Παραδέχεται η Γαρμπή τα πρόστιμα-μαμούθ για φοροδιαφυγή

Παραδέχεται η Γαρμπή τα πρόστιμα-μαμούθ για φοροδιαφυγή

Διαβάστε πώς εξηγεί η γνωστή τραγουδίστρια γιατί έπεσε στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ - Προαναγγέλλει προσφυγή στην επιτροπή επίλυσης διαφορών και στα διοικητικά δικαστήρια αν της βεβαιωθεί πρόστιμο

Παραδέχεται η Γαρμπή τα πρόστιμα-μαμούθ για φοροδιαφυγή
Την επιβολή προστίμου-μαμούθ από το ΣΔΟΕ που όπως αποκάλυψε το protothema.gr ανέρχονται σε 600.000 ευρώ, παραδέχεται με σημερινή της ανακοίνωση η Καίτη Γαρμπή.

Η γνωστή τραγουδίστρια έπεσε στην «τσιμπίδα» των ελεγκτών που έλεγξαν τις συναλλαγές της τη δεκαετία 2000-2010, από τις οποίες σύμφωνα με τις φορολογικες αρχές απεκρύβησαν εισοδήματα της τάξης του ενός εκατ. ευρώ. 

Η κυρία Γαρμπή στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για έρευνα που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια από το ΣΔΟΕ υποστηρίζοντας ότι προσφάτως της ζητήθηκε «να αιτιολογήσει κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες».

Κλείσιμο
«Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ» δικαιολογείται η γνωστή τραγουδίστρια ενημερώνοντας ότι αντί αυτών κατέθεσε υπόμνημα δια των δικηγόρων της.

Παρόλα αυτά εμφανίζεται βέβαιη ότι θα της επιβληθεί πρόστιμο για το οποίο προαναγγέλει προσφυγή «στην επιτροπή επίλυσης διαφορών του άρθρου 63α του Ν.4174/13 καθώς και στα διοικητικά δικαστήρια» ώστε, όπως αναφέρει χαρακτηρστικά, να «σπάσουν την "φούσκα" της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας».

Ολόκληρη η δήλωση της Καίτης Γαρμπή έχει ως εξής:

Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα τα οποία βέβαια προσβάλλουν κάθε έννοια της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα δικαιώματα των πολιτών και παραβιάζουν τον νόμο, και τα νούμερα που γράφονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, έχω να δηλώσω τα εξής:

Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010.

Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες.

Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ.

Ωστόσο κατέθεσα εμπεριστατωμένο υπόμνημα μέσω των δικηγόρων μου κ. Πέτρου Καϊμακάμη και κ. Ευστάθιου Μπακάλη και αντέκρουσα μία προς μία τις συναλλαγές για τις οποίες μου ζητήθηκε να αιτιολογήσω.

Σε πρώτο στάδιο έγινε δεκτό για ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι από το ελεγχόμενο ποσό για μια συναλλαγή. Είμαι απόλυτα σίγουρη, ότι όταν η αρμόδια ΔΟΥ καταλήξει στον προσδιορισμό του ποσού, τότε θα προσφύγω στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών του άρθρου 63α του Ν.4174/13 καθώς και στα διοικητικά δικαστήρια και είμαι βεβαία ότι τουλάχιστον αυτά δεν θα κάνουν το «άσπρο μαύρο» και βασιζόμενα στην λογική, στις αποδείξεις που θα προσκομίσω, αλλά και στον νόμο, με την απόφασή τους θα σπάσουν την «φούσκα» της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας, σε ανύπαρκτες ουσιαστικά υποθέσεις που κεντρίζουν το λαϊκό ενδιαφέρον, λόγω της αναγνωρισημότητας του ατόμου. Τότε θα αποδειχθεί ότι η τακτική του «άρτου και θεάματος» με παράλληλες ανθρωποθυσίες θα έχει τελειώσει τουλάχιστον στην περίπτωσή μου.

Αθήνα 04/07/2014
Καίτη Γαρμπή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης