Netflix: Πέντε προτάσεις από το «παρελθόν»

Netflix: Πέντε προτάσεις από το «παρελθόν»

«Sherlock» για πάντα

benedict-cumberbatch-sherlock
Τρεις διευκρινίσεις:

Η πρώτη πως τα τρία κρατικά κανάλια, καθώς και εκείνο της Βουλής, κάθε βράδυ ένα από αυτά μεταδίδει κάποια καλή ταινία. Μερικές φορές κάποιο εξαιρετικό και αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ.

Η δεύτερη πως οι καθημερινές επιλογές μου δεν προέρχονται αποκλειστικά από φρέσκες παραγωγές. Για όνομα του θεού. Καμία πλατφόρμα, κανένα κινηματογραφικό στούντιο και καμία χώρα δεν έχουν την δυνατότητα να τροφοδοτούν δισεκατομμύρια έγκλειστων με ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ εξαιρετικής ποιότητας.

Η τρίτη και τελευταία διευκρίνιση έχει να κάνει με τα προσωπικά κριτήρια επιλογών του κάθε θεατή. Ας πούμε, θα επιθυμούσα σφόδρα να ξαναδώ μερικά αριστουργήματα από το «βαθύ» παρελθόν. Όμως, το πρόγραμμα Netflix εκτός από μερικές εξαιρέσεις, δεν περιλαμβάνει τέτοιες παλιές και κλασικές επιλογές. Κρίμα!

Και για να τελειώνω.

Σήμερα όλες οι προτάσεις προέρχονται από το παρελθόν. Σε βάθος δεκαπέντε ετών. Με πρώτη και ανώτερη σειρά το «Sherlock» βρετανικής παραγωγής. Με αυτοτελείς ιστορίες διάρκειας περίπου δύο ωρών, όπως οι κανονικές ταινίες. Από το 2010 μέχρι το 2017. Τα περισσότερα επεισόδια τα έχω απολαύσει «άπειρες» φορές. Προτιμώ ένα «πιάτο» δοκιμασμένο, πικάντικο και καλομαγειρεμένο παρά να πλήττω και στη μέση να εγκαταλείπω κάτι καινούργιο, άνοστο και κακοφτιαγμένο:

«Sherlock»
Δημιουργοί: Μαρκ Γκάτις, Στίβεν Μόφατ
Cast: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάρτιν Φρίμαν, Ούνα Σταμπς, Μαρκ Γκάτις, Άντριου Σκοτ, Λάρα Πάλβερ

Από τις καλύτερες σειρές που έχω απολαύσει μέχρι σήμερα. Με αυτόνομα επεισόδια διάρκειας όσο και μιας ταινίας. Η σειρά άρχισε το 2010 και με διακοπές συνεχίστηκε μέχρι και το 2017. Ο Σέρλοκ Χολμς με τον Τζον Ουάτσον στη σημερινή εποχή.

Ποια η διαφορά; Μα φυσικά η τεχνολογία. Ποια η ουσία; Πως όλα τα τεκμήρια είναι μπροστά μας. Αρκεί να διαθέτουμε ικανότητα παρατήρησης και στοχοπροσήλωσης. Ο θρίαμβος του ορθολογισμού και της επιστήμης.

Συνιστώ, ιδιαιτέρως, το επεισόδιο με τίτλο «A scandal in Belgravia». Απίστευτα εφευρετικός και ερωτικός ο τρόπος που ο Σέρλοκ καταφέρνει να ξεκλειδώσει το κινητό μιας θεόγυμνης γυναίκας. Με το όνομα The Woman!

Κλείσιμο
Και κάτι ακόμα. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς the best Sherlock όλων των εποχών. Ο Κάμπερμπατς που το 2015 παραλίγο να κερδίσει Οσκαρ Α ανδρικού ρόλου ως Αλαν Τούρινγκ για την ταινία «Το παιχνίδι της μίμησης» (The Imitation Game).

Ακολουθούν ακόμα τέσσερις προτάσεις από τον κινηματογραφικό χώρο. Ολες από την πλατφόρμα του Netflix: 

«Ιστορία γάμου» (Marriage story)
Σκηνοθεσία: Νόα Μπάουμπαχ
Cast: Σκάρλετ Γιόχανσον, Ανταμ Ντράιβερ, Λόρα Ντερν, Αλαν Αλντα, Ρέι Λιότα

Πριν ένα χρόνο μια από τις καλύτερες κινηματογραφικές επενδύσεις του Netflix. Η πολύπλοκη και εκρηκτική σχέση ενός ζευγαριού. Που εξωτερικά τίποτα δεν τους λείπει, τα έχουν όλα. Όμως ο γάμος στον αέρα. Η Νικόλ αποφασίζει να μετακομίσει στο Λος Αντζελες για να κάνει καριέρα. Ο Τσάρλι, ο σύζυγος αρχίζει να πηγαινοέρχεται για να βλέπει τον γιό του. Και στη συνέχεια, μετά από συμβουλές των δικηγόρων οι δύο πρώην σύζυγοι καταλήγουν θανάσιμοι εχθροί στην αρένα των δικαστηρίων!

Marriage Story Trailer #1 (2019) | Movieclips Trailers


«Ξέφρενες νύχτες» (Boogie Nights)
Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Αντερσον
Cast: Μαρκ Ουόλμπεργκ, Τζούλιαν Μουρ, Μπαρτ Ρέινολντς

Η αριστοτεχνική ταινία, το εφαλτήριο που εκτόξευσε τον Πολ Τόμας Άντερσον στην σκηνοθεσία («Θα χυθεί αίμα») και τον Μαρκ Ουόλμπεργκ στο Χόλιγουντ. Η άνοδος και η πτώση ενός «ανώνυμου» νεαρού ανεγκέφαλου που αναρριχάται στο star system της Αμερικανικής πορνογραφίας. Όλα τέλεια καμωμένα. ΟΙ ερμηνείες, το σενάριο, η πλοκή και οι κορυφώσεις. Με τρεις υποψηφιότητες Όσκαρ. Κι αυτό θα το βρείτε στην πλατφόρμα του Netflix.

Boogie Nights (1997) Official Trailer #1 - Paul Thomas Anderson Movie


«Zodiac»
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φίντσερ
Cast: Τζέικ Γκίλενχααλ, Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ, Κλοέ Σεβινί, Ελίας Κοτέας

Από τα πιο καθηλωτικά θρίλερ των τελευταίων είκοσι χρόνων. Αλλωστε με το «Seven» ο Ντέιβιντ Φίντσερ έχτισε την καριέρα του παίζοντας μ αυτό το είδος. Από αληθινά περιστατικά όπου serial killer με ανατριχιαστικές επιδόσεις και με δελτία Τύπου (!) καταφέρνει να κυκλοφορεί ασύλληπτος με αποτέλεσμα ύστερα από τόσα χρόνια μόνο κάποιος εμμονικός σκιτσογράφος εφημερίδας να τον ψάχνει!

Zodiac (2007) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers


«Το μεγάλο σορτάρισμα» (The Big Short)
Σκηνοθεσία: Ανταμ ΜακΚέι
Cast: Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Καρέλ, Μπραντ Πιτ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Μαρίσα Τομέι

Ολοκληρωτικό στριπτίζ των καρχαριών που ευθύνονται για το μεγαλύτερο οικονομικό κραχ, μετά το 1929. Φυσικά οι φούσκες από πλήθος ανεξέλεγκτων στεγαστικών δανείων που οι αμερικανικές τράπεζες χορηγούσαν ακόμα και σε ονόματα σκύλων! Πέντε σαΐνια οσμίζονται χρεοκοπία και στη συνέχεια σορτάρουν εναντίον των δανείων αλλά και των τραπεζών με αποτέλεσμα στο τέλος να κολυμπούν σε ωκεανούς δολαρίων!

The Big Short Official Trailer #2 (2015) - Christian Bale, Brad Pitt Movie HD


Βαθμολογία=7 (Apocalypse Now)

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός- Θεσσαλονίκη: Ζητούνται γιατροί, ΜΕΘ και εκκλήσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων

Τι επιτρέπεται και τι όχι μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9.00 το βράδυ

Κραυγή αγωνίας από τον φυλακισμένο και θετικό στον κορωνοϊό, «Mr International», Σάκη Δαρίβα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης