Σελένα Γκόμεζ: «Διαγνώστηκα με διπολική διαταραχή, ζούσα για μήνες μια παράνοια»

Σελένα Γκόμεζ: «Διαγνώστηκα με διπολική διαταραχή, ζούσα για μήνες μια παράνοια»

Η τραγουδίστρια μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για την διαταραχή της και περιέγραψε το δύσκολο «ταξίδι» της προς τη θεραπεία

selena-gomez__1_
Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε η Σελένα Γκόμεζ σχετικά με την ψυχική της υγεία, αλλά και την προσωπική της ζωή.

Η τραγουδίστρια παραχώρησε συνέντευξη στο «Rolling Stone» κι εξήγησε πως τα τελευταία δύο χρόνια έψαχνε θεραπεία για τις κρίσεις πανικού, που την ταλαιπωρούν, αλλά τελικά διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή.

«Θα είμαι ανοιχτή για αυτό το θέμα. Έχω πάει σε τέσσερα κέντρα θεραπείας. Νομίζω ότι όταν πέρασα τα 20, όλο αυτό άρχισε να γίνεται πιο σκοτεινό, ένιωθα ότι δεν είχα τον έλεγχο αυτού που αισθανόμουν, είτε αυτό ήταν πραγματικά υπέροχο, είτε πολύ κακό», εξηγεί.


«Ξεκίνησε με κατάθλιψη και κατέληξε στην απομόνωση. Δεν μπορούσα ούτε να κουνηθώ από το κρεβάτι μου. Δεν ήθελα να μου μιλήσει κανείς. Οι φίλοι μου μου έφερναν φαγητό, αλλά κανείς δεν ήξερε τι συμβαίνει. Μερικές φορές περνούσαν εβδομάδες που ήμουν σστο κρεβάτι. Ακόμα και το περπάτημα στον κάτω όροφο, μου έκοβε την ανάσα», συνεχίζει ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν έκανε ποτέ απόπειρα αυτοκτονίας, ακόμα κι αν το σκέφτηκε πολλές φορές.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια, είχε πάντα την εντύπωση ότι θα παντρευτεί στα 25 της χρόνια, όμως το γεγονός ότι τα πέρασε κι είναι ακόμα ανύπαντρη την έκανε να νιώθει απογοήτευση.

«Με κατέστρεψε. Δεν πίστευα ότι ήμουν τόσο μακριά από τον στόχο μου. Ήταν ανόητο τώρα που το σκέφτομαι, αλλά τότε πραγματικά πίστευα ότι ο γάμος μου έχει τελειώσει», αναφέρει.


Αν και η επιτυχία που γνώρισε στη μουσική ήταν μεγάλη, η ίδια ποτέ δεν ένιωθε ότι «ταιριάζει στη βιομηχανία». «Δεν ήμουν ποτέ στο κλαμπ των κουλ κοριτσιών. Μόνο την Τέιλορ Σουίφτ ένιωθα πραγματική μου φίλη. Οι γύρω μου ζούσαν όλοι τόσο γεμάτες ζωές. Κι εγώ είχα αυτή τη θέση, αλλά δεν ήμουν πραγματικά χαρούμενη. Δεν με έκαναν ευτυχισμένη τα υλικά αγαθά. Δεν ήξερα ποια ήμουν», λέει η Σελένα Γκόμεζ.

Όπως δήλωσε αργότερα, το πρώτο της ψυχωτικό επεισόδιο ήταν το 2018. «Άκουγα φωνές. Με έπνιγαν. Πέρασα μήνες μέσα στην παράνοια, ανίκανη να εμπιστευτώ κάποιον. Νόμιζα πως έξω όλοι ήθελαν να μου επιτεθούν», αναφέρει.

Κλείσιμο
Εν τέλει, η τραγουδίστρια διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή. Τα φάρμακα όμως, που της έδιναν είχαν σοβαρές παρενέργειες.


«Ένιωθα ότι είχα φύγει. Δεν υπήρχε πλέον μέρος του εαυτού μου που να ήταν εκεί», λέει. Ωστόσο, σε μικρό χρονικό διάστημα βρήκε έναν ψυχίατρο που την απάλλαξε από κάποια περιττά φάρμακα.

«Με καθοδήγησε πραγματικά. Έπρεπε όμως, να θυμηθώ ποια είμαι. Χρειάστηκε σκληρή δουλειά το να αποδεχτώ ότι είμαι διπολική και να μάθω να το αντιμετωπίζω, γιατί είναι κάτι που δεν φεύγει ποτέ. Είμαι 30 πλέον και υπενθυμίζω συνεχώς στον εαυτό μου πως δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν ήταν το ψυχωτικό επεισόδιο, αν δεν ήταν αυτή η διάγνωσή μου. Νομίζω ότι μάλλον θα ήμουν άλλη μια ενοχλητική οντότητα που θέλει απλώς να φοράει ωραία ρούχα όλη την ώρα. Με θλίβει να σκέφτομαι ποια θα ήμουν», λέει κλείνοντας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης