Η Κίνα «εξαφάνισε» τον Κιάνου Ριβς από τις μηχανές αναζήτησης

Η Κίνα «εξαφάνισε» τον Κιάνου Ριβς από τις μηχανές αναζήτησης

Η συμμετοχή του σε μία συναυλία, κόστισε στον διάσημο ηθοποιό δισεκατομμύρια θαυμαστές και είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει σημαντικά την καριέρα του

21243236
Το όνομα του Κιάνου Ριβς, αποτελεί παρελθόν για την Κίνα, μετά την απόφαση των αρχών να διαγράψουν κάθε ίχνος του από τις μηχανές αναζήτησης.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Reuters, οι κινεζικές αρχές πήραν την απόφαση να διαγράψουν κάθε στοιχείο που έχει σχέση με τον ηθοποιό. Αυτό συνεπάγεται και την «εξαφάνιση» δημοφιλών ταινιών, στις οποίες έχει λάβει μέρος, όπως τα «Matrix» και τα «John Wick».
Οι πολίτες της χώρας, όσο και να ψάξουν για τον Ριβς στις μηχανές αναζήτησης, δεν πρόκειται να βρουν τίποτα, που να αφορά τον αστέρα του Χόλιγουντ.

Η ίδια πηγή αναφέρει, ότι οι πλατφόρμες Tencent και iQiyi αφαίρεσαν περισσότερες από 19 ταινίες του Ριβς από τις υπηρεσίες τους.

Η απόφαση της κυβέρνησης, έχει να κάνει με τη συμμετοχή του ηθοποιού σε συναυλία, που διοργάνωσε το Tibet House US, στις 3 Μαρτίου.
Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με πρωτοβουλία του Δαλάι Λάμα. Στόχος της συναυλίας ήταν η διατήρηση των αρχαίων παραδόσεων της φιλοσοφίας, της επιστήμης του νου, της τέχνης και του πολιτισμού του Θιβέτ.

Ο συγκεκριμένος οργανισμός και όποιος συνδέεται με αυτόν, είναι κάθε άλλο παρά προσφιλής στις κινεζικές αρχές.

Από εδώ και στο εξής, η φήμη του Κιάνου Ριβς μετρά 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους λιγότερους. Εφόσον, ο Ριβς και οποιοδήποτε πρότζεκτ είχε συμμετάσχει, δεν θα προβάλλονται στο μεγαλύτερο εν δυνάμει κινηματογραφικό κοινό παγκοσμίως, είναι αρκετά αμφίβολο αν θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στη λίστα μεγάλων παραγωγών ταινιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: 21 «κατηγορώ» για τoν γυναικολόγο με τα... μακριά δάχτυλα - Πώς κακοποιούσε τις ασθενείς του

Πάτρα: Όταν ο γάμος της Ρούλας και του Μάνου ήταν πρωτοσέλιδο

«Παμφάγο τέρας» γράφει για την Πισπιρίγκου η παιδοψυχολόγος που ανέλυσε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης