Μάικλ Τζάκσον: Ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την υφήλιο «γυρίζουν την πλάτη» στον βασιλιά της pop

Μάικλ Τζάκσον: Ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την υφήλιο «γυρίζουν την πλάτη» στον βασιλιά της pop

Off air o Τζάκσον σε Αυστραλία, Καναδά Νέα Ζηλανδία, αλλά και Ελλάδα

tzakson
Μεγαλώνει η λίστα των ραδιοφωνικών σταθμών ανά την υφήλιο που παίρνουν την - ομολογουμένως δύσκολη - απόφαση να γυρίσουν την πλάτη στη μουσική του Μάικλ Τζάκσον, στον απόηχο του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης που έχει ξεσπάσει με την προβολή του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ Leaving Neverland.

Δεκάδες σταθμοί στην Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία δηλώνουν τις τελευταίες ώρες ότι δεν πρόκειται πλέον να παίζουν τραγούδια του επονομαζόμενου «Βασιλιά της Pop», σεβόμενοι τα συναισθήματα των ακροατών.

Η «Nova Entertainment» του Σίδνεϊ προστέθηκε την Πέμπτη στην ήδη μακριά λίστα των ομίλων του ραδιοφώνου που βγάζουν off the air τον «Βασιλιά της Pop», απηχώντας την κατακραυγή της κοινής γνώμης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», που παρουσιάζει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες δύο ανδρών οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο Τζάκσον τους κακοποιούσε σεξουαλικά για χρόνια. «Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις, ο SmoothFM σταματά από τώρα και στο εξής να παίζει τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον» ανάφερε σε τοπικά ΜΜΕ ο διευθυντής προγράμματος του ομίλου Nova, Πολ Τζάκσον.

Παρά το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ δεν έχει ακόμη μεταδοθεί στην Αυστραλία, ένα δεύτερο σημαντικό ραδιοφωνικό δίκτυο της χώρας, το ARN, δήλωσε ότι «παρακολουθεί στενά το συναίσθημα του κοινού σε σχέση με μεμονωμένους καλλιτέχνες».

Στη Νέα Ζηλανδία, η απουσία των τραγουδιών του ειδώλου της ποπ από τα ερτζιανά είναι σχεδόν απόλυτη, αφού «έφαγαν πόρτα» από από τα δύο μεγαλύτερα ραδιοφωνικά δίκτυα της χώρας, το MediaWorks και το NZME.

Κλείσιμο
«Δεν θα κρίνουμε εμείς αν ο Τζάκσον είναι ένοχος παιδεραστίας. Όμως αποτελεί δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί παίζουν την μουσική που θέλει να ακούει ο κόσμος», δήλωσε ο διευθυντής της MediaWorks, Λέον Ρατ στο Magic FM. Όπως επισήμανε, η απόφαση που ελήφθη αντανακλά «τις απόψεις και τις προτιμήσεις των ακροατών».

Off air ο Τζάκσον στον Καναδά

Η απόφαση σταθμών να μην παίζουν πλέον τα τραγούδια του Τζάκσον αναμφίβολα αμαυρώνει περαιτέρω το brand του και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια κερδών από ραδιοφωνικά δικαιώματα.

Παραμένει ωστόσο ασαφές αν οι ακροατές σε ψηφιακές πλατφόρμες έχουν την ίδια πρόθεση να εγκαταλείψουν τον τραγουδιστή. Το "The Essential Michael Jackson" παραμένει μέχρι σήμερα το 65ο άλμπουμ με τα περισσότερα downloads στην Αυστραλία.

Τα περασμένα 24ωρα, δεκάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί στον Καναδά δήλωσαν ότι βγάζουν προσωρινά off air τη μουσική του Τζάκσον, που περιλαμβάνει τεράστιες επιτυχίες όπως το «Billie Jean» και το «Bad».

«Ανταποκρινόμαστε στις εκκλήσεις των ακροατών μας και στις αντιδράσεις που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ», δήλωσε η Κριστίν Ντικέρ της Cogeco - του ομίλου που διαθέτει ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Κεμπέκ και στο Οντάριο.

«Αποφασίσαμε να σεβαστούμε τις απόψεις τους και να αφαιρέσουμε τα τραγούδια αυτά από τους σταθμούς μας, τουλάχιστον για αυτήν την περίοδο», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του ομίλου.

Τέλος ο Τζάκσον και από ελληνικούς σταθμούς

Στους ίδιους ρυθμούς αρχίζουν να κινούνται και ελληνικοί σταθμοί, καθώς ο «Thema Radio 104,6» αλλά και ο «Easy 97,2» ανακοίνωσαν τις τελευταίες ώρες πως σταματούν να μεταδίδουν τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον.


Δείτε βίντεο: Μάικλ Τζάκσον: Ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την υφήλιο «γυρίζουν την πλάτη» στον βασιλιά της pop
Μάικλ Τζάκσον: Ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την υφήλιο «γυρίζουν την πλάτη» στον βασιλιά της pop

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης