο πατρικό της. Ούτε εκεί όμως κατάφερε να μακροημερεύσει: Προστριβές με την οικογένειά της κατέληξαν στη μετακόμισή της στην Αθήνα, και μάλιστα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής, όπου θα πάλευε για την επιβίωσή της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης