Κορωνοϊός - Γαλλία: Στους 5.387 οι νεκροί - 884 εξ αυτών σε γηροκομεία

Κορωνοϊός - Γαλλία: Στους 5.387 οι νεκροί - 884 εξ αυτών σε γηροκομεία

Μια θετική είδηση αναφορικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη Γαλλία έχει να κάνει με την ελαφριά μείωση των περιστατικών που επιδεινώθηκαν το τελευταίο 24ωρα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται αναπνευστήρα

france_dead_virus
Τους  5.387 νεκρούς φτάνει ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, σύμφωνα με τον απολογισμό των Αρχών την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, 471 άνθρωποι έχασαν τη ζωή της το τελευταίο 24ωρο. Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλμόν, ανέφερε πως 26.646 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Γαλλίας.

Εξ αυτών, 6.399 παραμένουν διασωληνωμένοι, με το 35% των σοβαρών περιστατικών να είναι κάτω των 60 ετών. Ο Σαλμόν ανέφερε πως 30 πολίτες που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στη Γαλλία είναι μικρότεροι των 30 ετών.

Στον αριθμό των νεκρών πρέπει πλέον να προστεθούν και τουλάχιστον 884 ηλικιωμένοι, που πέθαναν σε γηροκομεία. Συνολικά, τουλάχιστον 5.387 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. Οι Αρχές μέχρι χθες έδιναν μόνο τα στοιχεία για ασθενείς που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο απολογισμός από τα γηροκομεία είναι, ωστόσο, «πολύ μερικός», όπως δήλωσε ο διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας.

Μια θετική είδηση αναφορικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη Γαλλία έχει να κάνει με την ελαφριά μείωση των περιστατικών που επιδεινώθηκαν το τελευταίο 24ωρα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται αναπνευστήρα. Οι ασθενείς του Covid-19 που διασωληνώθηκαν ανέρχονται σε 382, έναντι 452 την Τετάρτη και 458 την Τρίτη.

Κλείσιμο
Ο γενικός διευθυντής υγείας της Γαλλίας αποκάλυψε επίσης πως εκ των 36.155 τεστ που διενέργησαν οι υπηρεσίες της χώρας, το 30% διαπιστώθηκε θετικό στον κορωνοϊό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ