Πιοτρ Μαμόνοφ: Νεκρός από κορωνοϊό ο Ρώσος πρώην ροκ σταρ και ηθοποιός, γνωστός από «Το νησί»

Πιοτρ Μαμόνοφ: Νεκρός από κορωνοϊό ο Ρώσος πρώην ροκ σταρ και ηθοποιός, γνωστός από «Το νησί»

Ήταν μία από τις πιο σημαντικές φιγούρες της ρωσικής ποπ κουλτούρας στα τέλη της σοβιετικής εποχής και στη μετασοβιετική εποχή - Ο ρόλος του στο «Νησί» σημάδεψε την καριέρα του

ostrov
Ο Πιοτρ Μαμόνοφ, ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ποπ κουλτούρας στα τέλη της σοβιετικής εποχής και στα μετασοβιετικά χρόνια, πέθανε εχθές 15 Ιουλίου από επιπλοκές του κορωνοϊού στα 70 του χρόνια.

Ο πρώην ροκ σταρ και χαρισματικός ηθοποιός εισήχθη σε Νοσοκομείο της Κομουνάρκα με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού και δύσπνοια. Σύντομα οι γιατροί αποφάσισαν να τον διασωληνώσουν και να τον βάλουν σε τεχνητό κώμα. Τις επόμενες ημέρες, προσπάθησαν να τον αποσωληνώσουν χωρίς επιτυχία και μετά από ραγδαία επιδείνωση ο 70χρονος έφυγε τελικά από τη ζωή εχθές.

Ο Μαμόνοφ γεννήθηκε στη Μόσχα, σε μια οικογένεια που άνηκε στην Ιντελιγκέντσια - ο πατέρας του ήταν μηχανικός και η μητέρα του μεταφράστρια σκανδιναβικών γλωσσών. Από μικρός λάτρευε τη ροκ και από το 1960 έως το 1970 έπαιζε σε πολλές μπάντες και ζούσε ως επαναστάσης, μπλέκοντας συχνά σε καυγάδες. Για να βιοπορίζεται, έκανε διάφορες χειρωνακτικές δουλειές και επίσης μετέφραζε κείμενα από αγγλικά, δανικά, νορβηγικά και σουηδικά.

Остров (2006) Трейлер #1 | Киноклипы Хранилище


Η επιτυχία για τον Μαμόνοφ ήρθε το 1982 και με τη ροκ μπάντα Ζβούκι Μου. Σύντομα έγινε ένας από τους πιο διάσημους μουσικούς στη Σοβιετική Ένωση, ενώ η συνεργασία του με τον Μπράιαν Ένο βοήθησε να ακουστεί το όνομά του και στο εξωτερικό.

Αρκετά μεγάλη ήταν η φήμη του Μαμόνοφ και ως ηθοποιού στη χώρα του. Μετά την πρώτη του συμμετοχή στο «Taxi Blues» του Πάβελ Λούνγκιν το 1990, έπαιξε σε δεκάδες ταινίες και θεατρικά πρότζεκτ.

ЦАРЬ - трейлер / TSAR trailer


Κλείσιμο
Αφού ασπάστηκε την ορθοδοξία τη δεκαετία του 1990, ο Μαμόνοφ αποτραβήχτηκε σε ένα χωριό και απέρριψε πολλούς ρόλους στο σινεμά. Συμφώνησε ωστόσο να παίξει έναν ρόλο που σημάδεψε την καριέρα του, εκείνον ενός μοναχού με σκοτεινό παρελθόν, στο «Νησί» του Πάβελ Λούνγκιν το 2006.

Η ταινία κέρδισε πολλές διακρίσεις στη Ρωσία και στο εξωτερικό, και χάρισε στον Μαμόνοφ ένα βραβείο «Νίκα» Καλύτερου Ηθοποιού. Το 2009, ο Μαμόνοφ υποδύθηκε τον «Ιβάν τον Τρομερό» σε μια άλλη πετυχημένη ταινία του Λούνγκιν, τον «Τσάρο».

Με πληροφορίες από Moscow Times


Ειδήσεις σήμερα

Σάμος: Ελπίδες για έλεγχο της πυρκαγιάς, μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Βίντεο από το κόκπιτ του Μπέριεφ

Εθνική τραγωδία στη Γερμανία με 81 νεκρούς και πάνω από 1.000 αγνοουμένους - Γιατί «πνίγηκε» η χώρα;

Ηλιούπολη: Στον ανακριτή σήμερα ο 3ος κατηγορούμενος για την υπόθεση - Ήταν πρώην της 19χρονης που την εξέδιδε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης