Κορωνοϊός - Μπόρις Τζόνσον: Συνεχίζει να ηγείται της κυβέρνησης, λέει ο υπουργός Εξωτερικών

Κορωνοϊός - Μπόρις Τζόνσον: Συνεχίζει να ηγείται της κυβέρνησης, λέει ο υπουργός Εξωτερικών

Στη Βρετανία οι νεκροί εξαιτίας του κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τους 5.000 - Κύκλοι της βρετανικής κυβέρνησης επιμένουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

boris-johnson543
Εξακολουθεί να ηγείται της βρετανικής κυβέρνησης ο Μπόρις Τζόνσον, όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, εν μέσω ποικίλων σεναρίων για τον πρωθυπουργικό θώκο και ενώ η κατάσταση του επικεφαλής των Συντηρητικών παρουσίαση επιδείνωση τις τελευταίες ώρες.

Ο Τζόνσον υποβάλλεται σε εξετάσεις στο νοσοκομείο St Thomas στο κεντρικό Λονδίνο για τα επίπονα συμπτώματα του κορωνοϊού, τα οποία τον ταλαιπωρούν για πάνω από δέκα μέρες, ήταν η αρχικη ανακοίνωση, αλλά στη συνέχεια, δημοσίευμα της Daily Mail ανέφερε ότι ο Μπόρις Τζόνσον «δέχθηκε θεραπεία με οξυγόνο» .

Ωστόσο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε πως το ηθικό του είναι υψηλό και συνεχίζει να κρατά τα ηνία της κυβέρνησης.

«Εξακολουθεί να είναι στο νοσοκομείο υπό παρακολούθηση, ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις και συνεχίζει να ηγείται της κυβέρνησης», δήλωσε σε ο Ράαμπ, που προήδρευσε της κυβερνητικής συνεδρίασης για την αντιμετώπιση του Covid-19, αντί για τον Τζόνσον.

Την ώρα που η Ντάουνινγκ Στριτ διαβεβαιώνει ότι η νοσηλεία του Βρετανού πρωθυπουργού αποτελεί προληπτικό μέτρο, βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα συμπτώματα του Μπόρις Τζόνσον επιδεινώθηκαν από «ήπια» σε «επίμονα».

Αν και δεν έγινε επισήμως γνωστό σε τι είδους εξετάσεις θα υποβληθεί, ειδικοί αναφέρουν ότι είναι πιθανό να εκτιμηθεί η κατάσταση των πνευμόνων του, της καρδιάς και άλλων οργάνων, απέναντι στον ιό.


Κλείσιμο
Αναφέρεται επίσης σε ισχυρισμούς ότι «έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του» επειδή συνέχισε να εργάζεται σκληρά και σε εκκλήσεις να παραδώσει την διαχείριση των κυβερνητικών υποθέσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα, ενόσω βρίσκεται σε ανάρρωση.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να καθησυχάσει τους πολίτες της Βρετανίας, ο Μπόρις Τζόνσον ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter μήνυμα προς τους πολίτες πως είναι καλά και σε καλή διάθεση.

«Χθες το βράδυ, μετά τη συμβουλή του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις ρουτίνας καθώς ακόμα έχω συμπτώματα από τον κορωνοϊό. Είμαι σε καλή διάθεση και σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς δουλεύουμε μαζί για να νικήσουμε τον ιό και να κρατήσουμε του πάντες ασφαλείς.

Θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όλο το υπέροχο προσωπικό του NHS (σ.σ. βρετανικό ΕΣΥ), που προσέχει εμένα και άλλους αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι οι καλύτεροι της Βρετανίας. Μείνετε ασφαλείς όλοι και σας παρακαλώ να θυμάστε να μένετε σπίτι για να προστατεύσετε το NHS και να σώσετε ζωές», έγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός- Τσιόδρας: προετοιμαζόμαστε για το δεύτερο κύμα του ιού

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Εγκρίθηκε κλινική μελέτη για θεραπεία με αντισώματα ιαθέντων

Ποιοι και πότε θα πάρουν έκτακτο «Δώρο Πάσχα» στο Δημόσιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ