Όταν το γύρισμα... πάει στραβά - 16 ηθοποιοί που τραυματίστηκαν σε διάσημες ταινίες

Όταν το γύρισμα... πάει στραβά - 16 ηθοποιοί που τραυματίστηκαν σε διάσημες ταινίες

Ντάνιελ Κρεγκ, Χάρισον Φορντ και Αντζελίνα Τζολί είναι μερικοί από τους ηθοποιούς που τραυματίστηκαν σοβαρά σε κινηματογραφικά πλατό - «Βασίλισσα» των ατυχημάτων η Χάλι Μπέρι

craig_ford_jolie_arthro
Πέρα από τη λαμπερή ζωή που απολαμβάνουν οι Χολιγουντιανοί ηθοποιοί, φαίνεται πως καμία φορά, όταν όλα μπορεί να πάνε στραβά, απλώς θα πάνε.

Ο νόμος του Μέρφι έρχεται να επιβεβαιώσει 16 διεθνούς φήμης ηθοποιούς, οι οποίοι κάποιες φορές παρασύρθηκαν από το ταλέντο και τη δυναμική των ρολών τους, ενώ άλλες φορές, η μοίρα δεν βρέθηκε με το μέρος τους και τα ατυχήματά τους, έδειξαν να είναι το λιγότερο... ανατριχιαστικά.

Μερικοί κρεμάστηκαν σε καλπάζοντα άλογα, άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά στα γεννητικά τους όργανα, ενώ άλλοι έσπασαν κόκαλα στο σώμα τους.

Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν πολλά, που μπορεί να πάνε στραβά σε ένα γύρισμα και κάθε νέος ρόλος, μπορεί να εξελιχθεί και σε μία πρόκληση για τους ηθοποιούς που με ζήλο, είναι έτοιμοι να μπουν στο «πετσί» του.

Η δημιουργία ταινιών δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε είναι καλυμμένη μόνο με λάμψη, γοητεία και διασκέδαση, καθώς οι απρόσμενοι τραυματισμοί είναι και αυτοί μέρος της δουλειάς. Άλλωστε αυτό εξηγεί, τους λόγους για τους οποίους, η δημιουργία ενός φιλμ, είναι ένα τόσο ακριβό σπορ. Μαζί με τους μισθούς του καστ, του συνεργείου, του παραγωγού και του σκηνοθέτη, τα έξοδα παραγωγής περιλαμβάνουν εξοπλισμό και αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ντάνιελ Κρεγκ / Τζέιμς Μποντ 
Ο Ντάνιελ Κρεγκ έσπασε το γόνατό του, στα γυρίσματα της ταινίας του Τζέιμς Μποντ με τίτλο «Spectre» τον Φεβρουάριο του 2015. Ο ηθοποιός που αγαπήθηκε στον ρόλο του πράκτορα 007, είναι συνηθισμένος στους τραυματισμούς, οι οποίοι σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τις ταινίες του Μποντ.
Sprectre
Στο σετ του «Quantum of Solace», χρειάστηκε να κάνει οκτώ ράμματα μετά από μια σύγκρουση, η οποία προκάλεσε πληγές στο πρόσωπό του και ο ηθοποιός μάλιστα προχώρησε σε πλαστική χειρουργική επέμβαση για την αποκατάστασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian, έκοψε επίσης την άκρη ενός από τα δάχτυλά του.

Ο πρώην αγαπημένος 007 είχε χτυπήσει ακόμα πολύ άσχημα για τις ανάγκες μιας άλλης σκηνής: «Έκανε σπριντ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, γλίστρησε και έπεσε αρκετά άσχημα. Πονούσε πολύ και παραπονιόταν για τον αστράγαλό του» ανέφερε μια ανώνυμη πηγή. Ο Ντάνιελ Κρεγκ τότε είχε μεταφερθεί στις ΗΠΑ για ακτινογραφίες, αναγκάζοντας τον σκηνοθέτη Κάρι Φουκουνάγκα, να αναστείλει την παραγωγή και να ακυρώσει τα προγραμματισμένα γυρίσματα.
Κλείσιμο
Bond
Χάρισον Φορντ / Star Wars: The Force Awakens (2015)
Ο Χάρισον Φορντ έσπασε τον αστράγαλό του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της έβδομης ταινίας «Star Wars» στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια πόρτα έπεσε στο πόδι του, καθυστερώντας μάλιστα και την παραγωγή της ταινίας για 2 εβδομάδες, μέχρι να αποκαταστασθεί μερικώς η υγεία του αγαπημένου Ιντιάνα Τζόουνς.
Harrison_Ford
Τσάνινγκ Τέιτουμ / Ο Αετός της Αυτοκρατορίας (2011)
Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ ανήκει και αυτός στην κατηγορία των ηθοποιών, που τα έχουν βρει «σκούρα» στα γυρίσματα, εξαιτίας των τραυματισμών τους.

Για τις ανάγκες της ταινίας «Ο Αετός της Αυτοκρατορίας», ο Τέιτουμ και κάποιοι άλλοι ηθοποιοί, θα έμπαιναν σε ένα παγωμένο ποτάμι στο Χάιλαντς της Σκωτίας. Ένα μέλος της παραγωγής έριξε βραστό νερό στα ρούχα του Τέιτουμ, καίγοντας το δέρμα στην άκρη των γεννητικών του οργάνων.

Ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιείται το βραστό νερό στις ταινίες είναι, διότι κανονικά αναμιγνύεται με το παγωμένο νερό του σκηνικού, έτσι ώστε να κρατήσει τους ηθοποιούς, σε σωστή θερμοκρασία. Όμως στην περίπτωση του Χολιγουντιανού ηθοποιού, το μέλος της παραγωγής φαίνεται να... μπέρδεψε τις οδηγίες.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, στον δρόμο για το νοσοκομείο, ο Τέιτουμ είπε στον οδηγό του ασθενοφόρου: «Δεν ξέρω αν μπορώ να αντέχω τον πόνο. Απλά πιάσε κάτι και χτύπα με στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου». Ακόμα είχε τονίσει, ότι το περιστατικό ήταν το πιο οδυνηρό πράγμα που είχε βιώσει, ενώ η αμηχανία του ήταν επίσης έντονη: «Είχα πέντε άντρες που κοιτούσαν το συρρικνωμένο, καμένο πέος μου, όμως είμαι καλά τώρα. Το πέος μου είναι φανταστικό! Εκατό τοις εκατό ανέκαμψε».
Tatum_00
Αντζελίνα Τζολί / Salt (2010)
Ένα μόνιμο «αναμνηστικό» κατάφερε να κερδίσει η Αντζελίνα Τζολί από τα γυρίσματα της ταινίας «Salt». Με βάση πληροφορίες της Telegraph, η ηθοποιός κόπηκε, ακριβώς πάνω από τη μύτη της, κατά τη διάρκεια μιας «εύκολης» σκηνής. Πιο συγκεκριμένα, έπεσε σε μια πόρτα με ένα όπλο και κατέληξε στο πάτωμα: «Είχα αιμορραγία και έχω μια μικρή ουλή τώρα» είχε αναφέρει η διάσημη ηθοποιός.
Jolie-Salt
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ / Iron Man 3 (2013)
Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ έσπασε τον αστράγαλό του, ενώ γυρνούσε μία σκηνή για το Iron Man 3. Η παραγωγή σταμάτησε για έξι εβδομάδες, μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία του πρωταγωνιστή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Cinemablend, για να γυριστούν κάποιες σκηνές του θρυλικού Iron Man, χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία οπτικών εφέ. Επί της ουσίας κατάφεραν να διαμορφώσουν το πρόσωπο του Ντάουνι Τζούνιορ, ακόμα και όταν εκείνος δεν βρισκόταν στο σετ.
iRON_MAN3
Χάλι Μπέρι / The Call (2013) / Catwoman (2004) / Cloud Atlas (2012) / Gothika (2003) / Die Another Day (2002)
Το 2012, η Χάλι ​​Μπέρι γύριζε μια σκηνή μάχης με έναν κασκαντέρ για την ταινία «The Call». Τότε ήταν που χτύπησε με το κεφάλι στο τσιμέντο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Παρά το έντονο χτύπημα, η ηθοποιός διαγνώστηκε με έναν ελαφρύ τραυματισμό.
Berry_2
Η Μπέρι πέρασε επίσης δύσκολα και στην ταινία «Catwoman», καθώς έσπασε το πόδι και το χέρι της, ενώ απέκτησε και ένα μελανιασμένο μάτι.
Catwoman
Η Μπέρι που δεν σταματά... να τραυματίζεται, έφυγε με κουσούρια και από την ταινία «Cloud Atlas», από την οποία κληρονόμησε και ένα σπασμένο δεξί πόδι. Η παραγωγή σταμάτησε για πάνω από δύο εβδομάδες και μετά την ανάρρωσή της τραυματίστηκε ξανά, όταν γλίστρησε από έναν βράχο.
Cloud_Atlas
Το ιστορικό ατυχημάτων για την Μπέρι ολοκληρώνεται με τις ταινίες «Gothika» και «Die Another Day». Στην πρώτη ταινία ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, της έστριψε το χέρι με λάθος τρόπο, οδηγώντας το σε σπάσιμο, ενώ στη δεύτερη ταινία ένα κομμάτι γυαλιού μπήκε στο μάτι της.
Gothika

Λίαμ Χέμσγουορθ / The Hunger Games: Mockingjay (2014)
Ο Λίαμ Χέμσγουορθ τραυμάτισε τον αστράγαλό του στα γυρίσματα για το «The Hunger Games: Mockingjay», ενώ κλωτσούσε ένα ομοίωμα από... φελιζόλ. Ο τραυματισμός του ωστόσο, δεν ήταν σοβαρός και επέστρεψε την επόμενη μέρα στο στούντιο.

Hunger_games


Τζέισον Στέιθαμ / Οι Αναλώσιμοι 3 (2014)
Ο Τζέισον Στέιθαμ στα γυρίσματα της ταινίας «Οι Αναλώσιμοι 3» οδηγούσε ένα φορτηγό, για τις ανάγκες μιας σκηνής. Τα φρένα του οχήματος, εντελώς απρόσμενα, δεν λειτουργούσαν και ο ίδιος έπεσε στη θάλασσα, με κίνδυνο μάλιστα να πνιγεί: «Είναι το πιο κοντινό που έχω πάθει σε πνιγμό… Ήταν μια πολύ οδυνηρή εμπειρία».

Statham

Τζόνι Ντεπ / Ο Μοναχικός Καβαλάρης (2013)
Ο Τζόνι Ντεπ τραυματίστηκε το 2013, όσο γύριζε την ταινία «Ο Μοναχικός Καβαλάρης», όταν έπεσε από το άλογο που καβαλούσε.

Παρόλο που ο Ντεπ είχε καβαλήσει άλογα και κατά το παρελθόν, αυτή τη φορά η σέλα του λύθηκε και πέφτοντας από το άλογο σύρθηκε στο έδαφος: «Το άλογό το φύλαγε για εμένα. Η σέλα έφυγε και κρατούσα ακόμα τη χαίτη σαν ηλίθιος, γιατί προσπαθούσα να σηκωθώ. Εκεί ήταν που έπρεπε να πάρω μία απόφαση, να πέσω κάτι ή να σέρνομαι στο έδαφος. Αποφάσισα να πέσω κάτω και λίγο έλειψε να με ποδοπατήσει το άλογο».

Johnny Depp Nearly Trampled by Horse on "The Lone Ranger" Set: Caught on Tape

Λεονάρντο Ντι Κάπριο / Django, Ο τιμωρός (2012)
O Λεονάρντο Ντι Κάπριο τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Django, Ο τιμωρός». Στη σκηνή του δείπνου ο Ντι Κάπριο, χτύπησε το χέρι του σε ένα ποτήρι και κόπηκε αποκτώντας μάλιστα και ράμματα. Με πληροφορίες του ET Online, παρόλο που το χέρι του αιμορραγούσε έντονα, ο ηθοποιός ολοκλήρωσε τη σκηνή, η οποία χρησιμοποιήθηκε κανονικά στην ταινία.

Ο συμπρωταγωνιστής του, Τζέιμι Φοξ, όπως έχει δηλώσει, δεν μπορούσε να το πιστέψει: «Έπεφτε αίμα από το χέρι του και λέω "Το βλέπουν όλοι οι άλλοι αυτό; Είναι τρελό! Ήταν καταπληκτικό».

DJANGO UNCHAINED [2012] Scene: "The right N*gger"/Calvin snaps.

Νικόλ Κίντμαν / Moulin Rouge (2001)
Η Νικόλ Κίντμαν έσπασε ένα πλευρό κατά τη διάρκεια των χορευτικών για το «Moulin Rouge», ενώ λίγο αργότερα... το έσπασε ξανά, όταν προσπαθούσαν να της βάλουν έναν κορσέ.

Στην ίδια ταινία και κατά τη διάρκεια ενός χορευτικού με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, έσκισε τον χόνδρο στο δεξί της γόνατο: «Ήταν 3 τα ξημερώματα και σκεφτόμουν "Είμαι τόσο κουρασμένη και μάλλον δεν θα έπρεπε συνεχίσω με αυτά τα τακούνια". Όμως το έκανα συνέχισα και απλά έπεσα και έσκισα το γόνατό μου. Έσπασα και ένα πλευρό, αλλά ήταν στην πρόβα, οπότε είχα χρόνο να συνέλθω. Το γόνατο ήταν κακό, γιατί κράτησε τα επόμενα δύο χρόνια… αλλά όταν είσαι σε έναν ρόλο, πρέπει να το αγνοείς. Όταν ξεκινούσα, δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσω».

Kidman

Μπραντ Πιτ / Τροία (2004)
Ενώ έπαιζε τον Αχιλλέα στην ταινία «Τροία» του 2004, ο Μπραντ Πιτ, έσπασε τον αχίλλειο τένοντά του, αφού προσγειώθηκε στο έδαφος με λάθος τρόπο. Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός έμεινε εκτός υποκριτικής δράσης, για τρεις μήνες.

Pitt-Troy

Ράσελ Κρόου / Flora Plum / Cinderella Man (2005)
Ο Ράσελ Κρόου τραυματίστηκε στον ώμο του το 1998 στα γυρίσματα της ταινίας «Flora Plum» και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση. Ο Κρόου δεν επανήλθε ποτέ στο καστ της ταινίας, ακόμα και μετά την ανάρρωσή του, και έτσι η ταινία δεν βρήκε ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

Μία ακόμα δύσκολη στιγμή έζησε ο Ράσελ Κρόου και στο «Cinderella Man». Κατά τη μαγνητοσκόπηση μιας σκηνής μάχης στο ρινγκ, ο Κρόου εξάρθρωσε τον ίδιο ώμο που τραυμάτισε και στο «Flora Plum».

Russel_Crow


Σαρλίζ Θερόν/ Æon Flux (2005)
Στο «Æon Flux» η Σαρλίζ Θερόν έκανε μια σειρά από ακροβατικά και προσγειώθηκε με τον λαιμό στο έδαφος, ενώ δημιούργησε μία κήλη μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου σπονδύλου της. Η διάσημη ηθοποιός νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες στο Βερολίνο και επειδή υπέστη κάποια νευρική βλάβη, η παραγωγή διακόπηκε για έξι εβδομάδες, ώστε να αποκατασταθεί η υγεία της.

Charlize_theron

Τομ Χανκς / Ναυαγός (2000)
Ο Τομ Χανκς  βίωσε και τις δικές του προσωπικές περιπέτειες στην ταινία «Ναυαγός». 

Για τις ανάγκες του «Τσακ Νόλαντ», τον οποίο υποδύονταν στην ταινία, ο Χανκς έχασε πολύ βάρος και άφησε γενειάδα. Ωστόσο, μαζί με αυτές τις αλλαγές στο σώμα του, προστέθηκε και μία φουσκάλα στο γόνατό του. Όπως διαγνώστηκε στη συνέχεια, ο ηθοποιός έπαθε σταφυλόκοκκο.

Στην ίδια ταινία και κατά τη διάρκεια μιας σκηνής στο νερό, ένα σχοινί που ένωνε τη σχεδία του Χανκς με τη στερία κόπηκε και ο ηθοποιός παρασύρθηκε από τα νερά: «Ήμουν εκεί για 40 λεπτά. Εννοώ, δεν διέτρεξα κανένα πραγματικό κίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα, συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τριγύρω, και δεν υπήρχε πουθενά αλλού να πάω. Αυτό είναι. Εσύ και η θάλασσα».

tom_hanks

Χιου Τζάκμαν / X-Men
Ο Χιου Τζάκμαν, ο θρυλικός Wolverine των ταινιών, πολλές φορές έχει τραυματιστεί για τις ανάγκες του αγαπημένου χαρακτήρα στις ταινίες X-Men.

Όπως έχει αποκαλύψει ο ηθοποιός, ενόσω γυρνούσε μία σκηνή για το «X-Men», τραυματίστηκε στη βουβωνική χώρα με μία ζώνη: «Ούρλιαξα τόσο πολύ και συνέχισαν όμως, γιατί κατάλαβαν ότι με έβγαζα πρωταρχική συγκίνηση».

Στην ταινία με τους μεταλλαγμένους έχει επίσης σπάσει και το αυτί του, όταν έπεσε πάνω σε μία κάμερα, ενώ έχει σκίσει τον αριστερό μηρό του με το νύχι του. Ακόμα μία άλλη φορά, χτύπησε κοντά στο αριστερό του μάτι, αποκτώντας μια ουλή.

Τέλος, ενσαρκώνοντας τον Wolverine, ο Τζάκμαν παραλίγο να σπάσει τη σπονδυλική του στήλη, όταν αιωρούνταν σε ένα παράθυρο τρένου, το οποίο βρισκόταν εν κινήσει. Μόλις έγινε αντιληπτό το σοβαρό πρόβλημα, το γύρισμα σταμάτησε και ο Χολιγουντιανός ηθοποιός επέστρεψε στην κατοικία του, για να συνέλθει από το σοκ.

Hugh_Jackman

Τζορτζ Κλούνεϊ / Syriana (2005)
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ για τις ανάγκες μίας βίαιης σκηνής στην ταινία «Syriana», μπήκε για καλά όπως φάνηκε, στο «πετσί» του ρόλου. Ο ηθοποιός ήταν δεμένος σε μια καρέκλα και υπέστη τραυματισμό τόσο στο κεφάλι, όσο και στη σπονδυλική στήλη, όταν η καρέκλα αναποδογύρισε. «Ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ανίκανος να κουνηθώ, είχα αυτούς τους πονοκεφάλους, όπου νιώθεις σαν να παθαίνεις εγκεφαλικό», είχε αναφέρει.

Όπως έχει αποκαλύψει ο Κλούνεϊ χρησιμοποίησε το αλκοόλ, για να απαλύνει τον πόνο, ενώ οι γιατροί προχώρησαν και σε χειρουργική επέμβαση. Τα καλά νέα είναι ότι για τον συγκεκριμένο ρόλο κατάφερε να κερδίσει ένα Όσκαρ και πολλές αποθεωτικές κριτικές.

clooney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης