Η Doja Cat επέκρινε δημόσια τον Τιμοτέ Σαλαμέ για πρόσφατο σχόλιό του σχετικά με την όπερα και το μπαλέτο, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις στον χώρο των τεχνών και στο ίντερνετ.
Η τραγουδίστρια αντέδρασε μέσω βίντεο στο TikTok, στο οποίο υπερασπίστηκε τη σημασία των δύο μορφών τέχνης. «Παρεμπιπτόντως, η όπερα έχει ιστορία 400 χρόνων και το μπαλέτο 500 χρόνων», δήλωσε. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Κάποιος που λέγεται Τιμοτέ Σαλαμέ, πολύ καλός τύπος παρεμπιπτόντως, είχε το θράσος να πει στις κάμερες ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτά».
Doja Cat comments on what Timothée Chalamet had said about ballet and opera recently. pic.twitter.com/Z2Gu1bXefd
Η τραγουδίστρια υποστήριξε ότι το κοινό εξακολουθεί να δείχνει σεβασμό και ενδιαφέρον για τις παραστάσεις. «Είμαι αρκετά σίγουρη ότι αν πας σε μια όπερα αυτή τη στιγμή, θα είναι γεμάτη και όλοι θα είναι σιωπηλοί κατά τη διάρκεια της παράστασης, επειδή τη σέβονται. Είναι κάτι πολύ όμορφο», ανέφερε. Παράλληλα σημείωσε ότι ακόμη και αν ένας κλάδος αντιμετωπίζει δυσκολίες, αυτό δεν σημαίνει ότι το κοινό έχει πάψει να ενδιαφέρεται. «Δεν έχει σημασία αν ο χώρος περνά δύσκολη περίοδο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται. Η απάντηση είναι ότι ενδιαφέρονται», δήλωσε.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.