Ελίζαμπεθ Όλσεν: «Στα 21 μου πάθαινα κρίσεις πανικού κάθε μία ώρα, ένιωθα ότι θα πεθάνω»

Ελίζαμπεθ Όλσεν: «Στα 21 μου πάθαινα κρίσεις πανικού κάθε μία ώρα, ένιωθα ότι θα πεθάνω»

Η ηθοποιός μίλησε για τις κρίσεις πανικού που αντιμετώπιζε στο παρελθόν και εξήγησε πόσο επηρέαζαν την καθημερινότητά της - «Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να διασχίσω ούτε τον δρόμο» αναφέρει

olsen
Για την εμπειρία της με τις κρίσεις πανικού μίλησε η Ελίζαμπεθ Όλσεν.

Η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο Variety και παραδέχτηκε δημόσια ότι στην ηλικία των 21 και για περίπου έξι μήνες, πάθαινε συνεχώς κρίσεις πανικού, ανά μία ώρα σχεδόν.

«Δεν ήξερα τι σημαίνει άγχος ή κρίση πανικού μέχρι τα 21 μου. Θυμάμαι ότι πάθαινα κρίσεις κάθε μια ώρα και συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα ούτε να διασχίσω τον δρόμο. Στεκόμουν σε έναν τοίχο και νόμιζα ότι θα πεθάνω από στιγμή σε στιγμή», είπε.

«Αισθανόμουν να κρυώνω κι αμέσως, να ζεσταίνομαι. Από τη μια ήμουν χορτάτη κι από την άλλη, πεινούσα. Σε οποιαδήποτε αλλαγή στο σώμα μου σκεφτόμουν "ωχ, κάτι δεν πάει καλά"», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε αργότερα, όλα αυτά τα συμπτώματα κράτησαν περίπου έξι μήνες. Εν τέλει, με τη βοήθεια μίας φίλης της κατάφερε να τις ελέγξει και να αποφεύγει τις σκέψεις που την «έριχναν».

«Στην πραγματικότητα, παίζαμε brain games και κάναμε ασκήσεις υποκριτικής. Καταφέραμε να συνδεθούμε και να το αντιμετωπίσουμε μαζί, είχε κι εκείνη κρίσεις πανικού», αναφέρει.



Κάθε φορά που πάθαινε μια κρίση, ένιωθε σαν το σώμα της «να προετοιμάζεται για μια μάχη ή για φυγή». «Είναι παράξενο γιατί σαν παιδί, δεν είχα άγχος. Ήμουν έντονη προσωπικότητα και είχα αυτοπεποίθηση. Δεν ήθελα να παίρνω φάρμακα, αλλά τα είχα πάντα μαζί μου σε έκτακτη ανάγκη. Ένιωθα καλύτερα, έχοντάς τα στη τσάντα μου», είπε κλείνοντας.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 400 τ.χλμ. στη Χερσώνα έχει ανακτήσει ο ουκρανικός στρατός

Αίγινα: Ήθελαν να μας σκοτώσουν γιατί τους κάναμε καταγγελίες για ηχορύπανση, λέει ο ξενοδόχος

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τέλος η επιχείρησή του στην Αλόννησο - Πουλά το μαγαζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης